Bilgi ve İyilik Yayıcı @rehitublog

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
31

Bazı konularda gerçekten maymun iştahlı biriyimdir. Bunu etrafımdaki çoğu kişi bilir. Mesela telefona kaydettiğim ve uzun zamandır iletişim sağlamadığım kişiler vardır, onları tek tek silmek yerine tüm telefon rehberini siler geçerim. Hatta işi bir adım ileri götürerek tüm telefonu sıfırlamışlığım bile vardır. Eskiden de böyleydim. İlk blogum hâlâ açık olsaydı şu an 15 yıllık olacaktı. Çok blog açıp kapatmam da hep bu maymun iştahlılığımdan dolayıdır. Şimdilerde çok blog açıp kapatmıyorum ancak sosyal medya hesaplarında bunu yapıyorum. Artık yaş kemale erdi, 33 olduk. Bundan sonra mâlâyânî ile çok uğraşmayıp daha çok "iyilik" ve "bilgi" içeren paylaşımlar yapmaya karar verdim. Eskiden de öyleydi ancak sosyal medyada bazen işin dozunu kaçırabiliyordum. 

Aslında ben hiçbir sosyal medya mecrasında telefonu elime alıp da gezinmem. Sadece gelen bildirimlere bakarım. O yüzden hiçbir kişinin iyi bir sosyal medya takipçisi değilim. Çok değil birkaç ay önce @rehitucum kullanıcı adıyla sosyal medyalarda aktif olacağımı bildiren bir yazı yayımlamıştım ancak yine maymun iştahlığım tuttu ve daha usturuplu bir şekilde ilerlemem gerektiğini düşünerek @rehitublog kullanıcı adıyla yeni bir döneme adım attım. Bundan sonra beni Facebook, Instagram, Twitter, Tiktok, Snapchat, Reddit, Telegram ve Pinterest'te @rehitublog kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz. Takibe takip var. :)

Hızlı bir şekilde aşağıdaki logoyu yaptım. Henüz sosyal medya hesaplarına entegre etmedim. O yüzden benden önce davranıp da hesabıma giderseniz benim yüzümle de karşılaşabilirsiniz. :)


Slogan olarak "Bilgi ve İyilik Yayıcı"yı tercih ettim. "Bilgi Yayıcı" unvanını ilk kullanan bildiğim kadarıyla Serdar KUZULOĞLU'dur. Ondan kopyalayıp yanına bir de "İyilik Yayıcı"yı ekledim. "Emr-i bi'l ma'rûf"un Türkçesi işte. 

Sürekli yeni sosyal medya hesapları açmamdan rahatsız olan arkadaşlarım var biliyorum. Onlardan özür de diliyorum. Dediğim gibi inşallah bu son olacak artık. Sizler de görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. 

İyi tatiller, sağlıklı günler...

Tags:

Yorum Gönder

31Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Hayırlı olmasını diliyorum güzel düşünmüşsünüz aslında hepimiz biraz iyilik yayan küçük birer verici olmamız gerekiyor.
    Sosyal medya insanları gitgide daha da çok yıpratır oldu.
    Amacınıza ulaşmanız ve bununla memnun kalmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Kiremithanem. Dediğiniz gibi hepimiz birer iyilik elçisi olmalıyız.

      Sil
  2. Herkes zaman zaman değişiklik ihtiyacı duyuyor. Ben de sosyal medya hesaplarımı sonunda hep kapatırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an yok mu yani Duygu Hanım sosyal medya hesabınız?

      Sil
    2. Tek instagram vardı, onu da kapatmaya çalıştım, olmuştur galiba. 🤔

      Sil
    3. Anladım Duygu Hanım. Önce deaktif hâle getiriliyor, sonra tamamen siliniyor ancak direkt silme yöntemi de var tabii ki.

      Sil
  3. Bazen bazı değişiklikler iyi geliyor ve içimize daha fazla siniyor. Ben de blog adımı değiştirdim, daha önceden farklıydı. İçime sinen bir şey olunca daha çok seviyorum, sanırım hepimiz için böyle:) Hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum @KitapKeşfi. Dediğiniz gibi değişiklik iyi geliyor her zaman herkese. :)

      Sil
  4. Sosyal hesapları geçtim, telefonun kendisini bile sevmiyorum. Telefonumu kaybedince yenisini almak için 5 ay beklemişliğim var. On sene önce böyle değildim. Yaşın ilerlemesinin etkisi var mı? Var. :) İnstagram ve Twitter'i kontrol ettim şimdi oralardan takipteymişim.
    Blog çizginizi seviyorum. Aynen devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 10 sene sonra da böyle olurum gibi geliyor ama belli olmaz tabii :)

      Bu arada muhtemelen @rehitucum olan hesapları takip ettiniz siz. Yakında oraları kapatabilirim, tam karar vermedim ama lütfen @rehitublog olan hesaplarda buluşalım. :)

      Sil
  5. Bence ilgi çekici bir isim bulmuşsunuz. İnstagramımı dondurdum ama açar açmaz takibe alacağım. Pinteresta ise bulamadım sizii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinterest biraz karışık bir mevzu oldu açıkçası. Eski maille yeni hesap açmama izin verilmedi, ben de eski hesabımın kullanıcı adını @rehitublog değiştirdim. Değişikliği dün akşam saatlerinde yapmıştım ama neden bulamadınız çözemedim. Kullanıcı adınızı bırakırsanız takip ederim sizi Esra Hanım.

      Sil
  6. En güzeli sizin ki Müfred HocaHanım. Biz kendimizi kandırıyoruz maalesef. :(

    YanıtlaSil
  7. Logo güzel olmus ben beğendim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Derya Hanım. Beğenmenize çok sevindim. :)

      Sil
  8. bende tam aksine biriktirmeyi sevenlerdenim ve kalıcık sağlamaya çalışırım sizin için hayırlısı olur umarım.

    YanıtlaSil
  9. Başarılarının devamını dilerim üstad. Yerinde bir karar olmuş😊 Güzel işlerde buluşmak duasıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğin için teşekkür ederim üstad. Görüşmek dileğiyle...

      Sil
  10. Blogunuza birçok kez geldim ve sizi Instagram'da takip ettim, ancak komik olan şey, adınızın ne olduğunu sormayı unuttum. Hahaha

    Sosyal medyada da aktif bir insan değilim ve sadece Instagram ve Facebook'ta hesaplarım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim adım REcep Hİlmi TUfan. REHİTU ilk iki harflerin birleşiminden geliyor. :) @rehitucum olan hesapta takipleştik ancak şimdiki hesapta henüz takipleşmedik. :)

      Sil
  11. Parabéns pelo seu excelente projeto e espero que dê tudo certo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım Luiz. umarım her şey yolunda gider. Teşekkürler...

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Hız değil ki bu. Olsa olsa iş bilmemezlik olur bunun adı. :(

      Sil
  13. Hayırlı uğurlu olsun Recep Bey. Logo, isim, amaç hepsi çok güzel. Yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!