Dünyanın En Büyük Mağarası

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
21

Vietnam’da, başkent Hanoi'nin 450 km güneyinde bulunan Quang Binh'deki millî parkın sınırları içerisindeki Son Doong mağarası, dünyadaki en büyük mağara olarak biliniyor. 1991 yılında Vietnamlı bir yerli olan Ho Khanh tarafından keşfedilen mağara, 7.2 kilometre uzunluğunda ve içine 40 katlı bir gökdeleni alacak kadar büyük. Büyüklüğü özel lazer ölçme aletleriyle saptanan mağara, öylesine büyük ki içinde kendine ait bir yağmur ormanı, büyük bir nehri ve küçük dağları var. Aynı zamanda başka bir ekosistem ve iklime ev sahipliği yapan mağaranın, daha büyük bir bölümünün keşfedilmediği ve içinde bambaşka canlı organizmalarının olduğu belirtiliyor.

Fiyat Artışlarına Farklı Açıdan Bir Bakış




Son zamanlarda bu tespit gerek görüntülü bir şekilde gerekse üstteki gibi yazılı bir şekilde paylaşılıyor sosyal medyada. Hatta video olarak ben de Tiktok'ta paylaşmıştım. Onu da aşağıya ekliyorum.
@rehitublog

##tamisabet bir açıklama Hayatü's-Sahabe kitabının yazarından. Siz ne dersiniz bu konuda? ##enflasyon ##pahalılık ##sohbet ##vaaz ##zamlar ##artışlar

♬ orijinal ses - rehitublog



Peki siz ne düşünüyorsunuz bu fiyat artışları ile ilgili? Neden böyle oluyor? Evet sadece Türkiye'de değil tüm dünyada benzer sıkıntılar var ve daha da kötüsü olacak bundan emin olun. Kıtlık bile başlayacak. Neler yapılabilir en az etkilenmek için? Sizin düşünceleriniz nedir?

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.

Yorum Gönder

21Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. İlginç bir mağara gerçekten ve fiyatlara ne neden nasıl olduğu gayet açık günümüzde, ayetle ilgili bir durum değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama kendi değerini düşüren, bir avuç para için ülkeyi var eden değerlerden ödünç veren insanlar yüzünden bütün ülke bu durumdaysa onun da en iyisini ve sonunda ne olacağını en iyi Allah bilir. :)

      Sil
    2. Hocam ayet apaçık ortada. Takvayı bıraktık, gaflete daldık; Allahımızı, ahireti unuttuk ve sonuç ortada. Sadece biz değil tüm dinler ve ırklar aynı şekilde.

      Yatacak yeri yok onların sen hiç merak etme. Eninde sonunda yaptıklarının cezasını çekecekler...

      Sil
    3. umarım marsa yerleşip, marsı da üzmez insanlık :) haklısınız tabii ki, gerçekten de bunlar olmakta, ve mutlak bir son için zemin hazırlanmakta... zaten kıyamette kopacak bir gün bu sebepten...

      Sil
    4. Hakkımızda hayırlısı demekten başka elden bir şey gelmiyor...

      Sil
  2. Mağara çok güzelmiş.
    Pahalılık konusuna da çok güzel değinmişsiniz. İnsan kendini dünyaya fazla kaptırdı. İsraf da bir diğer sebep olabilir. Dünyada açlıktan o kadar ölen varken çoğu kişi görmezden gelip zevk sefa içinde yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En zenginlerin birkaç günlük parası ile Afrika kıtası aylarca açlık, susuzluk çekmekten kurtulur diyorlar. Bunun bilincinde olabilseydi tüm insanlık daha yaşanılabilir bir dünyada olurduk şimdi.

      Sil
  3. Okuduğumuz, izlediğimiz bilim kurgu, kıyamet senaryoları gibi bir zamana eriştik. Eskiden de buna benzer hislerin yaşandığı dönemler mutlaka olmuştur. Problemsiz bir zaman diliminin olduğunu düşünmüyorum. Yine de fiyat konusu, her anlamıyla korkutucu ve insanı karamsarlığa itiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Mustafa kardeşim. Umarım tez zamanda atlatırız bu karamsar günleri...

      Sil
  4. Mağarayı ilk defa duydum, gerçekten ilginçmiş. Hayat pahalılığı konusunda ne diyeceğimi bilmiyorum. Bütün dünyada herşey kötüye gidiyor ve dile getirmek istemesem de ,bence de kıtlık ve ekonomik krizler yaşanacak. Sebep de herkesin kendi zevkini ve çıkarını düşünmesi gerçekten. Bu dünya geçici fakat herkes aldanıyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz Avrupa'da yaşıyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam Gülten Hanım. Oradaki durumlar hakkında da bir şeyler yazsanız da öğrensek nasıl olur?

      Sil
  5. Böyle ilginç yerler beni kendine çok fazla çekiyor. Gidip görmek nasip olur inşaAllah :)
    Fiyat artışları için söylenecek çok fazla şey var ama maalesef sesimizi duyan yok. ya da duyuyorlar da umursamıyorlar. Çok bencil insanlara dönüştük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanoğlu gerçekten çok bencil. Her şeyi maddiyata döktük ve maalesef kaybettik.

      İnşallah bir gün hepimize nasip olur gidip görmek...

      Sil
  6. Böyle ilginç yerleri paylaşmayın efenim dolar euro ortada gidip de göremeyiz. Canımızı çektirmeyin. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte beklediğim yorum buydu. İki konuya yapılabilecek ortak yorum bu işte. :)

      Sil
  7. Vietnam'daki mağarayı görmeyi çok isterdim. Merak ettim video bulursam izleyeceğim. Pahalılığın çözümü konusunda devletimize güveniyoruz. Elden başka da bir şey gelmiyor. İnsanların değerli olduğu bir dönemde hiç yaşamadım. Doğal ya da ekonomik, felaketler hep vardı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkımızda hayırlısı olsun diyoruz artık.

      Bu dünya bir misafirhane. Umarım ahiretin iyi yerlerine düşeriz.

      Sil
  8. Merhaba blogunuzu beğendim başarılı buldum umarım aynı başarıya kendi blogum www.kamilgunduz.com.tr ile bende sağlarım sıfırdan kolayda yeniden inşaa etmek zor google pek yüz vermiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Ben de sizin blogunuza göz attım. Bence bu şekilde istikrarlı devam etmeniz güzel neticeler verecektir.

      Sil
  9. Vietnamdaki Son Doong mağarasını duymuştum,hatta onunla ilgili önceleri "mağaradan garip sesler geldiğine,askeri birlikler tarafından mağara giriş çıkışlarının kapatıldığına" dair bazı bilgiler vardı sosyal medyada..Sanmıyosam o mağara burası olması lazım,ama turizme açılldığını bilmiyordum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar detaylı bilmiyorum açıkçası. İlave bilgiler için teşekkür ederim.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!