İstikrar 0!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
22
Blog yazma işini bir standarta oturtamadım. Çok şıpsevdi bir adamım. Sürekli bir şeyleri yapıp bozuyorum. Kendimi bildim bileli böyleyim aslında ben. Çok iyi hatırlıyorum ilk telefonum olduğu zamanlarda herkesin ismini harflere karşılık gelecek farklı karakterlerle yazardım. Sıkılır tekrar eski hâline getirirdim. Ondan da sıkılırsam hiç sonrasını düşünmeden tüm telefon rehberini komple silerdim. Şimdiki gibi bulutta depolama falan yok tabi. Gitti mi giderdi. Büyüdüm, yine yaptım benzerini. Sebep mi? Yok sebep falan. Sürekli bir değişiklik yapmak iyi geliyor böyle konularda. 

Mesela bazen telefon bildirimlerini tamamen kapatırım, 3 - 5 gün sonra ise tekrar hepsini açarım. Sosyal medyada yararlı paylaşımlar yapmayı çok severim ama bir türlü istediğim kitleye ulaşamayınca siler geçerim. Sabırsız bir adamım sanki. Blogda da haftada birkaç yazı parolası ile yola koyuluyorum ama her seferinde yarı yolda kalıyorum. İstikrar 0. :) Neyse, kendimi bu kadar yerdiğime göre ortaya karışık yazıya geçebiliriz.

Mekan 16 Vatan 03

Alt başlığa anlam verememiş olabilirsiniz. Bilenler bilmeyenlere açıklasın lütfen! :)

Telegram kanalımda ilk defa plaka kullanan ülkeyi sorduğumda 51 cevap verilmiş ve %31 ile Almanya en fazla tıklanan şık olmuş. Doğru cevap olan Fransa ise %24 oranında tıklanmış. 


Zam Beklentiniz Ne Kadar?

2021 bitiyor, 2022'ye de çok az kaldı. Mâlum zam zamanı. Aleyhimize olan zamlar gümbür gümbür geliyor zaten ancak lehimize olan zam konusunda henüz bir haber yok benim tarafımda. Sizde nasıl durumlar? Çalışıyorsanız ne kadar bir zam beklentiniz var firmanızdan? Garanti'nin yaptığı gibi %47 zam alabilir misiniz?


Cevapları Alalım!

Fazilet Çocuk Takvimi'nde yer alan bu zeka sorusu size peynir ekmek gibi gelecektir ancak yine de zahmet edip cevaplarsanız sevinirim. :)


Bir Hadîs-i Şerîf

Peygamber Efendimizin şefaatlerine nâil olabilmek ümidiyle. Şu acize duâ ediniz...




Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.

Yorum Gönder

22Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Hepimiz kararsızlık yaşıyoruzdur. Benim de sağım solum belli olmaz ama hep içimden geleni yapmaya çalışırım. Herkesi rehberden silmek de bayağı cesaret ister. :)
    Hepimiz Peygamberimizin şefaatine nail olabiliriz İnşallah.

    YanıtlaSil
  2. Bunlar hep mükemmeli aramaktan oluyor:) Yüzümde gülümseme ile okudum ve "aaa ben" dedim. Neyse öğreniyoruz birşeyler..Inşallah Peygamberimizin şefaatine nail oluruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Sıkıntı yok. Bir gün yoluna oturur her şey nasılsa. :)

      Amin...

      Sil
  3. Bende sabırsızmışım. Aslında kendime epey sabırlısın sen derim ama değilmiş okurken aaa ben diyerek farkettim sağolun. Araba plakası bilgisi güzeldi. Telefon bildirimleri bende de öyle oluyor. Bazen aramayı görsem bile açmıyorum bence istek durumu gibi. Benim telefon sık sık bozulduğu için rehber bir an da gider. Buluttakiler de gider. Nedense seninde numaran silinmiş diye üzülmedim kişi sen bana ondan atarsın diyor. Acaba kaç gün sonra atarım o kişiye de bilmiyorum. İstikrarlı olabilmek için bazı şeyleri düzene sokup yola devam etmek gerek diye düşündüm ajanda aldım. Biraz böyle yarı yarıya oldu bu sene tam oturur her şey ama bu sefer de ajandalar pahalılaştı. Bu evrenin mesajı biz de böyleyiz ya da zamanla bazı etkilerden böyle olduk.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm yazıyı içeren uzun bir yorum yapmışsınız. Teşekkür ederim.

      Yok ben arayanı açmamak gibi bir isteksizlik duymam aksine beni arayan kim olursa açarım. Açamadığım kişileri de muhakkak ararım müsait olunca.
      Ajanda her sene başında ben de alırım ama Ocak sonuna ulaşamadan kullanmayı bırakırım. Firmaların promosyon ajandalarını edinin bence. :)

      Sil
  4. Aman diyeyim Sn. Müfred. Şu dönemde hiç girmeyin böyle işlere. Girecekseniz değil yılbaşı öncesi hızlıca alın aradan çıkarın. Her şeye çok zam gelecek ki zaten geliyor.

    YanıtlaSil
  5. Asgari ücret kaç lira olacak konusunu tartışmak bile abes geliyor bana. Adı üstünde asgari ücret işte. Normal bir maaş değil yani. Bence asgari kelimesinin Arapçadaki "en küçük" anlamındaki "sagar"dan geldiğini öğrenmeli bu millet.

    Kararlılık zor bir iştir. Size göre belki biraz daha sabırlı ve kararlıyım ama ben de uzun uzun zamanlar aldığım kararları sürdürmekte zorlanırım. Bir şeyleri sürekli değiştirmek insanı canlı tutar. Çok karamsar olmayın bence. Değişiklik ve yenilik peşinde koşarken benim gibi yapmayın tabi. 98 yılında (98 mi dedim, evet 98, yanlış değil 😂) ilk masaüstü bilgisayarımı aldığımda o kadar çok kurcalamıştım ki bir hafta içinde mavi ekrana ulaştım. Çökmüştü bilgisayarım. Bir kez servise götürdüm format atması için. O yıldan bugüne bilgisayarcıya bir daha yolum düşmedi. Hepsini kendim yapmayı öğrendim. Demek istiyorum ki bozma pahasına da olsa kurcalamak iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgarî ücret evet en düşük, minimum maaş demek ama artık bugün açıklanan rakamla asgarî ücrete yakın maaşlar alanlar şimdi düşünüyor acaba biz de %50 zam alacak mıyız diye.

      98'de ben 10 yaşımdaydım. :) Köy yerinde bilgisayar değil televizyon bile yoktu. :)

      Sil
  6. Bazı anlar kararsızlık yaşıyoruz hepimiz. Gündelik koşturmaca sıkıyor belki de, sonrasında da farklı davranıyoruz:)) İstikrarlı olmak güzel aslında, ben de son zamanlarda blogta bazı işlerden dolayı yoktum ama buradan ayrı kalınca da özlüyorum hem kendi bloğumu, hem sizlerin yazılarını:) Bazen de içinden geleni istediğin gibi yapmak en güzeli diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogdan ayrı kalamıyor insan. Dediğiniz gibi özleniyor buralar. Tekrar hoş geldiniz o zaman.

      Sil
  7. Benim gördüğüm en istikrarlı şey dolar. Ve kendini ekonomist sanan kişi.
    Gerisi boş.

    YanıtlaSil
  8. ben bulut teknolojisine geçemedim hala :) ona da zam gelmez umarım

    YanıtlaSil
  9. Çalışan kesim için blog yazmak daha da zor olmalı..Aslında şu ortamda zam en az 5000 civarı olmalıydı,4.275 de iyi ama bunu yapan 5.000ide rahat yapardı herhalde..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna şükür deniyor artık piyasada. Hakkımızda hayırlısı.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!