Kargalarla Vakit Kaybetmeyin!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
10

Hz. Allah'ın hazinesi muhakkak ki çok geniştir ancak o hazineden bir şeyler almak isteyen kulların da bazı aksiyonları alması gerekmektedir. Şu beş şeyi yapmayana, Allah da cevaben şu beş şeyi yapıvermez:

  1. Zekatını vermeyenin malını korumaz.
  2. Sadaka vermeyene afiyet vermez.
  3. Meşrû vergisini (öşrünü) vermeyene arazisinin bereketini vermez.
  4. Duâ etmeyene icâbet etmez.
  5. Namazda tembel davranana, ölümünde Kelime-i Tevhîd'i söyletmez.
(Tenbîh'ül-Gâfilîn)

Açıkçası 4. ve 5. maddelerde benim çok eksiğim var. Duâ edemiyorum, edecek duâ bulamıyorum. :( Aynı şekilde namazları hep son vakte sıkıştırıyorum. Bunda işimin de etkisi var ama asıl nedeni nefsime zor diş geçirebilmem maalesef. Rabbim sen bize yardımcı ol! Edemediğimiz duâları etmiş kabûl ediver! Bizi Sırât-ı Müstakîm'den ayırma!

*****


Üstteki reklamı görünce aklıma geldi bu tezek işi. Eskiden bilirsiniz tezek vardı. Yaşım 32 ve ben hatırlıyorum. O da sanırım bölgeseldi. Mesela ben aslen Afyonkarahisarlıyım ancak Kütahya'da doğdum. Doğduğum köyde tezek diye bir şey yoktu ancak ata dede memleketi olan Afyon'daki köyümde tezek yakma işi vardı. Sizin köyde veya çevrenizde var mıydı tezek? Yaşı benden küçük olanlar bilmeyebilir tezeği. Aşağıya fotoğrafını koyalım da öğrensinler. 


**

Bir kartalı gagalamaya cesaret eden tek kuş KARGADIR. Kartalın üstüne oturur ve boynunu ısırır.  Ancak kartal yanıt vermez, KARGA ile savaşmaz. Kargaya zamanını veya enerjini israf etmez. Sadece kanatlarını açar ve göklerde yükselmeye başlar. Uçuş ne kadar yüksekse, karganın nefes alması o kadar zorlaşır ve karga oksijen eksikliğinden düşer. Kargalarla vakit kaybetmeyi bırakın. Sadece onları yükseklere götürün ve yolunuza devam edin...




Yorum Gönder

10Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!