Asgarî Ücret Ne Kadar Olacak?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
13
Şu an herkesin aklı fikri asgarî ücrette. Dolar ve Euro bir yandan yükselirken, asgarî ücretin önemi daha da çok artıyor. Her geçen gün artan enflasyondan ise söz eden yok! Enflasyon demek yasak sanki bu memlekette! Hiperenflasyon demekte sıkıntı yoktur umarım!

Bugün DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), 2022 asgarî ücret talebini net 5.200,00₺ olarak açıklamış. Birkaç gün önce yazdığım blog yazımda da bahsettim. Çeyrek altın üzerinden bakıldığında asgarî ücretin en az 10.000,00₺ olması gerekir ki bu zaten mümkün değildir. Şu an piyasada beklenti 3.500,00₺ ile 4.000,00₺ arasında olur şeklinde. Ben de böyle düşünüyorum açıkçası.


Asgarî Ücretli Yıkılmamalı


İnsanı 3 şey yıkar:

  1. Su
  2. Sabun
  3. Şampuan
Bunların dışında yıkılmazsın, kendini kandırma; ayağa kalk ve devam et asgarî ücretli kardeşim! İşçisin sen işçi kal!

Fatih'in İstanbul'u Fethettiği Kurdasın!



Gıybet - İftira


Söylediğin şey eğer onda varsa gıybet etmişsindir. Şayet yoksa ona iftira etmiş olursun.

Hadîs-i Şerîf - Müslim, Birr, 70

Maske Şart!


Kargalar ile ilgili daha önce bir yazı yayımlamıştım. Orada onların ne kadar zeki olduğundan vs. bahsettik. Bugün Edremit'te iken arkadaşım Serdar'la da karga muhabbeti açıldı. Kargalar sinirlendiğinde, insanlara saldırdığı durumlarda direkt olarak insanın bıngıldağına saldırdığını öğrendim Serdar'dan. Bıngıldağa alınan darbe ise direkt ölümle sonuçlanabilir bildiğiniz üzere. Horozlar ise direkt olarak insanın göz bebeğine saldırırmış. 

Bıngıldak ismi komik değil mi ya? Herkes bıngıldak mı diyor acaba Türkiye'de, yoksa yöresel bir isim midir bu? 


Bu arada sizin maskeyle aranız nasıl? Bende iyice alışkanlık oldu artık. Üstteki videodaki gibi ortama karga girse ben de takarım maskemi. :)

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.

Yorum Gönder

13Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Acaba asgarisine, memuruna, toplumun her kesimine ne kadar zam yapılsa biraz huzur bulunur bilemiyorum ama son asgari ücret zamlarının benzer bir artışla memurlara da yapılamasını umut ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %30 - 35 gibi bir artışın tüm kesimlere yapılması lâzım. Devlette işçi olmak, memur olmaktan daha iyi derler hep.

      Sil
  2. Dediğiniz gibi artık maske takmama cezası vs. de konuşulmuyor. İnsanları uyarmaya kalksan silahını çıkarıp vuracak diye korkuyorsun. Kimse, bir başkasını düşünmüyor. :(

    YanıtlaSil
  3. açlık ve yoksullluk sınırının altında yaşanan bir ülkede asgari ücretin bi önemi kalmadı.cidden kalmadı..memleket çöktü..don kişotun yeldeğirmenleriyle savası gibi dış mihraklarla,faiz lobisiyle savaşan cok ciddi bir yüzdesi olan halkımız var..
    BM bizi kıskanıyor ,bu da var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. IMF bizden borç istedi daha başka bir seviye olsa gerek...

      Sil
  4. Merakla bekliyorum bu asgari ücretin yükselmesini. dolar günden güne 15'e yaklaşıyor ve türk lirası değer kaybediyor :( Asagri ücretle çalışan Türklerin ucuz işçi sınıfına girdiği yazıyı okuyunca çok üzülmüştüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin'den bile ucuz şu an işçiliğimiz ve maalesef bu bilerek yapıldı. :(

      Sil
  5. Gülüyoruz ağlanacak halimize durumundayız. 5200 TL yapsalar ne olacak. Yılın ilk üç ayından sonra zaten alım gücü giderek yine düşecek.

    YanıtlaSil
  6. 3750 TL notum olsun.
    www.kamilgunduz.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurlar bu kadar artmadan önce ben de 3750,00₺ diyordum ancak şu an bahsi yükselttim ve 4250,00₺ yaptım.

      Sil
    2. Umarım 4250 TL olur ama sanmam 3750 TL de kararlıyım yapamazlar işveren kabul etmez hem 4250 olsa bile enflasyon patlar 3 ay sonra eksiye ineriz.
      Çözüm büyük zam değil minicik eflasyon üretim üretim

      Sil
    3. Mecbur yapacaklar çünkü bunun başka yolu yok. Erken seçim var ve seçim için hazırlık gibi düşünün bunu. Bu hafta belli olur herhalde.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!