513: Dünyanın Dört Bir Yanından İlginçlikler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
21
#BirYaşımaDahaGirdim etti 513!

Daha yenilerde bu konseptte bir yazı yayımladım ve gelen yorumlar bu serinin devamı gelsin şeklindeydi. Ben de karşıma tekrar bu konuyla ilgili İngilizce bir paylaşım çıkınca çevirip paylaşmak istedim.

  • Kamboçya'da genç kızların ilişkiye girebilmesi için özellikle yapılmış kulübeler var. Burada evlenmek isteyen genç kız evlilik öncesi ilişkiler yaşayarak her gece farklı erkeklerle vakit geçiriyor; tâ ki doğru erkeği bulana kadar. Bunun oluşmasına sebep olarak da ülkede boşanmanın yasal olmaması gösteriliyor. Boşanma yasal olmadığından tanımadan evlenip de boşanamayacaksam; evlenmeden önce tanıyayım da boşanmaya ihtiyacım olmasın kafasındalar. Ne kafa ama? Rabbim hidâyet versin...
Kamboçya'da sex kulübeleri
  • Cook Adaları'ndan birisi olan Mangaia'da 13 yaşına gelen erkek çocuklar yaşlı kadınlarla cinsel ilişkiye giriyor. Bunların kafası da Kamboçya'dakilerden daha bir farklı. O yaştaki çocuğa karşısındaki partneri nasıl mutlu edebileceği vs. gibi cinsel bilgileri uygulamalı olarak aktarıyorlar. Şöyle biraz araştırdım da bu adanın nüfusu 2001'de 744 imiş. 2016'daki verilere göre ise 499 imiş. Bu adanın sahibi, ileri geleni kimse "Biz bir yerlerde yanlış yapıyoruz." demeli. Bu kadar cinsel aktiviteye rağmen nüfus her geçen yıl düşüyor birader!
  • Papua Yeni Gine'deki Trobriand kabilesinde kızlar 6 - 8 yaşına bastığında, erkekler ise 10 - 12 yaşlarına geldiğinde cinsel ilişkiye girebilirler, hatta girmeleri de teşvik edilir. Erkeklerle kızların evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmeleri serbesttir ancak aynı yemekten yemeleri serbest değildir. Allâhım sen o kullarına akıl fikir ver!
  • Gana'da kocasının ölümüyle dul kalan bir kadın, ölen kocasının ruhunun temizlenmesi için yabancı bir erkekle bir gece uyuması gerekir. Kocasından ölüm nedeniyle değil de farklı bir yolla ayrılan kadın için de geçerli midir bilemedim şimdi.
  • Kiribati Cumhuriyeti'nin değişik bir özelliği var. Hem ekvator hem de 180. boylamdan geçen ülke, dünyanın kuzey, güney, batı ve doğu yarım küresinde aynı anda bulunan tek devletidir. 
Kiribati Cumhuriyeti
  • Bu yazı dizilerinde ben de sizlerle birlikte bir şeyler öğreniyorum. Dünyada Niue diye bir devlet de varmış. Aslında bağımsız bir devlet ancak Yeni Zelanda'dan da yardım alan bir yavru vatan diyebiliriz. Bu ülkenin paraları üzerinde Disney karakterleri, Star Wars karakterleri ve Pokemon karakterleri gibi değişik figürler varmış. 
Niue Çizgi Film Karakterli Paralar
  • Bugün Kiribati taraflarında yelken açmaya devam ediyoruz. Kiribati'nin komşularından olan Nauru Cumhuriyeti'nin resmî olarak bir başkenti yok ancak ülkedeki devlet binaları çoğunlukla Yaren'de olduğu için Yaren şehri başkent kabul ediliyor. Nauru. 2007'de dünyanın en obez ülkesi de seçilmiş. Başkent olmayınca insanlar başı boş kalmışsa demek ki. :)
  • Kanada, dünyada en fazla göle ev sahipliği yapan ülke imiş. Bir rivâyete göre 2 milyon adet civarında, diğer bir rivayete göre ise 3 milyon adet civarında göl varmış ülkede. İnanmıyorsan git say kardeşim! Bizim ülkemizdeki Göller Yöresi utanmalı kendisinden. :)
  • Dünyanın en büyük haşhaş üreticisi Afganistan imiş. Dünyanın haşhaş ihtiyacının %95'ini tek başına karşılıyormuş. Biz de haşhaşın başkenti Afyonluyuz yiğidim! Dur bak şimdi aklıma geldi Afyon'da neden bu kadar Afgan olduğunu çözdüm. Adamların kafa uyuşmuş ve doğrudan haşhaşın bol olduğu yere gelmişler. "Haşgeş Gafalıla" sizi! :)
Bugünlük de bu kadar yeter. Okuyup da bir tane bir şey öğrenen olursa ne mutlu bize! Okuduklarınızdan teste tabii tutuyorum Telegram'daki Bilgi Yarışması - Anket isimli kanalımda. Uğrayın da boyunuzun ölçüsünü alın bakalım. :)


Yorum Gönder

21Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. İnsanoğlu,cinsellikte sınırları aşmış gibi görünüyo😁ama ,bize gelmez,Allah mıhafaza eylesin.. Niue ilginç bir devletmiş,Googlea baktım da yeride bayağı güzelmiş,gidilecek gezilecek yer gibi gözüküyor..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gerçekten sınırları aşmak anlamına geliyor evet ama sizin bahsettiğiniz şekildeki bir sınırları aşmaktan da ziyâde Rabbimizin gadabını çekmekteki sınırları aşmak da olabilir.

      Ben Kiribati'yi de beğendim. :)

      Sil
  2. Düşününce daha güzel olabileceği benim de aklıma yattı. :)

    YanıtlaSil
  3. Ne acayip şeyler. İnsanın aklı almıyor. Allah hidayet versin.

    YanıtlaSil
  4. Yok artık diyeceğimiz türden bilgiler :)
    Niue eglenceli biryere benziyor, Afganistana da saşırdim doğrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niue'yi herkes sevdi. Blogcular olarak toplanıp gidelim bir ziyaret gerçekleştirelim. :)

      Sil
  5. Kamboçya ilginç. Afganistandan sonrada bence Pakistan 6 ay kaldım bölgede ne istersen var esrar her yerde ekili :)

    YanıtlaSil
  6. Kiribati Cumhuriyetinin özelliği ilginçmiş. Niue da olsam sevdiğim karakterleri toplardım sanırım:) Başkent işleri değişik olan bir çok ülke var. Bir ülkenin neden başkenti olmaz ki. Kanada zaten geleceğin ülkesi deniyor şaşırmamak lazım. Afganistan konusunda şaşırdım. Diğerlerine Allah hidayet versin. Değişik ve gerçekten ilginç bilgilerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her biri için ayrı ayrı yorum yazma zahmetine katlandığınız için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Allah Allah yaa ne garip şeyler var dünyada.. Şaştım kaldım doğrusu🙄Emeğinize sağlık, güzel bir yazısı olmuş👍

    YanıtlaSil
  8. ooooo neler de oluyor hayattaaaa :)

    YanıtlaSil
  9. yuh mu diyeyim? ohaaa mı diyeyim? çüşşş mü diyeyim bu insancıklara bilemedim.
    ama süper bilgiler harbiden..
    bu arada afgan / afyon bu iki kelime etimolojik olarak bir yerlerde buluşuyorlardır çok eminim.
    y - g benzeşmesi - yumuşaması falan olabilir. ben inanıyorum aynı ata'dan türediklerine..
    bu arada eşşiz aydınlatıcı yazı için bir kere daha teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı yazarken benim de aklıma gelmişti Afyon ile Afgan arasındaki etimolojik akrabalılık. İkisi de muhtemelen Yunanca "haşhaş" anlamına gelen "opion"dan türemiştir.

      Sil
  10. İlginç ve değişik bilgilerle donattığın için teşekkürler Teyzo... Afyon-Afgan arasında bir bağ olabilme ihtimali benim de aklıma geldi :)

    Bu arada Afgan diyince, Afganistan Orta Asya'da en sevilmeyen ülkelerden birisidir. Bunun altındaki en büyük neden Ruslardır. 1945'lere kadar uzanan bir tarih... Bir de tam isminin "Afganistan İslam Cumhuriyeti" olması... Allah yardımcıları olsun!

    Yine nerelere gittiysem :) Yayın için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  11. Parada pokemon resmî harikaymış :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!