Nasıl Gidiyor Blog İşleri?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
27
Bu aralar benim blog işleri çok da iyi gitmiyor. Ne bileyim yazmak için çok fazla iştahım yok; ilham da gelmiyor. Havalardan olsa gerek. Yeni işimdeki değişik tempo da etkili olabilir sanırım bu ruh hâlimde. 52 günlük bebeğimizden dolayı da vakit bulamıyor olabilirim. Aşırı yavaşlayan bilgisayarım yüzünden bilgisayar karşısına geçmek istememem de blog yazmaktan beni imtina ettirmiş olabilir.

Evet bloglardan uzaklaştım ve üstte de sıraladığım gibi bu uzaklaşmaya bir sebep arıyorum ve suçu ona yıkmaya çalışıyorum ancak tek bir sebebi yok. Zaman zaman oluyor aslında böyle şeyler. İnsan sürekli yaptığı şeyden zevk almamaya başlıyor. Kısa süre sürmesi tek teselli edici yanı.

Blog yazmaktan uzak kaldığım gibi okumaktan da uzak kaldım. Aslında bloglardan bu kadar uzak kalmamak adına Google Takvim'de "Hedef" diye bir bölüm var. Buraya yapmak istediğiniz bir iş veya uğraş ile ilgili taleplerinizi giriyorsunuz; hangi sıklıkla yapmak istediğinizi de yazıyorsunuz ve size o sürelerde bildirimler geliyor. Mesela ben haftada 3 defa hatırlatsın diye yarımşar saatlik "Blog Oku" hedefi ile haftada 2 defa hatırlatması için de "Blog Yaz" hedefi ekledim ancak yoğun olduğum için her seferinde es geçtim. Bugünden itibaren rayına sokmak istiyorum açıkçası. Bakalım başarabilecek miyim?

Nasıl Gidiyor Blog İşleri?

Eski yazılarıma Google Amcamın yönlendirmesi ile hatrı sayılır sayıda ziyaretler geliyor ve tık başına kazandırıyor da bana ancak yeni yazılarımda hiç de beklediğim ziyaret sayılarına ulaşamıyorum. Bunun en büyük sebebi benim de blog ziyaretlerini aksatmam. Bloglarda ziyaret edeni ziyaret, yorum bırakana yorum politikası var çünkü. Karşılıksız iş yapmayız biz. :)

Blogger da kendisini geliştirmeye devam ediyor bu süreçte. "Özel Robot Etiketleri" diye bir alan açılmış şimdi. Nasıl kullanılacağını bilen var mı? Bununla ilgili bir yayın varsa; okuyup - izleyip bilgilenmek isterim.

Blogcuların oluşturdukları gruplar var. Onlardan da uzak kaldım. Oralara da uğramak lâzım. Kısacası tekrar sahalara dönmek istiyorum. Gündemde yazılacak çok fazla şey var aslında ama onlar için bir ön hazırlığım yoktu o yüzden bu yazı ile dönüş yaptım. Kurban Bayramı'na kadar yazamazsam şimdiden bayramınızı tebrik eder; Kurban vecibesinin her aileye değil de her ferde ayrı ayrı uygulanması gerektiğini hatırlatmak isterim.

Sağlıcakla kalınız...
Tags:

Yorum Gönder

27Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Abi benim de eski yazılar okunuyor yenilerde iş yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen benim gibi bırakmadın da aslında diğer arkadaşlara blog yazmayı; öyle değil mi? Demek ki insanlar tatilde falan herhalde.

      Sil
  2. İnsan kendini yazmaya zorladığı zaman daha çok zorlanıyor. Zaman zaman aşırı ölçüde yazasım geliyor, bazen yazmak istesem dahi elim varmıyor. Bu son derece doğal, kasmamak, oluruna bırakmak lazım belki de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle; dediğiniz gibi oluruna bırakmak en iyisi...

      Sil
  3. Allah analı babalı büyütsün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog işleri iyi gidiyor. 364 yayın olmuş blogda istatistikte günden güne artıyor. Hayırlısı bakalım. Gittiği yere kadar gidecek desteğinizle

      Sil
    2. Amin.

      Umarım her geçen gün daha iyiye gidersiniz. Tebrikler...

      Sil
  4. yes, many persons feel the same like you....

    Have a great day

    YanıtlaSil
  5. bebeğiniz sağlıkla büyüüsn inşallah. Bu ara sadece sizde değil tüm bloglarda düşüş var. Çünkü yazın okuma oranları düşüyor bu da haliyle bizim yazma enerjimizi de düşürüyor. Bir de google amcamın sürekli sistem ile oynaması hepimizi bezdiriyor sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEO işlerinde çok amatör olduğum için Google Amcamın değişikliklerini çok takip edemiyorum. Dolayısıyla olumlu veya olumsuz etkilendiğimi de bilmiyorum.

      Sonbaharda hızlanırız artık umarım hep beraber...

      Sil
  6. Para kazanan da zaten günde 1 lira kazanıyor bloglarda; çok da dert etmeyin. :)

    YanıtlaSil
  7. Yaz aylarının rehaveti olabilir üzerimizdeki bu durum, aynısını bende yaşıyorum fakat bir yandan da blog sayfam bana darılacakmış gibi geliyor :) Bazen insan farkında olmadan nadasa bırakıyor kendini, sanırım o haldeyiz hepimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen üstadım çok doğru betimledin hâlimizi. Umarım kısa sürede eski tempomuza geri döneriz.

      Sil
  8. Rabbim evladınızı size bağışlasın, sağlıkla büyütün bebeğinizi..

    Blogda bende bir varsam on yokum... Arada bir geri dönüş yapsamda 1 yılı aşkın uğramadığım için eskisi kadar geri dönüş alamıyorum. Bu sürede dediğiniz gibi ziyaretime geleni ziyaret ederim uygulamasını bende fark ettim.. Ben de yavaş yavaş geri dönüş yapma gayreti içindeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl çok uzun bir süreymiş. Ben o kadar uzak kalamam sanırım. Tekrar dönüşünüz hayırlı olsun. Ziyaretiniz için teşekkürler Bayan Hohori.

      Sil
  9. Hocam öncelikle umarım çocuğunuzun nice neşeli, sağlıklı elli iki senelerini de görürsünüz temennimi sunayım :) Bende aynı rehavet vardı, tek bir yazı yazmak ile kırdım, bakalım sonrası nasıl olacak. Bilmiyorum. Adıyla, soyadıyla bu kadar uyumlu blog ismi olur diye hep özeniyorum size, itirafı bugüne kısmetmiş. Ben blog konusunda koyduğum hedeflerde hep sınıfta kaldım, umarım siz gerçekleştiriyor olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek için temennilerinize içten teşekkürlerimi sunuyorum.

      ReHiTu'yu yıllardır severek kullanırım; teşekkür ederim.

      Blog konusunda net hedeflerim ve hırslarım yok ancak sürekli yazma hissim her dâim var olduğu için her şey yolunda gidiyor. :)

      Sil
  10. Allah analı babalı büyütsün.
    Kurban bayramınız mübarek olsun.
    Sanırım bu blog işi kimsede gitmiyor. Her yolun bir çıkışı oluyor. Bu durumunda vardır çıkışı ama şimdilik böyle gidecek veya gitmeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.

      Sizlerin de Kurban Bayramını tebrik ediyorum.

      Blog işleri her zaman ağır aksak giden işlerden zaten. Düzelir her şey; bu da geçer ya hu!

      Sil
  11. Çok doğru söylemiş eşiniz. Attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeli. :)

    YanıtlaSil
  12. Fena değil bu ara reklam teklifleri mevcut onlarla uğraşıyorum.Evet siz biraz fren yaptınız gibi hayırlısı havalar soğuduğunda herkes burada olur kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler HürPost. Reklam tekliflerinden bana da yönlendirin. :)

      Sil
  13. Evladınızın dünyaya gelmesini tebrik ederim. Rabbim ailesine dinine devletine ve milletine hayırlı bir evlat olmayı nasip etsin. Ömrü uzun ve bereketli olsun.

    Yazı yazmak için kişisel konular bulamıyorsanız herhangi bir mesele üzerine araştırmalar yapabilir ve yazıya dökebilirsiniz.

    Misalen, İslam coğrafyasını şekillendiren önemli fetihler hangileridir yahut Yeşilçam'da ahlak ve yerlilik gibi..

    Tabi siz yazmak istemiyorsanız o ayrı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz.

      Yazı yazmak için çok fazla konu bulma sorunu yaşamıyorum aslında benim en büyük derdim vakitsizlik, programsızlık. Yazmak istememek diye bir şey yok.

      Katkınız için teşekkürler...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!