Coronasavar Zeytin Yaprağı

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
27

Konudan konuya atlayarak yazmam bazıları için alışılmadık gelmiş ancak bâzı köşe yazarları da kendi köşelerinde böyle yapmıyor mu zaten? O yüzden ben de bu şekilde devam etmek istiyorum artık. Hakkımızda hayırlısı. :)

Zeytin Yaprağı Mucizesi

COVID-19 salgınının dört bir yanımızı sardığı şu dönemde insanlar sağlıklı kalmak ve Corona'dan kurtulmak için çeşitli alternatif yollar arayışındalar. Çeşitli sirke ve bitki çaylarının bu tedavi sürecinde iyi geldiği çevremizde kullananlar tarafından da test edip onaylanmıştı. Bunlardan bazıları kozalak sirkesi, enginar sirkesi vs. Zeytin yaprağı çayı ile ilgili de şu aralar yoğun bir paylaşım görüyorum sosyal medyada. Ben böyle alternatif tıp ürünlerine çok yakın duran biriyim. Ne içerdiği belirsiz olan ilaçlardan ziyâde böyle doğal ilaçlar kullanmayı yeğlerim. 

Zeytin yaprağının Corona tedavisinde kullanıldığına dâir birkaç gazete küpürü düştü önüme. Ben de onları video hâline getirdim ve sizlerle paylaşmak istedim. Slide oluşturmaya çalıştım ancak görüntüler çok bozuluyordu maalesef. Umarım durdurarak da olsa izleyip faydalanırsınız. Kanalıma abone olmayı unutmayın! :)
 


Duvarda Şınav

Şu videoya siz de denk gelmişsinizdir herhalde. Ablamız, bir abimizi sanki yerde şınav çekiyormuş gibi trollüyor ancak işin esasında kadın tüm bu hareketleri duvarda yapıyor. Ne zaman ki evin köpeği ablanın arkasında beliriyor işte o zaman anlıyor kandırıldığını abimiz. İzleyelim gülelim :)



Pampas Otu / Çiçeği


Pampas diye bir şeyi açıkçası ben ilk defa şu üstteki görselle öğrendim. Biri cümle içinde kullansa ve kullanan kişi de ergen bir birey olsa herhalde kankalarından bahsediyor diye düşünürdüm. Hani "kanka"yı "pampa"ya çevirdiler ya. "Pampas" da "pampa"nın çoğulu :)

Meğer pampas bir otmuş. Biraz daha kibar olmak gerekirse bir çiçekmiş. Güney Amerika'nın Pampas bölgesinde yetiştiği için bu adı alıyormuş. Pampas bölgesi tam tamına 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alanı kapsıyormuş ve bu alanın içerisinde Arjantin, Uruguay ve Brezilya'dan bazı bölümler de yer alıyormuş. Pampa'nın anlamı da yerel dilde "ova" demekmiş. Bu Pampas da dümdüz ovaları sıfatlandırmak için kullanılıyor demek ki.

Bu pampas çiçeğinin bilimsel adı ise "cortaderia selloana" imiş. 

Birkaç gündür oğlumla "isim - şehir" oyunu oynuyoruz. Bitki alanına P harfi ile başlayan yeni bir kelime öğrenmiş oldum. 

Kendinize iyi bakın pampalar. Okumaya ve yorumlamaya devam. 


Günün Sözü

Yavaş gitmekten korkma, sâbit durmaktan kork!
Çin Atasözü


Yorum Gönder

27Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Zeytin Yaprağı Mucizesi ilginçmiş..Şınavda bayanın ayağının dibindekli sandalye onu ele veriyor. Pampas Otuyada Çiçeğini ilk defa duydum..İlginç bilgilerdi,emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sandalye kandırmacaya uygun bence Ertuğrul Bey. Ele verecek şekilde değil yani.

      Pampas otu ilginçti evet. :)

      Sil
    2. Gerçekten de öylemiş,köpeği sonradan farkettim,köpek onu ele verdi..😊

      Sil
  2. Selamlar, zeytin yaprağıyla ilgili haberleri izledikten sonra mahallede kimin zeytin ağacı vardı diye düşünürken buldum kendimi. : )
    Tadı acı da olsa denemeye değer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahallede zeytin ağacı sahibi olabilecek bir muhitte mi yaşıyorsunuz? O zaman Ege veya Güney Marmara taraflarındasınız demek ki. :)

      Sil
  3. zeytin yaprağı mucizeymiş gerçekten, kullanmalı, paylaştığınız için teşekkür ederiz Recep Bey, ayrıca günün sözü de şahane, iyi pazarlar:)

    YanıtlaSil
  4. Hahahahahah çok güldüm sondaki videoya :)) Zeytin zaten bir şifa kaynağı, yaprağı da öyledir inanırım. Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  5. Konudan konuya atlayarak yazman bence güzel abi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim bu tarzı. Bir blog yazısını doldurmayacak konuları tek seferde aradan çıkarmış oluyorum böylece. :)

      Sil
  6. Pandemi artık iyice sıktı bir kurtulsaydık şu coranavirüs belasından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önlemlere uyarak çok da fazla kafaya takmadan yaşamak gerekiyor Gazete06.

      Sil
  7. Zeytin yaprağını duydum ben de birkaç yerden. Ben zaten içtiğim bitki çaylarına ekliyordum 1 yıldan fazladır falan. Kalp sağlığı, kolestrol, bağışıklık gibi olaylarını biliyorum. Bu haberlerden sonra çocuklara yaptığım ıhlamura da ekleyeme başladım. Zararı olmaz en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen AdaDenizi. Dediğiniz gibi zararı olmayan bir besin ne de olsa.

      Sil
  8. Zeytin yaprağını bende duymuştum bana gargara yap demişlerdi ama ne kadar faydalı bilmiyorum sonuçta zararsız denenebilir. teşekkürler recep bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen HürPost, zararsız olduğu için denemekten bir şey kaybetmeyiz.

      Sil
  9. Pampas a bakış açınızı beğendim :) paspas diye hatırlayan da var :) ama güzel dekor tavsiye ederim.. emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanım biliyordur muhakkak ama ben dekor işlerine karışmadığım için bilemiyorum. :) Paspas da akla gelebilir evet. :)

      Sil
  10. Merhabalar.
    Zeytin ve zeytinyağı bu kadar kıymetli bir besin kaynağımız olduğu için mi, sürekli zeytinlikleri yok ediyorlar? Kur'an'da ismi geçen ve adına yemin edilen bir besinimiz. Zeytinyağı yüksek miktarda antioksidan, omega 3 ve skualen içeriyormuş. Bunlar hücre yenileyici ve tamir edici özelliğe sahip maddeler olduğu için, Covid-19 virüsüne karşı üretilmeye çalışılan aşılarda kullanılabilirmiş.
    Bilgilendirici paylaşımınız için teşekkür ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve dularımla birlikte sağlıklı, huzurlu ve Koronasız günler dilerim. Allah' emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir değerimize sahip çıkamıyoruz ki buna sahip çıkalım Recep Bey. :( Her geçen gün bu az olan bilincimizi de kaybediyoruz millet olarak.

      Sil
  11. Ben su zeytinagaci yaprağını denedim. Izmirli oldugumuz icin her yer zeytin malum. Hemen sitenin bahçesindeki ağaçların yapraklarından topladım bir güzel yikadim kuruttum. Sonra da demledim. Yaklaşık 7 dakika sicak suda demledim agzi kapalı bir şekilde. Yalniz anlamadığım suyun rengi pek değişmedi. Ben biraz yeşile doner sanıyordum. Tadi da keskin değil, biraz acilik veriyor sadece. Acaba ben mi hata yaptim:) bidahakine peteklerin üstünde kurutup deneyeceğim, bakalim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada sitenizi emil ile takip ediyordum bu zamana kadar. Bir türlü izle butonunu bulamamıştım o donem. Belki de yoktu günahı boynunuza artik🤣 simdi rahatlıkla takibe aldim sukur. Bir de aynı donem, blogger okuma listesi hata veriyordu ki aman yarabbim dağlara taşlara...

      Sil
    2. Zeytin yaprağını biz henüz deneyemedik. Ben de Bursa'da oturuyorum ve İznik'ten bir arkadaşın zeytin yaprağı getirmesini bekliyoruz. Bak şimdi aklıma geldi, şu hayırısızı ben bir dürteyim. :)

      Sürekli tema değiştirdiğim için "İzle" butonu arada kaybolabiliyor. :) Günahı kesin benim boynumadır. :)

      Sil
  12. Ben de küçük kuzenlerimle isim şehir hayvan oynarım, P harfi ile bitki yazacağım yeni bir kelime öğrendim sayenizde:)) Annem ve babam yaklaşık bir aydır her gün bir bardak zeytin yaprağı çayı içiyorlar, bakalım umarım faydalıdır:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

      Muhakkak faydası oluyordur diye düşünüyorum.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!