Ayın Sonu Gelmiş Yine!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
22

Neden böyle oldu bilmiyorum ancak bir türlü bloglarıma vakit ayırma isteği duymadım uzun zamandır. Halbuki blog yazmamı engelleyecek bir yoğunluğum vs. de yoktu. İlham da geliyordu ara sıra ama yazmak istemiyordum. Eylül hüznü böyle yapıyor sanırım insanı. Esasında yaz başından beri var bu boşvermişlik ama.

Günler bir bir geçiyor. Takvim yaprakları bana çok hızlı düşüyormuş gibi geliyor. Size de öyle oluyor mu? Her şeye alışıp gidiyoruz. Bu yılda yaşanılan olumsuzlukları 2020'ye bağlayıp 2020 için olur olmadık laflar edenler de fark ediyordur ki 2020'nin bitmesine 90 gün kaldı. Bakalım 2021, 2020'den daha iyi olacak mı? 

 ***

Bunu yazınca aklıma şu video geldi:

 

 

Bakan Bey'in videoları çok iyi prim yapıyormuş bu arada. Bunu da birkaç gün önce bizzat kendim deneyimledim. TikTok hesabıma zaman zaman giriyordum. Kendi ürettiğin bir video olmasa da video eklenebileceğini gördüm. Önüme de Bakan Bey'in videosu gelince yükledim gitti. Hayatım boyunca alamayacağım izleme oranı ve yorumu Bakan Bey'in 10 saniyelik videosundan aldım. Şu yazıyı yazarken 311K izlemesi vardı, bir günde çok iyi bir erişim sayısı benim için. Evet evet benim gibi adamın bile TikTok'ı var. :)

@rehitu

Bakan ekonomiye müdahale etmeye çalışıyor. Dolar: 7,79 TLEuro: 9,07 TL #do#lar #us#d #eu#ro #ba#kan #al#bayrak #ek#onomi

♬ orijinal ses - Recep Hilmi Tufan

 

***

Geçen ay da ay sonu bir yazı paylaşmıştım. Bu ay da aynısı oluyor. Son birkaç gündür tekrar heves geldi bana zaten. Blog arşivinde ay atlamamış olduk en azından. :) Atlasaydık Eylül'e ayıp olurdu. Eylül bizim için hüzünlü bir ay olsa da seviyoruz biz Eylül'ü.

***

Ben aslında bugün size helal tavuğun helal ciğerinden bahsedecektim ancak ayın son günü olduğunu görünce konuya oradan girmiş oldum. Neyse dönelim biz tavuk ciğerine. Ben hayatımda hiç tavuk ciğeri yememiştim. Ta ki düne kadar. Geçen haftalarda "Bir deneyeyim bakalım." diye aldığım tavuk ciğerini eşim dolaptan çıkarmış ve "Ben yemem ama siz yiyin." diye yapmış bize. Azizim inanır mısınız dana ciğerinden, kuzu ciğerinden hiçbir farkı yok. Yani sokakta ekmek arası ciğer satanlar, dana ciğeri yerine piliç ciğeri kullansalar damak tadı çok hassas olmayan benim gibi adamlar anlayamaz bile. Bütün tavuk ciğerleri mi böyle yoksa bizim aldığımız %100 helal tavuk markası Akdeniz Toros'un tavuk ciğerleri mi böyle bilemiyorum ancak ben gerçekten beğendim. Hem de ekonomik. Ara sıra alır yerim ben yine ama eşim hâlâ daha yanaşmıyor yemek için. "Başkası yapsa yerim, kokusu da diğer ciğerden farklı değil." diyor kendisi. Zamanla o da alışır, zaten dana ciğerine bile yavaş yavaş 25'inden sonra alışmıştı hanımefendi. :)



Siz yediniz mi daha önce piliç ciğeri? Ha bu arada tavuk ile piliç arasındaki fark nedir, biliyor musunuz? Varsa bir fark yorum kısmına yazarsanız sevinirim. Ekim itibariyle dönüyorum artık bloglar âlemine tekrardan. Bekliyorum yorumlarınızı.

Maske takmayı unutmayınız ve sosyal mesafenizi koruyunuz.

Sağlıklı günler dileriz…

Tags:

Yorum Gönder

22Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ciğer pişirme konusundaki tavsiyelerinizi eşime ilettim. Teşekkür ediyoruz.

    Kendi blogumu ihmal ettiğim gibi diğer blogları ziyareti de ihmal etmiştim. Tekrar başlarım artık ziyaretlere de...

    YanıtlaSil
  2. Hoş geldin özletiyorsun kendini arnavut ciğeri yapan seyyarlar kullanıyor genelde tavuk ciğerini

    YanıtlaSil
  3. I didn't know about it...

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle yeniden hoş geldin diyelim o zaman abi :) Özledik yazılarını. Açıkça genel olarak benim de pek bir şey yapasım gelmiyor. Biraz da virüse bağlıyorum bunu insanın üstüne bir ağırlık çöküyor resmen. Dediğin gibi bir düşündüm de yıla girdiğimiz gün, virüsün ilk başlayıp okulların tatil edildiği gün hala aklımda ama şu anda bakınca 10. aya gelmişiz bile 2020 gibi her günü bela olan bir yılda gidiyor, gittikçe de birbirlerini aratıyorlar ya neyse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi kardeşim her geçen sene kendini aratıyor maalesef. :(

      Sil
  5. Hoşgeldin ben pek ciğer sevmiyorum nedense çok az tüketiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıtır ciğer denemeni tavsiye ederim abi. Ciğer tadı gelmez zaten...

      Sil
    2. Bakalım bir deneyelim teşekkürler.

      Sil
    3. Bursa'ya gelirsen haber ver seni Ciğerci Şaban'a götüreyim abi.

      Sil
  6. Güzel bir yazı elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ara ara yazın bloglar bos kalmasın ☺️

    YanıtlaSil
  8. Zaman zaman beni de bir boşvermişlik alıyor be abi.

    YanıtlaSil
  9. Bu bloğunuzda çok iyiymiş ziyaret etmek yeni kısmet oldu.Yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Fatma Hanım bu blog benim ana blogum zaten. Yeni bir blog değil yâni. :)

      Sil
  10. Yazınız harika olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!