Show Me Afyonkarahisar!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
10
(*Bana Afyonkarahisar'ı Göster!)

Bugün sizlere bir projeden, bir sanatçıdan bahsedeceğim. Sanatçının adı Halil BEKAR. Sinematograf ve fotoğrafçı kendisi. Ben bugün Quora'da hakkında yapılan paylaşımla tanıdım. Sonrasında ortaya çıkardığı işlere bakınca alanında uzman birini yeni tanıdığımı anladım. 1992 doğumlu genç bir arkadaşımız. Ülkemizi dünyaya tanıtmak için yapıyor yaptığı işleri. Bu doğrultuda bir de yeni bir proje başlatmış "Show Me Turkey" adında. Türkçesi "Bana Türkiye'yi Göster". Evet insanlar teknolojinin gelişmesi ile oturduğu yerden dünyanın her yerini rahatlıkla görebiliyor. Hele yaşadığımız şu salgın döneminde bu imkanlar sonuna kadar açıldı ve normalde ücretli olan birçok hizmet ücretsiz hâle getirildi. Google Art & Culture ile birçok müzeyi ücretsiz online bir şekilde dolaşabiliyorsunuz. Bunun yanısıra Google Earth ile adını sanını duymadığınız topraklara gidip oralardaki sakura ağaçlarının o pespembe çiçeklerini izleyebiliyorsunuz. Teknoloji büyük nimet.

Show Me Afyon

Halil BEKAR da teknolojinin bu imkanlarını kullanarak ülkemizi tüm dünyaya tanıtmak için harika işler ortaya çıkarmış. Yazımın başlığını oluşturan memleketimin tanıtımını sona bırakacağım ve onun öncesinde Halil BEKAR'ın Türkiye'nin Semaları (Skies of Turkey) videolarını buraya ekleyeceğim:





Nasıl buldunuz? Gerçekten etkileyici değil mi? Şu cennet vatanımızda ne güzellikler var da farkında değiliz. Keşke imkanımız olsa da Halil BEKAR gibi gezebilsek. Belki de o gittiği yerler yanıbaşımızda ancak biz farkında değiliz. Belki hiç gitmedik, gittiysek de onun baktığı açıdan bakamadık. 2 yıllık drone çalışmasının meyveleri imiş üstteki videolar. Youtube sayfasından daha fazlasına erişebilirsiniz. Hepsi de ayrı güzellikte ve profesyonellikte hazırlanmış videolar. 

Gelelim şimdi asıl projesine. Adı yukarıda da bahsettiğim üzere "Show Me Turkey"; projenin ilk videosu Afyon için, diğeri de Trabzon için çekilmiş. Afyon'un ilk olarak tercih edilmesinin sebebi Visitafyon (Afyonkarahisar Resmî Tanıtım Sitesi) tarafından Afyon'u keşfetmesi için davet edilmiş Halil BEKAR. Bir Afyonlu olarak hoşuma gitti açıkçası. Hazırladığı video da harikaydı. Allah'tan gezmeyi seven biriyim de bir Afyonlu olarak buraya gitmemiştim veya bilmiyordum demedim hiç. Bundan sonra bana memleketini göster diyen yerli ve yabancı arkadaşlara bu videoyu atabilirim. Hatta siz okuyucularıma atıyorum bile:



Memleketim Afyon hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum yorum olarak. Kendinize iyi bakın, sağlıcakla evde kalın! 

Yorum Gönder

10Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ben yakın zaman da Halil Bekar'ı bloğumda tanıtmayı düşünüyordum.
    Şu sıralar günce tarzı yazılarıma 1 sevdiğim youtube kanalı tavsiye etmeye başlamıştım ve bu sefer ki yazım da Halil Bekar'ı tanıtacaktım .
    Sen benden hızlı davrandın.
    Neyse bayıldım bu yazına :)
    Hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de benim unuttuğum farklı bir özelliğinden bahsedersin adamın olur biter. :)

      Hayırlı Ramazanlar...

      Sil
  2. Halil Bekar ismini ilk defa duydum

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir eser çıkarılmış tebrik ederim. Videolarla Afyon iyi tanıtılmış,bayağı güzel olmuş,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emek harcayanlar yukarıda zikredildi bizimkisi sadece paylaşabilmek.

      Sil
  4. Yapılan iş güzel ve yazı da güzel olmuş. İsmi ilk defa duydum. Ben genelde yabancıların Türkiye vloglarını izlerim. Gerçekten de onlara bakınca vay bee diyordum . Şimdi bir farklı oldu gerçekten çok güzel bir işe imza atmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk defa duyunca bir de memleketimi görünce burada paylaşmak istedim zaten.

      Sil
  5. Hem çekmiş hem yorumlamış, çok harika gerçekten. Denizin altı da güzel olur...

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!