Asgarî Ücretle Kaç Çeyrek Altın Alınıyor?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
7
Bu tarz yazılar yazmak açıkçası hoşuma gidiyor. Yetiştirebilirsem Karadağ - Türkiye maçı öncesinde hızlıca yazıp yayımlamak istiyorum. Yetişmezse de sabah kalkınca tamamlarım artık. :) Dedim ya bu tarz yazılar yazmayı seviyorum. İsterseniz daha önce kaleme aldığım şu yazılarıma da bakabilirsiniz:

Üstteki yazıların da aslında güncellenmeye ihtiyacı var ancak bugün LinkedIn'deki tartışma üzerine bir asgarî ücretle 2000 yılından bu yana kaç adet çeyrek altın alınıyordu ona göz atacağız bu yazımda. Yıl içinde muhakkak altın fiyatlarında inişler çıkışlar olmuştur ancak ben bu yazımda o yılın ilk asgarî ücretinin alındığı 1 Şubat tarihini baz alacağım. Bakalım 2000 yılında 1 asgarî ücretle kaç çeyrek altın alınıyormuş, şimdi kaç çeyrek altın alınıyor? "Asgarî Ücret Kaç Euro Olacak?" yazımda brüt fiyatlardan ilerlemiştim ancak bu yazımda net fiyatlardan ilerleyeceğim. Ayrıca anlaşılması net olsun diye 2005'ten önceki ücretleri de sanki 6 sıfır atılmış gibi vereceğim.


Hâlimiz ahvâlimiz ortada. 2001'deki hâlimize dönmemiz gerekirse eğer asgarî ücretin şu an en az 10.000,00₺ olması gerekir. Sizce asgarî ücret ne kadar olacak 2022'de? Bu kadar düşüş olmasının sebebi ne? Nereye kadar böyle gider? Nasıl yükselişe geçeriz? 2023 her şeyin ilacı mı olacak peki? Aklımda deli sorular ancak bir yandan da aklım millî maçta. O yüzden bu hızlı yazıyı burada sonlandırıyorum. Geçmiş altın fiyatlarında hesaplama.net kayıtlarını baz alarak ilerledim bu arada. 

Yorumlarınızı bekliyorum. Asgarî ücret tahminlerinizi de bekliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu vakitler diliyorum sizlere. 

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Tags:

Yorum Gönder

7Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Asgari ücret asgari minvalde kalmaya devam edecek diye düşünüyorum. Halimiz içler acısı...

    YanıtlaSil
  2. Derin bir ah bırakıyorum buraya :/

    YanıtlaSil
  3. Türkiye'deki alım gücünün 'istikrarlı' bir şekilde nasıl düştüğünün bir özeti olmuş tablo. Daha 2-3 sene öncesine kadar markete gidip 10 tl ye ne çok şey aldığımı hatırlıyorum da şimdi her giriş çıkış en az 50 TL götürüyor. Acınası durumdayız... Karadağ maçının sonucunu merak ettim şimdi, ona da bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgarî ücrete gelecek zam 4 çeyrek altın almaya bile yetmeyecek. :( Dediğiniz gibi hayat her geçen gün pahalılaşıyor. :(

      Karadağ maçını kazandık. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!