Bir Kapı Kapanır, Diğeri Açılır!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
19

"Rızkı veren Allah" deyip tembelliğe daldığımız çok olur ancak bunu da akıldan çıkarmadan çalışmaya, çabalamaya, gayret etmeye devam etmek gerekir. Şöyle denilmiştir (ki zaman zaman dost meclislerinde "Ne Yazayım?" blogunun sahibi Muharrir ile de mevzusunu yaparız bunun.):

"Hırsızın çaldığı şey aslında onun nasibiydi. Zaten o şey, o kişi için yaratılmış ve ona gelecekti. Fakat kişi sabretmeyip hırsızlık yoluyla onu ele geçirince hem günahkar oldu hem de halk arasında hırsız olup küçük düştü aşağılandı."

Yâni bizim rızkımız zaten bellidir ve onu helal veya haram yoldan elde etmek bizim irâdemizdedir. Bu konuyla ilgili Muhtasar İlmihâl'in şu bölümünü iliştiriyorum aşağıya. Muhakkak okumalısınız:


MUHTASAR İLMİHAL

Oradaki Tevekkül bölümündeki şu şiir de çok hoşuma gider. Onu da teberrüken ekliyorum bloguma:


Sosyal medyada da paylaştım, şimdi geliyorum asıl konuya. Yaklaşık 1,5 yıldır çalıştığım Ado Carbotek firmasından 31.05.2021 itibariyle ayrıldım. Rabbim nasip etti ve hemen akabinde yeni bir iş buldum. Önümüzdeki hafta Center Dış Ticaret firmasında ağırlıklı olarak Milwaukee ürünlerinin satışına başlıyorum. "Bir hafta dinlen sen kulum." dedi sanırım. Beden yükü ağır işlerde çalışmıyorum ancak yine de satış organizasyonunu yönetmek çok da kolay değil. Müşteriler ile kendi firmanın yönetimi arasında bir köprüsün; her şey senin üzerinden ilerler. Aksaklıkları da en iyi şekilde yönetmek zorundasındır. Onun yorgunluğu vardı o da şimdilik tatile gitti. 

Milwaukee, Amerikan menşeili bir el aletleri ve aksesuarları firması. Oldukça kaliteli ve üst düzey ürünler. Bugüne kadar çalıştığım her alanda başarılı olduğumu düşünüyorum, umarım bu alanda da başarılı olurum. 


İyi veya kötü bir işinizin olması şu devirde çok önemli çünkü iş bulmak gerçekten zor. Şu an yakın çevremde iki arkadaşım (biri akrabam) iş arayışı içindeler. Umarım en kısa sürede onlara da bir iş buluruz tez zamanda. Kimliğini izhar etmemde bir sakınca görmüyorum, iş arayan akrabam sizlerin de yakından tanıdığı Düşünü Blog'un sahibidir. Hatta kendisi şu an bizim misafirimiz. Bursa'dan güzel bir iş bulabilirsek, kendisi ailecek Bursa'ya taşınacak. Bizim için de iyi olacak açıkçası. Bursalı arkadaşlarımın da kulağı delik olsun bu konuda lütfen.

Evet, benim için bir kapı kapandı, diğeri açıldı. Bu herkes için böyledir ama kapıların açılıp kapanma hızı hızlı veya yavaş olabilir. Hepsinde bir hayır vardır. Önemli olan bu açılan ve kapanan kapılardan girip çıkarken nasıl izler bıraktığımızdır, önemli olan bir şekilde karşılıklı hukukun geçtiği kişilerle nasıl ayrıldığınızdır, önemli olan iyi dostlar biriktirmektir. Rabbim sizleri de bizleri de her zaman iyilerle karşılaştırsın. Yazdığınız yer blog olunca her türlü maddî - mânevî duygularla yazabiliyorsunuz. LinkedIn'de ise o resmî dili muhafaza etmek zorundasınız aynen aşağıda olduğu gibi: :)



Alt tarafı bir iş değiştirmiş yine destan yazmış diyenler için yazıyı sonlandırıyorum. Kendinize iyi bakın. Bloguma abone olmayı unutmayın. Rızka değil Rezzâk'a bağlanın! :)
Tags:

Yorum Gönder

19Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Yeni işin umarım daha güzel ve hayırlı kapıların açılmasına sebep olur, teyzo.

    Bursa'nın benim ve ailem açımdan da güzel hayırlı olmasını niyaz ediyorum.

    "Görelim mevlâ neyler, ne eylerse güzel eyler "

    YanıtlaSil
  2. Yeni işiniz hayırlı olsun. Nasipten ötesi yok. İşsiz arkadaşlarınız da hayırlısı ile iş bulur İnşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Duygu Hanım. Dualarınız için de inşallah amin diyorum.

      Sil
  3. Amin teşekkür ederim Müfred Hanım. Çok çok haklısınız. Rabbim gerçek manada helalinden kazanabilmeyi nasip etsin.

    YanıtlaSil
  4. Her işte bir hayır vardır, Rabbim utandırmasın inşallah ve hayırlı olsun yeni işiniz 🙏

    YanıtlaSil
  5. Yeni işin hayırlı olsun Üstad, başarılı olacağından hiç şüphem yok, ayrıca bizleri kast ettiğin ''dost'' tabirinden de şeref duyduk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her dem ve daim dosttan ötesiniz. Sizi tanımaktan kıvanç duyuyoruz ailecek.

      Sil
  6. Yeni işiniz hayırlı olsun. "Rızkımı veren Hüda'dır kula minnet eylemem" diyebilmek lazım her daim.

    YanıtlaSil
  7. Yeni işin hayırlı uğurlu olsun abi.

    YanıtlaSil
  8. Yeni işiniz hayırlı olsun,bol kazançlar,bol bereketi olsun..🙏

    YanıtlaSil
  9. Yeni işin için tebrikler, her zaman hayırlı olsun. Üzgünüm sadece ziyaret edebildiğim için sadece bilgisayarın önünde tekrar oyalanabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Naia. Bende de durumlar benzer, çok fazla vakit ayıramıyorum blog ziyaretlerine.

      Sil
  10. Rabbim hayırlı kapılar açsın herkese. Ben çalışkan ama kaderciyimdir, çok istediğim bir şey olmadıysa üzülmem beklerim ardındaki hayrı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.

      En güzelini yapıyorsunuz. Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!