Pandemiden Sonra Görüşürüz!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
16

Günümüzde yalan haber yapmak da çok kolay, yaymak da çok kolay. Daha önce bu blogda defalarca "sosyal medyada her gördüğünüze inanmayın" temasına uygun paylaşımlar yaptım. Şimdi de benzeri bir konuda siz blogsever arkadaşlarımı bilgilendirmek ve uyarmak istiyorum.




Bunu ilk zaten Twitter'da paylaşmıştım. Abdurrahman DİLİPAK'a ithaf edilmiş bu paylaşım ancak gerçekle alakası yok. Peki bu nasıl mı yapılabiliyor? Çok çok basit. Bu konuda da bir paylaşım yapmıştım. Buraya tıklayıp okuyabilirsiniz.

Tekrarlıyorum; lütfen siz siz olun her gördüğünüze inanmayın. Gördüğünüz yer sosyal medya ise o zaman daha da şüpheci olun. 

Bizim Yöneticiyi Anlayan Beri Gelsin!

Site yöneticimiz var ve yıllardır da koltuğu bırakmıyor. Bir ara başkası devraldı ama adama psikolojik baskı uyguladılar, tekrar eski yönetici başa geldi. Hiçbir işi şeffaf değil, tüm işleri gizli kapaklı hallediyor. Yönetimdekiler de ayrı bir âlem. Yöneticimizin bir diğer kusuru ise yazmada çok iyi değil. Tüm mesajları farklı anlamlar içerebiliyor. Kime okutsam farklı bir ...

Tam üstteki yazıyı yazıyordum ki birkaç gün önce Fazilet Takvimi'nde okuduğum şu hadîs-i şerîf aklıma geldi ve yazmaktan vazgeçtim:

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Her kim, Müslüman kardeşinin ayıbını araştırırsa, Allâhü Teâlâ da onun ayıbını ortaya çıkarır. Ve Allâhü Teâlâ her kimin ayıbını ortaya çıkarırsa, onu evinin içinde bile olsa rezil eder.” (Sünen-i Tirmizî)

Neyse geçelim bu konuyu. Unutun lütfen bizim yöneticiyi... :)

Çıkmaz Ayın Son Çarşambası = Pandemiden Sonra

Benim işim yeni müşteriler bulmak. Bunun için de o müşterileri bir ziyaret etmem, çaylarını içmem gerekiyor ancak pandemi döneminde bu çok mümkün olmuyor. Görüşme için kimse net bir tarih de vermiyor. İlk klasik cevap "pandemi geçtikten sonra görüşürüz" oluyor. Bence TDK bu kullanımı "çıkmaz ayın son çarşambası" deyimiyle eşanlamlı kabul etmeli artık. Pandeminin geçeceği mi var ki ya hu? 



Siz ne düşünüyorsunuz bu konularda? Düşüncelerinizi içinize atmayın, paylaşın; yorum yapın lütfen. Türkiye'nin Hollanda'yı 4 - 2 yendiği geceden yazıyorum. :)


Yorum Gönder

16Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Aradığınız yoruma şu an ulaşılamıyor, lütfen pandemiden sonra tekrar deneyiniz :) Tuzu kuru olan görüşmeleri pandemiden sonraya atıyor fakat ay sonu çabuk geliyor üstadım, faturalar,ödemeler... :)

    YanıtlaSil
  2. :-)) Pandemi ile ilgili yazdığınız gerçekten çok ilginç ve sürekli başımıza geliyor. "Pandemiden sonra görüşürüz." " Pandemi bitince yaparız" "Ortalık biraz sakinleşsin" diye diye uzayacak bir liste:-)) Bizde biliyoruz bitmeyeceğinizi uzunca bir süre ama ağız alışkanlığı oldu sanırım:-)

    Kazandığımıza çok sevindim ama sanki biraz haklarını yedik gibi geldi ama :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağız alışkanlığı oldu aynen. :)

      Haklarını nerede yedik? Ben hiç o açıdan bakmadım, hakem de iyiydi ama. Tam çözemedim neyden bahsettiğinizi Sezgin Bey.

      Sil
    2. Maç sonrası yorumları izlemedim ama maçı baştan sona izledim. Kısıtlı futbol bilgimle, bizim golden önce Okay'ın kendi ceza sahamızdaki müdahalesinde el varmış gibi geldi bana. Eğer o penaltıysa haklarını yemiş olabiliriz ama dediğim gibi futbol bilgim kısıtlı 🙏

      Sil
    3. Estağfirullah abi. O pozisyonu hatırlayamadım ben ama denk gelirse izlemek isterim.

      Sil
  3. Blogunuzu takibe aldım kişisel düşüncelerimi yazdığım blogum var sizde benim blogumu takibe alırsanız çok sevinirim.
    https://yasamveduygularim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesut Bey öncelikle hoş geldiniz. Takibinizi göremedim, neyse o da önemli değil de keşke yazı hakkında da birkaç kelam etseydiniz.

      Sil
  4. Sadece sosyal medyaya değil gazete,dergi,tv yayınlarında geçen haber ve bilgilere dahi güvenmek artık çok zor..Yalan,yanlış ve özellikle de yanıltıcı bir bilgi ve haber olma olasılığı çok yüsek olan bu yerlere güvenen insanlar var ve sayılarıda maalsef çok fazla...Halbuki bunlar da olsa tam olarak sorgulanması gerekir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi bu devirde her haberi, haber veren baban dahi olsa sorgulamak gerekir. :(

      Sil
  5. Hâdis çok güzeldi ve ne yazık ki hayat öyle bir halde ki, sadece sosyal medya değil, herkes birbirinin ayıbını araştırma ve yayma derdinde. Allah herkesi ıslah etsin 🤲

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Gülten Hanım.

      Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.

      Sil
  6. Tüm çevreme neredeyse 1,5 yıldır kullandığım cümle, hatta bir kaç yıl daha kullanacağız gibi geliyor. ''pandemi geçtikten sonra görüşürüz.'' :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Çıkmaz ayın son çarşambası" etkisi de oluyor mu size de söylerken? :)

      Sil
  7. Twitter'da oynamıyorum, bu yüzden bilgiyi kaçırmışım gibi görünüyor. Hahaha

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!