Uzun İnsanlar Ülkesi: Türkiye

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
30
Aslında bizim memleketten öyle çok uzun insan çıkmaz ancak tuhaf bir şekilde yaşayan en uzun boylu erkek ve kadın başlıktan da tahmin edeceğiniz üzere Türk. En uzun erkeği muhtemelen biliyorsunuzdur ama en uzun kadını açıkçası ben yeni öğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim. 


Bayanlar önden deyip dünyanın en uzun yaşayan kadını unvanını elinde tutan Rumeysa GELGİ'den başlayalım. 1997 doğumlu olan Rumeysa Hanım daha önce de dünyanın en uzun genç kızı unvanına sahipmiş. 18 yaşına bastığında bu unvanı kazanmış ancak artık şimdi 24 yaşında olduğu için de 2 ay önce Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın yaşayan en uzun kadını rekorunu eline almış. 

Wikipedi'de yaşayan en uzun insanlarla ilgili oldukça açıklayıcı güzel listeler var. Kadınlar kategorisinde Rumeysa Hanım'ın önünde birçok isim var ama çoğu hayatlarını kaybetmiş kişiler. Rumeysa Hanım'ın boyu 215,16cm ancak bahsettiğim listede hâlâ hayatta olduğu ifade edilen ancak uzun boylu olduğu Guinness tarafından teyit edilmemiş olan iki kişi daha var ki onların boyu Rumeysa GELGİ'den daha uzun. Şu an bu tarz rekorlar konusunda otorite olmuş olan Rumeysa GELGİ resmî olarak en uzun kadın.

Dünyanın En Uzun Kadınları

Rumeysa Hanım'ın bu kadar uzun olmasının sebebi ender rastlanan bir sendrom. Adı Weaver Sendrom olarak geçiyor tıpta. Aşağıya bırakacağım videoda Rumeysa Hanım'ı yakından tanıyabileceksiniz. Rumeysa Hanım, bu sıkıntılarına rağmen oldukça akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilir hâle de gelmiş. Videonun altındaki yorumlarda da kendine olan güvenine hayran kalmış kişileri görebilirsiniz.


 

Dünyanın yaşayan en uzun erkeği ise muhtemelen daha önce adını duyduğunuz, ekranlarda gördüğünüz Sultan KÖSEN. Sultan Bey'in maşallah 251cm boyu var. Tarihteki en uzun erkek ise 272cm uzunluğunda imiş. Sultan KÖSEN aynı zamanda en uzun ellere sahip olan yaşayan kişi unvanına sahip ki ellerinin uzunluğu da tam tamına 28,5cm imiş. 


Peki siz bu kadar uzun boylu olmak ister miydiniz? Bu kadar uzun boylu olduğunuzu düşünerek avantajlarını ve dezavantajlarını yorumda belirtmek isterseniz çok sevinirim. 

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.

Yorum Gönder

30Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. ben de kendimi uzun sanıyorum burada :)
    en uzun kadının ve en uzun erkeğin ülkemizden çıkması güzel, ama hastalık tabii onlar için ne kadar zordur kim bilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hormonların düzgün çalışması en güzeli. Sağlıklı ve daha uzun boylu olmak isterdim ben.

      Sil
  2. Kim ister ki, çok zor bir şey. Hareket etmek, bir araca binmek bile zordur, bir de ister istemez herkesin bakışları onlara kayıyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda çok haklısınız Duygu Hanım. Allah yardımcıları olsun. Çok zor.

      Sil
  3. Çok şaşırdım Türkiye'den çıkmasına. Ama zor bir şey her şeyin fazlası zarar diyoruz ya ne kısa ne de uzun olmak güzel. Bence tam orta boy ideal. Onlarında sıkıntı çektikleri şeyler vardır. Allah yardımcıları olsun :)

    YanıtlaSil
  4. papaz adlı yazımı okusan yaa, sonra da duygu emanet ve müfred yorumlarını, müfred senden söz etti, iş gereği ve açlıkta kiliseye girmek gibi, ayetler filan, belki sen bilirmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam, iş gereği kiliseye girmek, uzman gezdirmek için veya rehber olarak girmek kiliseye, bir de yurtdışında yoksul müslümanların kilisede düzenli yemek yemeleri, bu ikisi yasak mmı günah mı, öğrenince yazıver o yazımda yorumlarda :)

      Sil
  5. Beklemiyordum Türkiye'den çıkmasına. Herşeyde normalin en ideal olduğunu düşünenlerdenim. Tlc'de genç devler diye bir programı izlemiştim. Bizlerin hiç deneyimlemediği zorluklarla karşılaşıyorlar. Sadece fiziksel de değil, sosyal yaşantılarında da çok fazla zorluk çekiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TLC'nin bu tarz programları çok iyi. Keşke daha çok önem versek.

      Dediğiniz gibi orta her zaman iyidir bu konularda. Allah yardımcıları olsun.

      Sil
  6. Türkiye'den çıkmasına şaşırdım. En uzun erkeği biliyordum ama kadını şimdi yazınızdan öğrendim:))) Ben bu kadar uzun boylu olmak istemezdim. Hayatları çok zordur, Allah yardımcıları olsun. Yaşayan bilir neler çektiklerini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sultan'ı herkes biliyordu ama Rumeysa daha yeni olduğu için çok bilinmiyor.

      Amin.

      Sil
  7. Merhabalar.
    Irk olarak öyle uzun boylu bir toplum değiliz ancak, işin içine hastalık girince maalesef öyle uzun boylu insanlarımız oluyor. Rümeysa Gelgili'i bir televizyon kanalında haber yapmışlardı, ben o zamandan tanıyorum. Dik durmakta ve yürümekte zorlanıyordu galiba. Cenab-ı Hakk yar ve yardımcısı olsun, yaşamı çok zor.
    Paylaşımınız için teşekkür eder, emeğinize sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi hastalık sebebiyle uzun boylu olmak gerçekten çok zor olsa gerek. Rabbim yardımcıları olsun.

      Sil
  8. İlginçmiş uzun boylu olmanında avantajları var ama bu uzun boyluluk sağlıkla ilgili,biraz üzüntü verici Allah(cc) yardımcıları olsun,aslında doğal yoldan uzun boyluluk daha makbul gibi..

    YanıtlaSil
  9. Her konuda orta yolu itidali seviyorum. İfrat ve tefrit yani maxi ve mini yerine orta halli olsun benim olsun. Çok zengin olmak da zor çok fakir olmak da, aynı şekilde çok uzun olmak da çok kısa olmak da. Ama tabi en güzeli de verilene kanaat ederek kıymet bilmekte... Teşekkürler güzel ve detay bilgiler için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli her şeyin kararında olması. Rabbim şükredebilecek nimetler versin.

      Sil
  10. Rekor güzel ama zorlukları da baya vardır.

    YanıtlaSil
  11. Bu kadar uzun boylu olmak istemezdim de biraz daha uzun olsam fena olmazdı abi :) 1.72'de biraz kısa kalıyor :D

    YanıtlaSil
  12. Yok düşündüm de o kadar uzun boylu olmak istemezdim. 1.55 boyuma şükrettim şimdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlere bir şükür sebebi sunabildiysem ne mutlu bana. :)

      Sil
  13. Farklı olmanın; hem avantaj hem de dezavantajı olduğunu düşünüyorum. O kadar insan içinde fark edilmek "evet.." ancak normal insanların tasarlanmış dünyada zor bir yaşam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız hocam. Daha önce de yazdığım gibi en iyisi her şeyin kararında olanı.

      Sil
  14. Ne kadar uzunlar, rekor kısmı güzel ama zorlukları da çoktur muhakkak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzaktan davulun sesi hoş geliyor ama dediğiniz gibi muhakkak zorlukları fazladır. :(

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!