Temel Gıda: Hatırlamak

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
14
Daha önce de bu minvalde paylaşımlar yaptım. Özellikle bu mübârek ayda böyle düşüncelere dalmaya, tefekkür etmeye daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Avrasya Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği'nin hazırladığı harika bir video var. Onu sizlerle paylaşmak istiyorum ilk olarak:



"Kardeşliğe uzanan gönül köprüsü" sloganıyla 2000 yılından beri hizmet veren Avrasya Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği; Afganistan, Arakan, Hindistan, Sri Lanka, Nepal ve Maldivler'de yüzbinlerce insana dokunmaya devam ediyor. Merkezi İstanbul Zeytinburnu'nda olan Avrasya'nın bahsettiğim bölgelerde ve Türkiye'de yüzlerce gönüllü ordusu var. Hepsinin tek bir gayesi var o da Allâh'ın rızasını kazanmak. Hiçbir ücret almadan üstteki videodaki gibi muhtaç durumda olanlara bağışçılar adına ulaşıp onların hayır duâlarını almaya vesile oluyorlar. Ben Zeytinburnu'nda 4 sene yaşadım ve faaliyetlerini yakînen bilirim. Şu an Afganistan'da olup da gönüllü olan bir Arap arkadaşım da var. İsmi İbrahim Feyz

Üstteki videoyu görmemi sağlayan da İbrahim'dir. Gerçekten de hatırlamak, hatırlanmak en temel gıda öyle değil mi? Yaşlıların bu konuda ne kadar beklenti içinde olduğunu sizler de biliyorsunuzdur. Video benim iliklerime kadar işledi. Burada paylaşıp daha fazla kişiye ulaşmasından başka da elimden bir şey gelmedi. 

Avrasya Temel Gıda

COVID-19'lu Ramazân bizler için ne kadar zorsa Afganistan gibi ülkelerdeki yoksullar için kat kat daha zor. Eğer sizler de ekmeğinizi bölüşüp oradaki ihtiyaç sahiplerine iftar veya sahur olarak iletmek isterseniz 5 kişilik bir aile için 150,00₺'ye iftar, 75,00₺'ye de sahur ikramında bulunabilirsiniz. Ayrıca yine dilerseniz 550,00₺'ye kurban kestirip oradaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasına vesile olabilirsiniz. Yardımlarınız en ince hassasiyetle ve şeffaflıkla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır bundan emin olabilirsiniz. Fitre ve zekatlarınızı da oradaki muhtaçlara ulaştırabilirsiniz. 

Bu yardımlarınızı isterseniz doğrudan Avrasya Derneği'nin üstteki görselde belirtilen websitesi veya iletişim numarası üzerinden; isterseniz de ismini zikrettiğim arkadaşıma ulaşarak direkt kendiniz muhatap olarak da ulaştırabilirsiniz. Kendisi Türkçe bilmektedir. Dileyenlere cep numarasını iletebilirim. 

Afganistan aslında bizim de köklerimizin bulunduğu bir diyar. Adetleri 70'i bulan Ashâb-ı Kirâm Efendilerimiz orada medfun. Mevlam nasip etse de gidip görsek o beldeleri. Biz gidemesek de duâlarımız ve bağışlarımız ulaşır inşallah. Gelin kardeşliğe uzanan bu gönül köprüsüne biz de çıkalım ve gönüllere dokunalım!
Tags:

Yorum Gönder

14Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Paylaşımınızı izledim video ağlattı beni .
    Çok üzücü ya Dünya'da bir taraf çok zengin bir tarafta ise evi olmayan fakir insanlar var .
    Biz her yıl ramazanda bir aile yardım ediyoruz .
    Paylaşımınız çok güzel umarım daha çok kişiye ulaşırsınız .
    Hayırlı Ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kabul etsin yardımlarınızı Esra Hanım.

      Amin.

      Hayırlı Ramazanlar...

      Sil
  2. İş yerinden baktığım için galiba video şuan bende engelli akşam kontrol edecğim

    YanıtlaSil
  3. Allah kabul etsin tüm yardımlarımızı, umarım bu gönderi ile daha çok kişiye ulaşıp yardım edebilirler...

    YanıtlaSil
  4. blogunu da hatırlaaaa unutmaaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlıyorum merak etme sen DeepTone.

      Sil
    2. pekiiii ama bloglarda yorumlarını göremiyoruum :)

      Sil
    3. Yoo yine yapıyorum ancak seçici davranıyorum artık.

      Sil
  5. Allah tüm yardımlarımızı kabul etsin.

    YanıtlaSil
  6. Allah kabul etsin yapılan tüm yardımları. Başlık ise çok etkileyici gerçekten. Hatırlamak ve hatırlanmak bazen en büyük ihtiyaç olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle de böyle günlerde değil mi İbrahim Bey?

      Bayramınız mübarek olsun...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!