Diyânet'in Ne İşi Olur Haçla?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
24

Ben yanlış yazmadım, siz de yanlış okumadınız. "Haç" yazdım evet, "ç" ile, çengeli var evet. :) Yoksa Diyânet'in "hac" ile işi olduğunu herkes bilir. Bunu herkes biliyor ama bir de herkesin bilmediği işler var. Bunlardan bahsedince de hemen etiketlendiğiniz şey "komplocu". Neymiş efendim bunlar komplo teorisiymiş de, öyle denk gelmiş de; gerçek olması mümkün değilmiş de vs. vs.

Başka yazılarımda da yazdım; Diyânet maalesef görevini tam mânâsıyla yapamıyor. Hem de ülkede en fazla bütçe ayrılan kurumlardan biri olmasına rağmen. Neyse bu detaylara girmeyeceğim çok fazla; girersem asıl konudan uzaklaşırız. Arama kısmına "Diyânet" yazdığınızda eski yazılarımı da okuyabilirsiniz. 

Biz tekrar dönelim Diyânet İşleri Başlanlığı ile Haç işareti arasındaki ilişkiye. Bir ilişki kurmaya kalksanız kuramazsınız esasında çünkü birbirlerine çok uzak terimler. Farklı dünyâların ve inançların öğeleri ancak kazın ayağı maalesef öyle değil. Ben sizlere Diyânet'e ait olan birkaç eserden fotoğraf göstereceğim sizler de ona göre yorumlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim.



Üstteki fotoğraf Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Rize Müftü Yusuf KARALİ Diyanet Eğitim Merkezi binası. 2009 yılında tamamlanmış bina ve 2010'da ise haber sitelerine "haç işareti" olduğu için düşmüş. O zamanlar o kurumun müdürü şöyle demiş: 

Cepheden derinlemesine baktığımızda böyle bir siluet fark ediliyor. Tabii bu bir proje meselesidir. Projeyi çizen ve hazırlayanların asla böyle bir niyeti yok. Söz konusu da olamaz ancak ortaya çıkan resme dikkat ettiğiniz ve farklı açılardan baktığınızda bu sezilebilir. Bu şekilde bizi bazıları uyardı. Biz de meselenin farkındayız. Gerçekten bir problemse ufak tefek tadilatlarla bu resim giderilebilir. Halk bundan rahatsızsa haklıdır. Ama kimsenin farkına varmadığı bir durum bu. Bu inceliğin farkına nasıl varmışlar bilemiyorum.

Dedim demek ki ele alıp düzeltmişler bu benzetmeyi ama nerede. Google Cadde Görünümü'nden baktığımda hâlâ duruyor orada. Ekim 2019'da çekmiş Google Amcam o görüntüyü. 


Altta gelecek olan fotoğraf ise Büyük Çamlıca Camii'nden. Burası ilk açıldığında da çok konuşuldu ancak herhangi bir girişimde de bulunulmadı sanırım. Yenilerde giden birileri var mı? Haç işareti hâlâ duruyor mu oralarda?


Alttaki fotoğrafın ise yeni yapılacak olan Kütahya İl Müftülüğü binası olduğu söyleniyor. İnternette biraz araştırınca doğru olduğunu gördüm. Kütahya İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ bugünkü Cuma hutbesinde bu konuya açıklık getirmiş ve şöyle demiş:

Mühendislik açısından binaya mecburen konulan ek kolonların bina bittiğinde üstünün Selçuklu motifleriyle süslenecektir .Binamızın son bölümlerine geldiğimiz zaman kolon kirişten kaynaklanan binanın bazı bölümlerinde ilave çıkıntılar söz konusuydu. Buna yapacak hiçbir şeyimiz yok. Kolon kirişten mühendislikten kaynaklı bölümlerdi. Dolayısı ile bu geçici bir durumdu. Camlar yukarı doğru kapatılacak. En zirvesine de Selçuklu motifi konuluyor.

Bakalım burası dediği gibi mi yapılacak yoksa Rize'deki gibi unutulup gidilecek mi? 


Kütahya Müftülüğü'nün yeni külliye binasının diğer açıdan başka bir fotoğrafı ise aşağıdadır. 


Sizler ne düşünüyorsunuz Diyânet'in bu haç merakı hakkında? Yanlışlıkla mı oluyor bunlar yoksa bilinçli bir şekilde mi yapılıyor? Aşağıda bir de bonus bırakıyorum size. Diyânet'in yayımladığı bir çocuk kitabının kapağı. :(

https://tumblr.rehitu.com/post/189934250927/reposted-from-aliosmanonder-getregrann

Yorum Gönder

24Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. İstanbul'da birçok Kurum ve Kuruluş var böyle mesaj veren.

    YanıtlaSil
  2. Kompostoo teorisidir bunlaar,inanmayın pöle şeylere..😁 İlginç detaylar,iyi bir gözlem.. Hayırlı seneler.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da fazlası var maalesef bu detayların Ertuğrul Bey. :(

      Sil
  3. Çok ilginç zaten Ayasofyanın açılışında gıcık gitmiştim adama

    YanıtlaSil
  4. Seccade konusunda da çok haklısınız. Bir ara benim de elime bir seccade geçmişti üzerinde hınzır motifleri vardı. :(

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginç ayrıntılar ama önemli olan inanç diye düşünmekteyim... tabii önlem alınmasıda gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnancımızı subliminal mesajlarla değiştirmelerine de izin vermemek gerekir ve sizin de dediğiniz gibi önlem alınması gerekiyor Sezer Bey.

      Sil
  6. Binalar değil de kitaptaki daha çok dikkatimi çekti. Ne diyeceğimi bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Binalardaki haç olayı bana da cok zorlama geldi . Dikkat çekici değil. Fakat kitaptaki t harfinde bu kadar benzerlik, biraz düşündürücü.

      Sil
    2. Aynı kitapta farklı noktalarda benzer şekilde kullanımlar olmuş.

      Yorumlarınız için ikinize de teşekkür ederim @Cem ve @BigudiliAnne

      Sil
  7. İçlerinden geçeni bilemeyiz. Umarım düşünüldüğü gibi değildir.

    YanıtlaSil
  8. Buna benzer şeylerin pek de masum niyetlerle yapıldığını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altında kesin bir şey vardır dedirtmesi bile Diyânet'in ayıbı olarak yeter ama nedense Diyânet, imajını düzeltmek için hiçbir somut adım atmıyor. :(

      Sil
  9. Nasıl dikkat edilmemiş, gizli mesaj mı vermeye çalışıyorlar acaba.
    Kasım ayında bloguma uğramışsınız teşekkür ederim, sağlık sorunlarından yorumlarla çok ilgilenemedim Covid geçirdim, sağlıklı günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bilerek yapılmış gibi geliyor nedense.

      Geçmiş olsun bu arada. Covid deneyiminizi yazmışsınızdır muhtemelen blogunuza. Okumak isterim.

      Sil
  10. İlk defa görüyorum bunları. Bu kadar şey tesadüf olamaz bence. Sanki bilinçli bir şeyler var. Özellikle kitap çok dikkatimi çekti. Sevimli gösterme çabaları gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle esâsında tek amaç sevimli gösterme gibi geliyor bana da.

      Sil
  11. torpille işe girilince görev şuuru olmuyor..

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!