Kursakta Kalan Sevinçler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
21
Sevinmek şu dünyadaki en çok istenilen duygulardan bir tanesi. Mesela 2 gün önce ben de buruk bir sevinç yaşadım. Başlıkta yazdığım kursakta kalan bir sevinç değildi ama bu. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Sevincimin buruk olmasına iki sebep vardı. Onları da şimdi tek tek anlatacağım. 

2 gün önce (4 Haziran 2020) saat sabah 9:46'da ikinci çocuğum Miray Sâre dünyaya geldi. Miray Sâre'nin doğumu beni çok sevindirdi ancak ben doğuma yetişemedim şehir dışında olduğum için. Doğumundan 3 saat sonra gelebildim eşimin ve kızımın yanına. Bu buruk bir sevinç yaşamamın ilk sebebi idi. Diğer bir sebebi ise aynı gün daha erken saatlerde eşimin babaannesi vefat etti. Eşimin doğumu yakın olduğu için yanında bulunan anne ve babası da bu vefat dolayısıyla memlekete gidince eşim yanında aileden kimse olmadan komşuların refakatiyle hastaneye gidip doğurmuş oldu. Neyse ki komşularımız çok çok iyi. Gözümüz hiçbir zaman arkada kalmıyor. "Apartmanlarda komşuluk kalmadı" tezini çürütmek için özellikle hanımlar harika komşuluklar sergiliyorlar bizim sitede. Akşam yanında refakatçi kalan başka bir ablamız ise uzaktan komşumuz olmasına rağmen oldukça fedâkarca davrandı. Hepsinden Allah razı olsun. Vefat eden babaannemize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Aynı gün kayınpederimin annesi vefat etmişken torunu dünyaya gelmiş oldu. Allâh'ın takdîri işte.

Sonuç itibariyle karşınızda duble baba var artık. Bir erkek, bir kız babası olarak hayatıma devam edeceğim bundan böyle. Rabbim çocuklarımın ömrünü uzun, aklını çok, rızkını bol ve hayırlı bir evlat eylesin bizlere, davasına, vatanına, milletine, dinine...

Şimdi paylaşacağım videoyu Facebook'ta görünce kendi hayatımdan da bahsederek yazmak istedim ve üsttekiler aklıma geldi. Yine belirteyim benim sevincim kursakta kalmadı sadece buruk oldu. 


Bu hayatta her an her şey olabilir. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. O yüzden senden önce düşenlere gülmemek, şaşanlara da şaşırmamak gerekir. Yaşanılan hatalardan ders alarak temkinli olmak lâzım her dâim. Üstteki videoda da görüldüğü üzere her türlü mental gelişimlerden geçen profesyonel sporcular bile erken gülmenin, erken sevinmenin azizliğine uğramışlar. Sevinçleri kursaklarında kalmış. 

Üstteki erken sevinçlerin kursakta kalmasının birkaç sebebi var. Bunlardan en dikkat çekeni ise kendine aşırı güven. Kendine güvenmek tabii ki çok güzel bir erdemdir ancak aşırısı olup ukalâlığa kayarsa tehlikeli olabilir. Sizi şampiyonluktan edebilir, rezil duruma düşürebilir. 

Bir yazının daha sonuna geldik. Sevinçleriniz bol olsun. Hiçbir sevinciniz kursağınızda kalmasın. Rabbim içerinizi pürnûr eylesin. Sağlıcakla kalınız. 

Tags:

Yorum Gönder

21Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Sevinmek ve üzülmek... İnsan ikisinde de dostlarını arıyor. Hem üzüldük hem sevindik dostum. Duygularımız bir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah râzı olsun dostum. Gerçekten de böyle zamanlarda insanlar dostlarını arıyor. Yanımızda olduğunuz için teşekkürler...

      Sil

  2. Kutluyorum yürekten. Allah analı babalı büyütsün yavrunuzu. Kaybınız için başınız sağ olsun.

    Ne demişler "ev alma, komşu al" Bugün size yarın onlara...

    Bu arada sayfanızı sadeleştirmeniz çok iyi olmuş. 🤚😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, teşekkür ediyoruz.

      Aynen öyle. Komşularımız çok çok iyi çok şükür.

      Artık Blogger'ın kendi temalarının dışına kesinlikle çıkmayacağım...

      Sil
  3. Dünya garip bir yer. Aynı anda tüm tezat duyguları yaşayabiliyor insan.

    Öncelikle hayırlı olsun , analı babalı büyüsün inşallah kızınız.Vefat eden yakınınız için de başınız sağolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz. Evet dünya gerçekten garip bir yer. Rabbim herkesi iyilerle ve iyiliklerle karşılaştırsın.

      Sil
  4. Allah(cc) yeni doğanlara hayırlı ömürler versin,vefat edenlere de rahmet eylesin..Komşuluk ve akrabalık hakkı devam ediyor..Videonın bize anlattığı,tıpkı yazdığınız gibi,hayatta her an herşey olabilir..Dereyi görmeden paçayı sıvamamak gibi..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teşekkür ederiz.

      Şu devirde komşuluk hakkı daha ağır basıyor gibi sanki.

      Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lâzım haklısınız. Videoyla birebir uyuştu.

      Sil
  5. Allah râzı olsun, teşekkür ederiz Müfred.

    YanıtlaSil
  6. Kötü denk gelmiş herşey üst üste, kaderin cilvesi. Neyseki yardıma koşan birileri olmuş, ne güzel. Gözünüz aydın olsun tekrar Recep bey, Allah analı babalı büyütsün yavrunuzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teşekkür ederiz Gecelerin Yargıcı Gökhan Bey...

      Sil
    2. Eskiden bir dizi veya filmde vardı sanki böyle bir karakter; değil mi?

      Sil
  7. Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı ömür versin inşallah. Diğer yandan da Allah rahmet eylesin. İşte hayat diyoruz. Hayat tezatların var olduğu ne küçümsenecek ne de çok yüceltilek yer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok haklısınız. Bugün varız yarın ne olacağımız belli değil.

      Teşekkür ederiz...

      Sil
  8. babaanne için allahtan rahmet dilerim. hayat işte çok tuhaf. kalbimiz kırılıyor hayata her gün inciniyoruz ama yaşam da devam ediyor bir yandan. bebeğiniz sağlıkla büyüsün hep gülücükler saçsın inşallah komşular da ne iyi insanlarmış ben uzun zamandır komşu tanımıyorum hiç, çok güzel insanların dayanışma içinde olması :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşudan yana biz çok şanslıyız Allâh'a şükür. Tek sıkıntımız biz kiracıyız. Parayı bulursak buradan ev almak istiyoruz. :)

      Sil
  9. Tebrikler, uzun keyifli bir ömrünüz olsun hep beraber

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!