Küstüm Otu Küsüyor!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
20

Geçenlerde Quora'da sormuşlardı "küstüm sana" ne demek diye? Ben de ona verilen bir cevabı Quora Space'te paylaşınca bir arkadaş "küstüm otu"na neden böyle bir isim verildiğini sormuş. "İnsan gibi davranıp küstüğü için mi?" deyip kendi sorusuna da cevap vermiş aslında. Gerçekten de küsüyor bu küstüm otu biliyorsunuz değil mi? :) Bilimsel adı mimosa pudica imiş. Küstürmeyin şu çiçeği ya!


*****

2020 ile 2021'i bir görselle anlatabilir misiniz deseler, siz nasıl bir görsel ortaya koyardınız acaba? Kimin yaptığını bulamadığım bir görseli ben çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim. 2021'de aşı olup maskelerden kurtulur muyuz sizce?



*

Benim en sevdiğim meyvelerden bir tanesidir muz. Eskiden alması zordu ama günümüzde kolayca ulaşabiliyoruz. Fiyatı diğer meyvelere göre biraz yüksek ama yine de zaman zaman uygun fiyatlara düşüyor. Biz eve ne zaman muz alsak kesin kararıyor. Az alsam da aynı, çok alsam da aynı. Nedense kararmadan yemeyi akledemiyoruz. :) Peki bu muzun en sağlıklı zamanı hangi dönemi imiş, hiç merak ettiniz mi? Olgun bir muz mu daha faydalı yoksa henüz tam olarak ermemiş bir muz mu? Bunun cevabını ben de yeni öğrendim açıkçası ve sizlerle de paylaşmak istedim.



Yorum Gönder

20Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. çok ilginç gelir bana da gerçekten. bir ot,bir bitki deyip geçmemek lazım. onun da hissiyatı var. konuşşsan anlıyor ve hatta küsüyor da baksana. herkese her şeye nazik davranmak gerektiğinin örneği aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Dünya, hiçbir canlıya ve her nesneye kırıcı davranmadığınızda çok daha güzel bir yer hâline geliyor.

      Sil
  2. Küstüm otu iyimiş..Maskeli yıl logolu resmi dün beyaz tv,de abdullah çiftiçide görmüştük,mantıklı olmuş..Muzun iyisi,renginden belli olurun göstergesi..Emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muz konusu beni yanılttı açıkçası. Olgun muzu daha iyi sanırdım ben hep.

      Sil
  3. Küstüm otunun küstüğünü ilk defa duydum. Maskeden kurtulacağımızı zannetmiyorum. Az bir şey piyasa kıpırdamaya, çocuklar okula gitmeye başlamışken yine yasaklar geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle 3 haftalık tam bir yasak gelse her şey daha iyi olacak gibi sanki.

      Siz eğitim sektörü içerisinde misiniz yoksa hocam?

      Sil
  4. Kendini koruyor çiçek neticede yapraklarını kapatarak.Küsme narinlik, hassaslık belirtisi.Oysa çiçeğin dokunma bana diyerek ikaz ettiğini ve net tavır koyduğunu düşünürsek:) farklı bir anlam yüklemiş oluruz.Bu bakışı tercih ederim açıkçası:)

    YanıtlaSil
  5. Faydalı bilgilerle dolu bir yazı olmuş :). Maskeler konusunda ise birkaç sene aynı şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi maskeler uzunca bir süre çıkacağa benzemiyor ağzımızdan. Hakkımızda hayırlısı...

      Sil
  6. Merhabalar.
    Daha önce böyle bir bitkinin adını duydum gibi hatırlıyorum sanki, ama pek emin değilim. Videosunu izleyince gerçekten küstüğünü izledim. İnternet ortamının olmadığı ve bilginin böyle bu kadar cömertçe paylaşılamadığı zamanlar da ömrünü geçiren ebelerimiz, dedelerimiz, annelerimiz ve babalarımız, bu küstüm otundan haberleri bile yoktu. Çünkü ben 66 yaşındayım ilk defa gördüm. Bizim çocuklarımız ve torunlarımız da kim bilir ne canlı çeşitleriyle karşılaşıp tanışacaklar ve onlar da şu anda kullandığım ifadeleri bizler için kullanacaklar.

    Covid-19'a gelince; ben ters bir adamım, bu virüsten ne zaman kurtulacağımızdan ziyade, bu virüsü kim icat ettiyse onu ve tabi olduğu ülkeyi çok merak ediyorum. Neden biliyor musunuz? Bu adamı bulup kendi ellerimle öldüreceğim; isterlerse benim hayatımı sonlandırsınlar, hiç umurumda değil. Ben bundan sonra göverip bostan olacak değilim. Bir can borcum var; onu da bu lanetli ve illet virüsten değil de asılarak ölmeyi yeğlerim. Belli mi olur, büyük konuşmak istemem, belki de ölümüm bu virüsten olacaktır. Bunlar gaiptir, ancak bizi yaratan bilir.

    İnşAllah seneye bu lanet virüsten tamamen kurtuluruz. Dua ve temennilerimiz bu yöndedir. Zaten ülke olarak çok zor durumdayız, bir de bu virüsle uğraşmak canımıza ot tıkamıştır.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı, huzurlu ve koronasız günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı devrimizde. Eskiden sadece adını duyduğumuz şeyleri bile Google Amcamıza sorarak kısa sürede görüp detaylı bir bilgi elde edebiliyoruz. Büyük nimet bu.

      Bu COVID-19 tek bir kişi tarafından değil de bir örgüt tarafından planlanıp laboratuvar ortamında üretilmiş gibi geliyor bana. Hakkımızda hayırlısı demekten başka bir şey de gelmiyor elimizden.

      Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sağlıklı günler diliyorum ben de.

      Sil
  7. Merhabalar.
    Muzla ilgili konuyu da okudum ama, bu illet virüs unutturdu. Gerçekten muzu hep böyle fazla değil de az bir şey karardığı zamanlarda tüketiyorduk. Aslında tam saı halindeyken tüketmemiz gerekiyormuş. Hele kararan muzun tadında değişik bir tat artışı oluyordu, meğersem şeker biriktirdiği içinmiş. Bundan böyle nasip olur da eve alırsam, tam sarı haldeyken tüketmeye gayret ederiz. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ve size sarı muz tadında günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlamalarda gösterdiğiniz bu hassasiyet için çok teşekkür ederim Recep Bey. "Sarı çikita muz" iyi bir tamlama oldu. :) Şarkı bile yazar buna Ajdar. :)

      Sil
  8. if we get vaccines, the we might no need masks anymore...

    Good article

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I don't think so. We are going to need masks at least 3 years I think.

      Sil
  9. Ben de kararan muzun daha faydalı olduğunu duymuştum. Demek yanlış biliyormuşum. Bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış bilinen gerçeklerden demek ki bu.

      Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  10. Kararan muzu demek ki tüketmemek gerekir. Değerli paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çöpe de atmayalım ama. :) Mümkün mertebe kararmadan tüketelim.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!