Bana Bak BURBAK!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
38
3 gün daha yazmasam tam bir ay olacakmış blogumu boşlama sürem. Özür diliyorum senden canım blogum. Bir tek sen varsın, gerisi yalan. :) İşin sosyal medya tarafı daha cazip gelse de buraya gelip oralara göre biraz daha uzun ve usturuplu paylaşımlar yapmanın keyfini vermiyor be oralar canım blogum! Sen vefakâr, cefakâr ve fedakâr bir blogsun, beni seversin. :)

Bu kadar yıkama - yağlamadan sonra asıl konulara geçebiliriz. Asıl konular diyorum çünkü birkaç konuya temas etmeye çalışacağım. İlk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden başlayalım. Tam bir otopark mafyası gibi çalışıyor belediyemiz maalesef. Her yıl yol kenarlarından alınan otopark ücretleri yasal değil vs. diye haberler çıksa da kimse kimseyi tınlamıyor bu memlekette. Belediyeler, belediyelerden ihale almış otopark çeteleri işini yapmaya devam ediyor. Memleketteki hukuksuzluğun en basit örneklerinden biri bu değil midir arkadaş? Kanuna göre bir işi yapmak yasak ama kanunları koruması gereken devlet kurumları bile o kanunları çiğniyor. Bu kadar vurdumduymazlık olur mu ya hu?

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam teşekküllü bir otoparkçı gibi çalışıyor. Diyelim ki özel arabanızla Bursa'nın tarihî yerlerini gezmeye geldiniz ve aracınızı yol kenarına park ettiniz. Hemen belediyenin otoparkçıları geliyor ve saatinizi başlatıyor. Şehir merkezinin oralarda otopark açılışları yanlış hatırlamıyorsam 9,00₺'den başlıyor. İlave her saat de 7,00₺ olması lâzım. Yani siz ecdâdımız Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri'ni ziyaret etseniz oradan da şehrin mânevi şahsiyetlerinden Üftâde Hazretleri'nin ruhundan istimdâd eyleseniz ve 3 saat vakit harcasanız döndüğünüzde ödeyeceğiniz tutar 23,00₺. El-insaf! Yazık günah! Böyle yerlere toplu olarak gelen ailelerin birçoğu masraf olmasın diye o günü simitle geçiren kişiler. 

Dedim ya Bursa Büyükşehir'e bağlı BURBAK tam bir otoparkçı diye. Yakın zamanda da Botanik Park ile Hayvanat Bahçesi'ne dadandılar. 6 yıldır Bursa'dayım ve şehrin merkezindeki, gürültüden uzak, yemyeşil bu kaçamak noktalarına sürekli giderim. Park etme konusunda da hiçbir problem yaşamadım bugüne kadar. Bu konuyu bir arkadaşla paylaştığımda "İyi bir hizmet gelecekse veririm ben 7,00₺" demişti. İyi de herhangi bir hizmet yok ki. Girişlere ve çıkışlara kurmuşlar iki tane bariyer. Girenden - çıkandan para alıyorlar. Hani gidip de sahada sana yer gösteren eleman yok, park çizgilerini ekstra belirten bir çalışma yok. Gel buraya park et diyen teknolojik bir ikaz da yok. E o zaman niye oraya çöküyorsunuz kardeşim?

İnsanlar dişinden, tırnağından ayırdığı ile hafta sonu gezmeye çıkıyor. Çocukları bir de hayvanat bahçesine götüreyim diyor. Sen daha girişte adamların parasına göz koyarsan olmaz ki. Bu neye sebep oluyor biliyor musunuz? Bu sefer insanlar arabalarını yürüme mesafesindeki yerlere koyup kendi canlarını tehlikeye atıyorlar. Geçen hafta kendi gözümle gördüm ve zaten o yüzden bu yazıyı yazmaya karar verdim. Kestel tarafından hayvanat bahçesine gelmeden önce sağda bir tane Petrol Ofisi var. İnsanlar arabasını oraya park edip yürümeye başlıyorlar. O yolu da bilen bilir Bursa Yakın Çevre Yolu diye geçen Avrupa Konseyi Bulvarı'dır. Vızır vızır arabalar geçiyor. Çocuk bir anlık hareketle ebeveyninin elini bıraksa yola çıkacak. Allah korusun! Bunu uydurmuyorum, güzel bir Cumartesi veya Pazar günü gidip kendiniz görün durumu. Ben gördüm ve hatta birkaç tane çocukla o yolda ilerlemeye çalışan aileler de gördüm.


Üstte de göstermeye çalıştım. Aracı yandaki Petrol Ofisi'ne park edip herhangi bir yaya yolu olmayan okla gösterdiğim alandan yürüyor insanlar. 

Geçen hafta eşimle bu konuyu konuşurken akşam evde bana Instagram'dan takip ettiği bir kadının hayvanat bahçesinin otoparkında yaşanan rezaleti çektiği videoları gösterdi. Herkesin bir anda çıkışa yüklendiği bir anda çekildiğini tahmin ettiğim videoda arabaların hareket kabiliyeti kalmamıştı ve kornalar havada uçuşuyordu. Düşünün otoparkta kaç araçlık yer olduğunun tespiti bile yapılmıyor, her gelen içeri alınıyor. 

Aslında yazımın başlığını "Bursa'ya Dair Karalamalar" olarak atmıştım ancak bu otopark konusu çok uzadı. O yüzden bahsetmek istediğim diğer konuları farklı bir yazıda kaleme almam daha doğru olacak. Yazının başlığını da değiştireyim artık. :)

Sizin oralarda nasıl bu işler? Otopark mafyaları var mı sizde de? Cadde otoparklarına ödeme yapmasanız da oluyor, araç devrederken vs. borç olarak bile karşınıza çıkmıyor diyenler var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Tags:

Yorum Gönder

38Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Vatandaşa geçiren geçirene. :(

    YanıtlaSil
  2. Her şeyden para alınıyor, adım atsan para. Otopark parası hele bana çok anlamsız geliyor. Önce gelen yeri alsın, ne parası. Dilencilikten farkı yok bu işin.

    YanıtlaSil
  3. Bursa Ulucamii civarında ücretsiz park etmek için aracınızla Bursa Erkek Lisesi'nin oralara çıkmanız lâzım. Şansınız da yaver giderse bulursunuz oralarda yer.

    Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi bildiğiniz üzere yan yana zaten. İkisine birden çöktüler birkaç ay önce. Yeni bir mevzu yani.

    YanıtlaSil
  4. Aman kimse duymasın hemen zam yaparlar Müfred Hanım. :)

    YanıtlaSil
  5. Sosyal içerikli yazılar için teşekkürler Recep Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımı okuyup yorumladığınız için ben teşekkür ederim Eğitim Pınarı.

      Sil
  6. Hay Allah, evden dışarıya adım atmak ekstra faaliyete giriyor.

    YanıtlaSil
  7. Uzun ara verdikten sonra daha hevesli yazıyor insan

    YanıtlaSil
  8. bursa deyince aklıma sadece merkezde bir iskenderci var, salaş, karşısında da kestane şekerci var, o geliyor aklıma :)

    YanıtlaSil
  9. İstanbul'da şehir merkezlerinde de durum aynı. Benim şansım engelli kontenjanından kaydım var. Belli bir saate kadar ücretsiz kullanabiliyorum ispark'ı.
    Benzin istasyonunun oradan yürümek tehlikeliymiş. Fahiş otopark ücretleri yüzünden inşallah kaza yaşanmaz o mevkide.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi şehirlerde bu durum her geçen gün artarak devam edecek ancak bunu fırsata çevirip Allah'ın yolundan para almak da insafsızlık.

      İnşallah... :(

      Sil
  10. Bursa'yı ziyaretim oldukça hüzünlüydü. Onca tarihe sahip şehrin binalar arasında yok olup gitmesi içimi acıtmıştı.

    YanıtlaSil
  11. Böyle şeylere nasıl çözüm bulunmuyor aklım almıyor. Gerçi kos koca belediyeye aittir ücretsizdir yazan tabelanın dibinde para isteyenler de var bizim buralarda o da ayrı mesele. Hiç korkuları da yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa'da değnekçiye gerek yok, belediye o işi kendi yapıyor zaten. :(

      Sil
  12. Bursa'da en merak ettiğim yer BKM kitapçı. Maalesef ülkede bazı yerlerde herkes işine geldiği gibi davranıyor ve bu çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BKM'nin eski yeri Heykel'de ancak Özlüce ve Metro'nun oradaki şubeleri ise çok çok büyük ve kitapların arasında kaybolmak için ideal. :)

      Sil
  13. Bursa ya çok geldim güzel yer bahsetmiş olduğunuz türbeleri de ziyaret ettim malessef aynı sıkıntı istanbulda da mevcut güzel bir noktaya eğilmişsiniz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef tüm büyükşehirlerde aynı sıkıntı mevcut. :(

      Sil
  14. Az insan olan bir ülkede yaşadigım icin kendimi şanslı hissettim şu an 🙈

    YanıtlaSil
  15. Otoparkçılara değnekçi deniyo sanmıyosam,belediyenin otopark işletmesi biraz garip duruyor gibi..Ama iyi kazanç var herhalde bu işte..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belediyeler otopark işletir evet ama her gördüğü yeri de otoparka çevirmemeli.

      Sil
  16. Ben belirli bölgelerde sembolik denecek bir ücret ile yapılacak verimli hizmete karşı değilim. Özellikle çarşı bölgelerinde bizleri özel sektör otoparkçılığının kucağına atmayacak derecede bir hizmete hiç karşı değilim. :) Dediğin gibi dostum Büyükşehir Belediye'nin sokak arası otopark yerlerinde artan her saate ek ücret alırken, Burbak firması çoğu yerde sabit fiyata geçmiş durumda bunu dipnot olarak düşeyim. Ayrıca ilk 15 dk ücretsiz olayı da çok kısa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu yüzyüze tartışmıştık. :) Hayırlı Cumalar. :)

      Sil
    2. Münakaşa buradan yüzyüze tartışmaya evrildi içimde. İstirham ediyorum sayın Tufan.. :) Hayırlı cumalar.

      Sil
    3. Cumalar zaten hayırlı, hayrından istifade edebilene. Asıl size hayırlı Pazarlar efendim. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!