Farkında Mısın?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
14
Sizlerle sahibini bilmediğim ama çok hoşuma giden bir şiir paylaşacağım. Bana da WhatsApp yoluyla Cuma tebriği vesilesi ile gelmişti. Umarım sizler de beğenirsiniz ve hep birlikte müstefîd oluruz. 

Beşerin temeli, bir küçük cenin, Can vermeye, gücü yetmez kimsenin, Kâinat denilen, dev değirmenin. Suyu nereden gelir, farkında mısın? Yıldızlar, bir adım yolundan şaşmaz. Dağlar haddin bilir, denizler taşmaz. Karıncanın yükü, boyunu aşmaz. Bunca dengelerin, farkında mısın? Bu dünya; uzunca bir yolun başı. O mezar dediğin, bir sınır taşı. Ömür; iki günlük îman savaşı, Her an bitebilir, farkında mısın? Senin sahibin var, yokluğa kanma Sana senden yakın, uzakta sanma, O’na tüm kâinat, dar gelir amma, Bir gönüle girer, farkında mısın? Cehâlettir, O’nu inkâr nedeni, Ne mümkün görmemek, O var edeni, Beyin yönetirken, bütün bedeni, Beyni kim yönetir, farkında mısın? Etrafına bir bak, gör nicesini, Gel de çöz, şu insan bilmecesini, Bazen, ömür bile, tek hecesini, Çözmeye yetmiyor, farkında mısın? Kimi, kibir denizinde boğulmuş, Kimi, minnet ile, kula eğilmiş, İnsan olabilmek, kolay değilmiş, O kutsal savaşın, farkında mısın? Kimi, servetini, sefâya sermiş, Kimi zekâtını, dürüstçe vermiş, Kimi, bir lokmanın, şükrüne varmış, Gerçek zenginlerin, farkında mısın? Kimi yaşlandıkça, huzuru duyar, Îlâhi kanuna, gönülden uyar, Kiminde bir telâş, saçını boyar, Tellerini sayar, farkında mısın? Kimi, imân eden, kula çatarken, Korkulara düşer, güneş batarken, Kimi, ona buna, akıl satarken, Kendisi muhtaçtır, farkında mısın? Kimi, bu dünyada, nefes aldıkça, Allah’ı zikreder kalbi vurdukça, Kimisi de, yalnız darda kaldıkça, Allah’ı hatırlar, farkında mısın?
Farkında mıyız acaba bizler? Sürekli Allâh'ı zikredenlerden olmak dileğiyle. 

Yazımı Fazilet Takvimi'nin bugünkü ön sayfası ile noktalamak istiyorum. Şiirle de gayet uygun oldu öyle değil mi? Nefsim dâhil maalesef gaflet uykusundayız ve ayağa kalkamıyoruz. Mevlâmızın rızâsını kazanacak amelleri işlemek nefsimize zor geliyor. Hep erteliyoruz. Duâ edelim birbirimize. 

Sağlıklı, huzurlu, nurlu vakitler diliyorum sizlere...



Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.

Yorum Gönder

14Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Şiir çok etkileyici, manevi yöne herhan bitebilecek ömre dikkat çekiyor, etkilendim gerçekten.
    İnkar edenlerden olmamak dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi şiir gerçekten çok etkileyici.

      Amiinn...

      Sil
  2. Çok güzel bir paylaşımdı. İnsan olarak tembel ve unutkanız. Allah doğru yoldan ayırmasın bizleri.

    YanıtlaSil
  3. Şiire tek kelime ile bayıldım ,kimin acaba merak ettim doğrusu. Allah hepimizi farkında olanlardan eylesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiirin sahibini küçük bir araştırma ile buldum. Keşke yazıyı yazmadan önce sorsaydım Google Amcama. Şiir, işinde gerçekten usta olan Üstad Cengiz Numanoğlu'na aitmiş.

      Amin.

      Sil
  4. şiir çok hoştu. Yazarın emeğine sağlık. Ne kadar güzel şeyler anlatılıyor içinde. Allah hepimize hidayet versin İnşaAllah :)

    YanıtlaSil
  5. Usta işi bir kalemden çıkmışa benziyor. Sahibi kim acaba? Şair, şiirin altına ismi yazılmadan paylaşıldığını görse üzülür müydü?
    Keşke size gönderen kişiye sorsaydınız bunun kime ait olduğunu. Belki geriye doğru giderek şairini bulurduk. 🙂

    Sosyal medyada böyle bir anlayış var maalesef. İnsanlar paylaşımlarını altındaki isimleri silerek yapıyorlar. Bunu ben yazdım demeye mi getiriyorlar, hep merak etmişimdir. Yani ne olur ki bir dizenin altında şairinin ismi yazsa? Bu, paylaşana ne kaybettirir?

    Hocam soru çok da, cevabı ne bende var ne sende. 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam aslında benim de hatam var. Yazıyı kaleme alırken tembellik ettim ve araştırmadım. Oysa ki az önce Google Amcama sorunca şiirin üstad Cengiz Numanoğlu'na ait olduğunu öğrendim. Dediğiniz gibi emeğe saygı göstermek lâzım.

      Sil
    2. Açıkçası Google'a sormaya ben de üşenmiştim. Usta işi olduğu belliydi. Cengiz Numanoğlu'na aitmiş demek. Bilgi için teşekkür ederim.

      Sil
    3. Dönüşünüz için ben teşekkür ederim. Ne demek!

      Sil
  6. Hem okunması hem de anlamı çok güzel

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!