11.11.11 - 11.11.21

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
23
Üstteki rakamların veya sayıların ne anlama geldiğini tahmin etmenizi istiyorum. Lütfen burada durun ve yazının devamını okumadan önce tahmininizi yapın!

*
**
***
****
*****
******
*******
********
*********
**********

Umarım mızıkçılık yapmayıp bir tahminde bulunmuşsunuzdur. :) Yazının sonuna tahmininizi de yazmanızı rica edeceğim. Şimdi gerçek hayatımda bu rakam veya sayılara gelen tahminlerden örnekler vereyim ben size. Belki siz de benzer tahminlerde bulunmuşsunuzdur. DNS ayarı diyen çıktı, bilmece - bulmaca - zeka sorusu diyen çıktı, bir tip şifreleme ama ne olduğunu çözemedim diyen çıktı, Euro 11 lirayı geçti ama hâlâ sen 11'e kafayı takmışsın diyen çıktı, sene sonu Dolar'ın 11,21 olacağını düşünüyorsun diyen çıktı. Çıktı da çıktı. Doğrusunu bilen de çıktı tabii ki.

Evet şimdi gelelim büyük sırrı açıklamaya. 11.11.11 insanların ekstra paralar vererek tarih aldığı ancak bizim hiçbir şey yapmadan Allâhımızın lütfuyla, keremiyle elde ettiğimiz nikah tarihi günü idi. Evet biz yasalara göre 11.11.11'de evlendik. Hatırlaması da kolay olduğu için hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Dînî nikah tarihimizi de hatırlıyoruz Allâh'a şükür. O da 17.06.11. Bakın orada da bir incelik var. 

+ 17'den 6'yı çıkar ne kaldı? 
- On Biiiir! 
+ Bu sene hangi yıldayız? 
- İki Bin On Biiiir! 
+ Peki 17'yi 6'yla sonra da 11'le toplayınca ne yapar?
- 34
+ 9'u ters çevirince ne olur?
- Düşeeerr!
+ Başka?
- 6 olur!
+ 34'le 6'yı toplayınca ne çıkar?
- Kııırrrkkk!
+ MHP'nin gırkıncı yılı gutlu olsun!



Olayı MHP'ye de bağladığımıza göre yola devam edebiliriz. (Yazar, hiçbir siyâsî ideolojinin destekçisi olmadığını burada bir kez daha beyan etme gereği duyar.)

Evet blogdaşlarım, bu kardeşiniz tam 10 yıl 2 gün önce evlendi ve artık 2 çocuklu bir baba oldu. Bununla ilgili bir de ulusal 10. yıl marşımızdan intihal bir şiir kaleme aldı. Onu da okumak isterseniz şöyle buyurun. Ama 10. yıl marşının müziği ile okuyunuz. :)


Şiir yazmaya az biraz merakım var. Sülâlede de var sanırım biraz şairlik. E sizin yakından tanıdığınız Ömrün Her Demi benim teyzemin oğlu olur. Kendisi halk şairi unvanına sahiptir Kültür Bakanlığı tarafından. Ayrıca babamın rahmetli dayısı Şair Ahmet ismiyle ma'rûf Ahmet ÖZEN de iyi şiir yazardı. Dün gece de şiir ödevimiz varmış, Kayra Eymen Beyimiz'e azıcık yardım edeyim derken kendimi alamayıp şehit ve gazilerle ilgili bir dörtlüğün tamamını ben yazmışım. Çok merak ettiniz değil mi? Burada da yazı çok uzadı. İşte o çok merak edilen şiirin adresini haber veriyorum. Tabii ki Instagram'da Rehitublog'da. Hemen Instagram'a gidiyorsunuz @rehitublog adresini takip ediyorsunuz [karşı takip muhakkak vardır :)] eğer şiiri orada görmezseniz yazarı dürtüyorsunuz, biz şiir için gelmiştik diyorsunuz ve şiiri hemen paylaşıyoruz. Eee bir şair kolay yetişmiyor. Fular kaç para haberiniz var mı sizin? "O ressam ya!" demeyin, ha şair ha ressam ne fark eder?

Yine benim gevezeliğim tuttu. Üstteki şiirimle ilgili yorumlarınızı merak ediyorum. Kendinize iyi bakın, beni unutmayın. Sağlıklı ve huzurlu bir ömür sürün! Neşeniz bol olsun! Dünyaya neden gönderildiğinizi de unutmayın tabii ki!

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Tags:

Yorum Gönder

23Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. 11.11.11 baya güzel denk gelmiş abi :) O dönem böyle özel şeyler yapmaya çalışanlar vardı siz de ayarlamışsınız gibi olmuş. Nice birlikte mutlu yıllarınız olsun inşallah. Allah çocuklarınıza da uzun ve mutlu ömürler versin.
    40 Yapar muhabbeti de baya komik olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devlet amcayı analım dedik. Dediğin gibi özellikle ayarlanmış gibi oldu ama bizim öyle bir uğraşımız olmamıştı.

      Sil
  2. Ben önemli bir gün olarak düşünüyorum ama bilemiyorum :D
    Okudum ve geldim gerçekten de çok hoş bir tesadüf olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. 11.11 görünce alışveriş çılgınlığı geldi aklıma:)
    Ömür boyu Mutlu, huzurlu yıllarınız olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekarlar Günü diye geçer 11.11 esasında. O günde bekarlığımızı bitirecek adımları attık biz. :)

      Sil
  4. Rabbim kalpten seven aileleri şimdi olduğu gibi ahirette de habibine komşu bir aile olarak bir araya getirsin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. İlginç ve anlamlı bir evlilik tarihimiş 11.11.11, akılda hatırlaması da kolaymış, nice mutlu yıllara diyelim.. Bahçelide matematik uzmanıymış,vay be! :) Şiiri de okudum, çok iyi olmuş,yeteneklisiniz,elinize sağlık.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir konusunda ilerlerim ama benim şiirlerim ancak Posta Gazetesi'ne konu olacak şiirler gibi olur herhalde.

      Teşekkürler. :)

      Sil
  6. Önemli bir gün olabilir demiştim. Sanırım tahminim tuttu. Nice mutlu yıllarınız olsun:)

    YanıtlaSil
  7. Tarih olduğu her halinden belliydi ama altından hangi tarih çıkacak tahmin edemedim. Nice güzel yıllarınız olsun inşallah. 🙂

    YanıtlaSil
  8. Ben de bakar bakmaz tarih olduğunu düşündüm fakat sonrası süpriz oldu:) Bazı rakamlara denk gelme oluyor;)

    YanıtlaSil
  9. Bu arada şiir de ilginç ve güzel olmuş;)

    YanıtlaSil
  10. Hahahaha, çok güldüm. Öncelikle ben tahmin edemeden kopya çekmeye giriştim hocam affola. Sonrasında evlilik yıldönümünüzü kutlarım. Nice 20, 30, 40, 50 ve daha uzun yıllara inşaallah. Mutluluğunuz daim olsun. :)

    YanıtlaSil
  11. ''Dün gece de şiir ödevimiz varmış, Kayra Eymen Beyimiz'e azıcık yardım edeyim derken kendimi alamayıp şehit ve gazilerle ilgili bir dörtlüğün tamamını ben yazmışım.''
    Bu durum bana Yavuz Sultan Selim ile şair Vehbi hikayeini anımsattı :) Ayrıca Kayra Eymen'in de şiirleri hiç fena sayılmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anımsayamadım ben o hikayeyi üstadım. Bloga yaz da okuyalım.

      Sil
  12. Sayı hakkında hiç bir tahminim olamadı itiraf etmek gerekirse ama şiir keyifli olmuş :) Tatlı bir aile şiiri olarak kabul ettim. Umarım sağlıklı nice mutlu yıllar yaşarsınız ailenizle.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!