Ev Alma, Komşu Al!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
26

Başlıktaki atasözümüzü bilmeyen yoktur herhalde. Anlam yüklemeye kalktığınızda çeşitli anlamlar yükleyebilirsiniz tabii ki ancak asıl kastedileni de herkes gayet iyi biliyor. Bizler de yıllardır ev alamıyoruz ancak çok şükür çok iyi komşularımız var. Ev kira, semt bizim yani. :) Duâ edin de bizim de bir evimiz olsun en büyüğünden, en güzelinden inşallah. 

Bu aralar sosyal medyada sürekli komşuluklarla ilgili güzel paylaşımlar görünce ben de bloguma taşıyıp sizlerle paylaşmak istedim. Hatta bir tanesini Instagram adresimde de paylaşmıştım. İsterseniz ondan başlayayım:



Bu yeni komşunun yaptığı gerçekten çok naîf bir davranış. Yeni aldıkları evde ağız tadıyla oturmak nasip eder umarım Mevlam

Diğer bir iyi komşu örneğini de LinkedIn'den buraya taşıyacağım:



Alper Bey'in kardeşinin komşusu da gerçekten harika bir insanmış. Onların karşısına da hep iyi insanlar çıkarır umarım Yüce Yaradan.

Komşudan yana biz de çok şanslıyız. Bunu daha önceki yazılarımda da çok dile getirdiğimi hatırlıyorum. Ne zaman bir ihtiyacımız olsa muhakkak yardımımıza koştular. 5 bloktan oluşan bir sitede oturuyoruz ancak özenilen komşuluk ilişkileri bu sitede hâlâ devam ettiriliyor. Ha arada iyi komşuluk edemediklerimiz oluyor mu muhakkak oluyor ancak genele bakarak bu siteden ve komşuluklardan çok memnunuz. Hep duâ ediyoruz, "Allâhım bir ev nasip edeceksen buradan olsun." diye. 

Geçenlerde yan kapı komşumuz dairesinden taşındı. Benim gibi kiracıydı o da. Kötü komşu diyemeyiz ancak iyi komşu da diyemeyiz. Nötr insanlardı. Kapılarının üstünde kaç kilit varsa o kilitlerin de kaç kademesi varsa hiç bıkmadan usanmadan o kilitleri her giriş çıkıştan sonra sonuna kadar kullanırlardı. Biraz esrarengiz bir aile idi. Sanki birilerinden kaçıyor gibiydiler. Adamda bir nebze selam sabah vardı ancak kadın hiç insan içine çıkmazdı. Geçenlerde de helallik vs. dilemeden taşınıp gittiler. Bizden yana bir hak geçtiyse biz helal ettik umarım onlar da aynı düşüncededirler. Rabbim onların da yolunu açık etsin ne diyelim.

Uzun zamandır yazmıyordum. Komşuluk meselesi üzerinden bir şeyler karaladım. Hepinize sağlıklı günler diliyorum. forum.rehitu.com 'a da beklerim, üye olmayı unutmayın. :)
Tags:

Yorum Gönder

26Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. İslamda komşu ve akrabalık ilişkileri önemli bir yer taşır,komşu komşunun külüne muhtaçtır denir,bunun ne demek olduğunu hem dünyada anlıyoruz hem de ahirette anlayacağıoz inşallah,Allah(cc) herkese iyi komşuluk ve akrabalık ilişkileri nasip etsin..🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Ertuğrul Bey. Rabbim (iyi olan) herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

      Sil
  2. Allah hayırlısı ile ev sahibi olmayı nasip etsin İnşallah. :)
    Ben apartmanda kimseyi tanımıyorum da sadece karşılaşınca selamlaşıyoruz o kadar. Bu vakte kadar kimse gelip gitmeyince ben de gitmedim kimseye. Gidip görüşeceğim bir arkadaşım bile yok ki komşu olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep karşıdan bir adım bekliyoruz ya bu konularda işte orada yanlış yapıyoruz bence Duygu Hanım. Seviyorsanız gidin konuşun bence. :)

      Amin diyorum ilk duânıza da...

      Sil
  3. Oooo süper komşu hikayeleri artık internette dolaşıyor demek :)) Her şehirde, her semtte iyi insanlar vardır, karşılaşmak nasip olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Komşu çok önemli. Allah sizi de harika komşularla en kısa zamanda ev sahibi yapsın.😊🤚

    YanıtlaSil
  5. Komşuluk önemli. Eskiden çok güzel bir ortamımız vardı. Herkes birbirini tanırdı. Şimdilerde alt katta oturanı tanımıyorum. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devir değişti deyip kenara çekiliyoruz ama gün geliyor o alt kattakiler lâzım insana. Adımı at siz olun Okurix, acizâne tavsiyem.

      Sil
  6. Düşünceli insanların pek sık bulunamayan örneği

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten komşu çok önemli kötü cıkarsa insanın hayatı zehir oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylediniz Derya Hanım. Umarım hep iyileri denk gelir sizlere ve bizlere...

      Sil
  8. Sizin ne demek istediğinizi anlayabiliyorum Müfred Hanım.

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten şanslısınız abi bu konuda. Bizim de üst katımıza yeni taşınan komşular 6 ay boyunca sabahlara kadar gürültü yaptılar. İlk günler yeni taşındılar olur dedik, sonra komşudur dedik, bir kaç kez çıkıp uyardır, yöneticiye söyledik o konuştu en son dayanamayıp polise şikayet ettik. Ondan sonra da çıkıp sabah bizimle siz şöylesiniz böylesiniz diye ağza alınmayacak hakaretler küfürler ettiler. Komşu konusunda bir türlü şansımız yaver gitmedi bizim :) Ondan önceki komşu da binaya hiç hoş olmayacak kişiler getirdiği için imza toplamıştık ev sahibi de sağolsun bizimle birlikte olmuştu da binadan attırmıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah iyi komşularla karşılaştırsın sizleri de kardeşim. Komşu gerçekten çok çok önemli. Umarım bundan sonraki komşularınız anlayışlı ve saygılı olurlar her dâim.

      Sil
    2. Ah ah bazen gecekondu zamanlarını özlüyorum abi. Komşularımızın hepsini tanırdık, hepsi bizi tanırdı. Ailelerimiz bizi dışarı salarken çocukların başına bir şey gelir mi korkusu olmazdı. Bizde de bir şey olursa bir sürü komşumuz var hemen birisine koşarız o bize yardım eder duygusu vardı. Şimdi komşuların çoğunu anca böyle bir kavga vb olunca tanıyoruz. Daha çok yaşlı sayılmam ama şimdiden o eski yılları özlemeye başladım :)

      Sil
    3. Devir değiştikçe maalesef insan ilişkileri de yozlaşıyor ve tamamen menfaate dayalı hâle geliyor. Eski komşuluk ve akrabalık ilişkileri maalesef çok ender. :( Yaşın çok olmasa da bu farkı anlayabiliyorsun.

      Sil
  10. Allah hayırlı bir ev ve çevre almak için size helal rızık ve bereket versin. Doğru, komşu satın alma terimi ev almaktan daha önemlidir. 5 yılı aşkın bir süredir bu mahallede yaşıyorum ve Elhamdülillah'ın çok iyi bir komşusu var, ancak evimizin hemen yanında sorun çıkarmak isteyen bir komşu var. Buradaki tüm komşular iyi olduğu sürece tek bir ev olmasının yanlış bir yanı yok. Daha önce etraftaki komşulardan iyi muamele görmediği için eski mahalleden taşındık, bu yüzden eski evimizi satmaya ve şimdiki evimize taşınmaya karar verdik.

    Umarım sen ve ailen iyi bir ev ve çevre elde edersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Naia Hanım. Allah sizleri de her dâim iyi insanlarla ve komşularla karşılaştırsın.

      Geçmiş bayramınız mübârek olsun.

      Sil
  11. Allah hayırlısı ile ev sahibi olmayı nasip etsin İnşallah. :)

    YanıtlaSil
  12. insan ilişkilerinin minimuma indiği bu devirde ne kadar güzel böyle insanlarla komşu olmak çok şanslısınız tabi onlarda

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!