Evde Kal Hacı Emmi!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
13

Bir sokağa çıkma yasağı gecesinden herkese merhaba. Şu an sokağa çıkma yasağı olduğunu herkes biliyordur umarım. Milletin kafasını çok karıştırdılar çünkü bu sokağa çıkma yasakları konusunda. Yasakların açıklandığı günden uygulandığa güne kadar herkes farklı farklı şeyler söylüyordu çünkü. CNN gibi haber kanalları bile kafayı sıyırmıştı çünkü. 



Yanda 10.00 - 20.00 arası sokağa çıkma yasağı var yazmışlar, altta ise 10.00 - 20.00 saatleri dışında yazmışlar. :) Bu konuda son noktayı koyan görseli hazırlamış birileri, ben de sizlerle paylaşayım.


*

Tam da yaşadığımız döneme uygun bir şarkı yapmış Osman DEMİR. Söz ve Müzik ise Kul Mustafa'ya aitmiş. Ankara oyun havası şeklinde güzel bir şarkı. Dinlemesi güzel. Bizim hoşumuza gitti. :)

Yalpa yapıp yörüyon
Ölenleri görüyon
Dışarıda nörüyon?
Evde kal hacı emmi!

Paldır küldür yörüyon
Ölenleri duyuyon
Sağda solda nörüyon?
Evde kal hacı emmi!



******

Çin'in Dongyang isimli bir şehrinde her bahar geldiğinde yumurtalar genç erkeklerin idrarında kaynatılır ve lezzetli olduğu iddia edilerek satılırmış. 


Lezzetli olmasından da ziyade sağlık üzerinde pozitif etkisi olduğu iddia edilen "bekar erkek yumurtaları" halk tarafından da çok beğenildiği için yıllarca bir gelenek şeklinde devam ediyormuş. İlginç...

Yorum Gönder

13Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Çinliler korona ile yetinmeyip bilumum virüsü dünyaya salmaya ant içmişler demek ki.

    Hacı emmilerin torunlarını , çocuklarını tutmak lazımdı evde ama gücü yeten yetene bu memlekette.Şimdi hacı emmi evde dursa ne, durmasa ne.Bi ormanlarımız ,denizlerimiz ve kara yollarımız kalmış virüs olmayan :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her geçen gün daha da zorlaşıyor virüsle mücadele. Rabbim yardımcımız olsun. :(

      Sil
  2. O akşam ki tivitler harikaydı abi :)

    YanıtlaSil
  3. yasaklara uyulur dilerim.bilincsiz davranışlar bu hale getirdi..yaşlıları evde tutmak zor.annemi zorla tutuyorum sanki.cıkma cıkma.bıraksam 3 saati dolu dolu dolaşır..

    bu çinliler tuhaf ötesi bir millet..tuhaf ötesi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinliler gerçekten bir değişik.

      Yaşlılar, çocuklaşıyor bazen maalesef. :)

      Sil
  4. Aynen abi :) Cevabına yanıt veremedim. Yeni yorum bıraktım

    YanıtlaSil
  5. Aynen çok karışık. Bu karışıklık bazılarının insaflı bir polis memuruna denk gelmeleri hâlinde yırtmasına da sebep olur; tam tersine de. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar.
    Kurala en iyi ve güzel şekilde uyanlar "Hacı Emmilerdir." Ben de 66 yaşında olmam hasebiyle hacı emmi kategorisine giriyorum ve evde kalıyorum.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyoruz hassasiyetiniz için Recep Bey. Keşke herkes üzerine düşeni tam anlamıyla yapsa da virüse fırsat vermese.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!