Korona İle Muhteşem Mücâdele Ediyoruz!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
37

Koronavirüs bitmedi gitti a dostlar! Bu gidişle çok da biteceğe benzemiyor. Dünya gündemini takip edemiyorum son günlerde ancak herkeste bir boşvermişlik başladı artık sanki. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de birtakım önlemler alındı ve uygulanılmaya çalışılıyor ancak benim gördüğüm kadarıyla Türkiye'nin denetimsizlik problemi bu alanda da kendini gösteriyor. Bir yandan da farklı alanlara farklı farklı uygulamalar getiriliyor. Şöyle ki AVM'ye girerken ateşiniz kontrol ediliyor ancak markete girerken kontrol edilmiyor. Camide sosyal mesafe şartı var ancak toplu taşımada yok. 

Tamam her şeyi devletten beklememek lâzım ancak koyulan kurallarda kayırmalar olursa bu da vatandaşın aklına "acabalar" getirir. Metro Toptancı Marketleri bilenler bilir. Her ne kadar market olarak geçseler de bulundukları yerlerde vatandaşa yönelik farklı satışların yapıldığı Metro harici satış yerlerinin de olması oraları AVM statüsüne sokuyor bana göre. İşte dün Bursa'daki İstanbul yolu üzerindeki Metro'ya gittik ama girişte ne ateş kontrolü var, ne başka bir şey. Acaba dedik iç kısımdaki mağazaların kendi girişlerinde mi var kontrol dedik; o da yoktu. Yani Döner Y'de de yoktu herhangi bir kontrol; Metro'nun kendi iç kapı girişinde de yoktu. Neyse içimize dert oldu ve Metro'daki bir yetkili ile görüşmek istedik. Şikayetimizi iletince de "Biz kurumsal bir firmayız; merkezden ne talimat gelirse onu uygularız." cevabını aldık. "Ama AVM'lerde zorunlu değil mi?" dediğimde ise "Biz AVM statüsünde değiliz, marketiz." dedi. Cevabımı almış oldum ve teşekkür edip uzaklaştık.

 

Halay Çubuğu

 

Biz birey olarak da çok dikkat etmiyoruz maalesef. Dün bir şikayetimiz daha oldu bizim. Evimizin tam karşısında bir kız alma merasimine şahit olduk. Yarım saate yakın sürdü. Bu sürecin tamamında hiç ara vermeden sürekli halay çektiler. Halay çubuğu aradı gözlerimiz ama nerede! Yok öyle bir çubuk falan. Adamlar mutluluk çubuğu yutmuşçasına yerlerinde duramadan zıplayıp duruyorlardı. Ha şimdi biter, ha şimdi giderler derken dayanamadık ve 155'i aradık. "Sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri için ikaz ederiz." dediler, adresi istediler. Verdik ama biz ekiplerin geldiğini görmedik. Ya bizi geçiştirdiler ya da bizim görmediğimiz bir zaman diliminde gelip gittiler. 

31 Ağustos'ta okullar açılmaz diyordum; dediğim gibi de oldu. 21 Eylül için de aynısını söylüyorum ben. Ertelenecek; çünkü bu virüs bitmiyor. Bitecek gibi de görünmüyor. Şu an muallakta bırakarak açıklamalar yapıyorlar çünkü amaçları özel okullar kayıt alabilsin. Tamamen ekonomik kaygılardan dolayı hükümet de tam net adımlar atamıyor. Onlara da bir şey diyemiyorum ancak her akşam açıklanan verilere güvenmediğimi de belirtmek isterim. 

Biz de muallakta kaldık; ne yapacağımızı bilemiyoruz. Oğlumuz Kayra Eymen bu sene 1. sınıfa başlayacak. Ayını tam doldurmadığı için göndermeme şansımız var ama göndersek mi, göndermesek mi bilemiyoruz. Bir yıl boyunca okuldan, eğitimden uzak kalması da çok kötü olacak. Yani ne yapacağımızı bilemiyoruz; tavsiyelerinizi bekliyoruz.

Sizin korona ile mücâdeleniz ne durumda? Devletin korona ile mücâdelesini nasıl yorumluyorsunuz? Etrâfınızda koronavirüs kapan birileri var mı? Yazın, yazın da biraz dertleşelim ya hu! Sağlıcakla kalınız...

Yorum Gönder

37Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bu virüsün varlığına pek inanmıyorum artık ve hatta adım adım elimizden çok değerli şeyler aldığını hissediyorum.
    Ilk zamanlar çok korkmuş çok dikkat etmişim ama şimdi,aylar sonra insanların yararına şeylerin yapılmadığını görüyorum,boynumuza büyük bir halka geçiriliyor kanımca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boynumuza bir halka mı geçiriliyor yoksa içimize bir çip mi takılıyor bilemiyorum ama dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.

      Sil
    2. Aşama aşama hepsini yapacaklar veya yapmak istiyorlar bence,Şeytan hükmetmek istiyor ki Allah'tan bunun için müsaade almıştır l.
      Yaşananlar bununla ilgili olabilir bilemiyorum,daha çok şey var aslında halkın bilmediği örneğin kaçırılan çocuklar,andrenochrone cocuklari kaçırma işkence etme tecavüzler vs..ve bunu yapanlar çok çok ünlü kişiler..bunlar neden gündem olmuyor?
      Sanıyorum ki insanın konforu elinden alınmadan veya açlık görmeden insan bir gıdım harekete geçmeyecek,uyumaya devam inanmaya devam..
      Yazınızın son satırlarına binaen cevremde hiç kimse hasta olması bırakın hasta olmayı grip olan yok şikayet eden yok🙃

      Sil
    3. Kimilerinin "komplo teorisi onlar yeeaa" dedikleri şeylere değinmişsiniz ki ben de inanır ve takip ederim. Dediğiniz gibi dünya üzerinde çok çok pis oyunlar; devlet başkanları, ünlüler, o halkın ileri gelenleri tarafından oynanıyor ama birkaç cılız ses haricinde o olanlara kimse ses çıkarmıyor ve yazımın başında yazdığım tepkiyi veriyorlar. Hakkımızda hayırlısı...

      Sil
  2. Daha dün aynısını ben de düşündüm. Adamlar yarım saat halay çekti, yarım dakikada gelin alma duası hızlıca yapıldı ve gittiler. :(

    YanıtlaSil
  3. Korona olayına şüphe ile bakanlardanım. Her şey birbiriyle çelişkili. Söylenenlerden farklı bazı şeylerin olduğunu ve halka gerçeklerin anlatılmadığını düşünüyorum. Bir şeylerin saklandığı muhakkak. Belki on yıl sonra Korona vakası tüm bilinmezlikleriyle çıkacak ortaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 yıl sonra sadece korona ile ilgili değil çoğu şey ile ilgili bilinmezlikler ortaya çıkacağını düşünüyorum ben de...

      Sil
  4. Tam anlamıyla kurallar uygulanmıyor ne yazık ki...
    Oğlunuz tam ayını doldurmadıysa bence tam ayını doldurmadan yollamayın..
    Bir sınıf öğretmeni olarak erken başlayan çocuklar için 4. Sınıftaki konular soyut kalıyor ve çocuklar zorlanıyor... Eğer biz desteklerimizle çocuğumuzun açığını kapatabiliriz diyorsanız yollayın bu sizin seçiminiz.. naçizane fikrimi paylaşmak istedim:)
    Mutlu bir hafta diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani tam ayı derken 1-2 ay fark var bu sene zorunlu gitmesi gerekenlerle. Seneye kalsa zaten iri bir çocuk, seneyeki arkadaşlarının yanında çok sırıtacaktır. Zaten 2 yıldır anaokulunda gerekli altyapısı da var. Annesi de babası da pedagojik formasyon sahibi kişiler; destekleriz herhalde. :)

      Sil
  5. Virüs bir gerçek. Laboratuvar ortamında üretilmiş olsa bile gerçek. Hayatımızı bu gerçeği bilerek ve dikkat ederek şekillendirmek zorundayız. Yoksa sonrası gerçekten acı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Virüsün gerçekliği konusunda bir şüphemiz yok zaten ama tıpkı ahiret yokmuş gibi dünya işlerine daldığımız gibi virüs yokmuş gibi normal hayatımıza devam ediyoruz. :(

      Sil
  6. great ceremony with good social distance....

    Have a great day

    YanıtlaSil
  7. Eylül ayında bence de açılmaz. Yine evden devam edilir.

    YanıtlaSil
  8. çevremde pek çok kişi açılsa dahi okula göndermeyeceklerini söylüyor. isterseniz kaydını yaptırın duruma göre yollarsınız okul sürecinin üçte biri kadarında okula gitmesi devamsızlıktan kalmamasına yetiyor. birinci sınıf olduğu için evde velinin ekstra desteklemesi şart. gerçekten hiçbir şey sağlıktan önemli değil hele sene kaybı asla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen biz de sizin dediğiniz gibi yapacağız ancak bu virüs belasının seneye de geçip geçmeyeceği belli olmadığı için hâlâ daha acabalarımız var. Tedbir bizden, takdir Allah'tan...

      Sil
  9. Valla gerek haberlerden gerek çevremden gerekse de açıklanan rakamlardan bakacak olursak pek de corona mücadelesinin iyi gittiği söylenemez gibi abi. İnsan ister istemez ümitsizliğe sürükleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Ali kardeşim. Hakkımızda hayırlısı artık...

      Sil
  10. Ben öyle sanmıyorum ama yapacak bir sey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl sanmıyorsunuz Sn. DespotHayrat? Nereye atıfta bulunduğunuzu anlayamadım.

      Sil
  11. İlk zamanlara göre, ölüm sayılarında ki düşüş, bu boşvermişliğin sebebi diye düşünüyorum. Herkes saldı, başına gelen daha tedbirli, yani yaşayarak öğreniyoruz herzamanki gibi.

    YanıtlaSil
  12. Her konuda böyleyiz kimse kaygıya kapılmasın deprem afet kötü olaylar virüsler çok kısa süre unutuyoruz . Gerçi tüm dünya böyle Herkes mümkün mertebe dikkat etsin sağlıklı günler diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm dünya anlık yaşıyor artık. Ne geçmiş umrunda ne de gelecek. Hakkımızda hayırlısı...

      Sil
  13. Bireysel önlemler alarak dikkat etmeye çalışıyorum.Açıkçası bu gidişle bir patlama bekliyorum.İNsanlar keyfi tatillere çıkıyor.Hayret...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her şeyi anlıyorum da gerçekten tatile çıkılmasını anlamıyorum. Belki de ben tatil insanı değilim o yüzden ama ne gerek var? Bu sene de gidilmese tatile ne olurdu? Farklı deşarj olma yöntemleri bulunsa daha iyi olmaz mıydı?

      Biz de günübirlik bir defa denize gittik, sonrasında ise tövbe ettik gitmedik.

      Sil
  14. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, bu salgının üstesinden gelmek için ebeveynler okullardaki öğretmenlerin yerine geçecek aktif bir rol oynamalıdır. Bu da kardeşim tarafından yapıldı. Belki paylaştığım deneyim sizin için bir girdi olabilir.

    Saygılarımızla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler deneyimi paylaştığınız için Sn. Himawan.

      Sil
  15. Pandemi ile mücadele 3'e ayrılıyor artık. Bu mevzuyu şova dökenler, hiç umursamayanlar ve gereken önlemi alanlar. Gereken önlemi alanlar için söylenecek bir şey yok zaten. Fakat bu işi şova dökenler için söylenecek o kadar çok şey var ki. Mesela görseldeki düğün. Ne gerek var? Halay çekmesen ne olacak? Malum süreç belli. Eğlenmeyiver. Sıradan bir düğün yapsan kim ne diyecek sana. Ben bu insanları anlayamıyorum. Bu kafayla kolay kolay pandemiden kurtulabileceğimizi sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel sınıflandırmışsınız Sn. Usluer. Maalesef dediğiniz gibi kolay kolay çıkamayız bu pandemi döneminden. :(

      Sil
  16. Böyle halay çekmeseler düğün olmayacak mı :)

    YanıtlaSil
  17. Bence her birey kendi üzerine düşeni yapmadığı için ya da halkımızda genel olarak bu konu ile ilgili bir ciddiyetsizlik hakim olduğu için bu süreç biraz daha uzar. Hatta bir yıl daha uzar gibime geliyor. Çünkü insanlar pek kaale almıyorlar durumu ve halk olarak da hak ettiğimizi buluyoruz kanaatindeyim. Sokakta yürürken maskeyi koluna takandan bir şey bekleyemeyiz ne yazık ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada bir boşvermişlik var. Garip bir şekilde virüsün ilk çıkış noktası Çin'de her şey güllük gülistanlık nedense...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!