Yeni Yıl Yeni Tema

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
15
Evet 2021 nasıl geçer ki vs. derken plandeminin gölgesinde yine hızlıca geçti gitti. Eski yılın sonunda - yeni yılın başında yine tüm günahlar ayyûka çıktı. Bunu maalesef ki normal kabul eder hâle de geldik. "Biz Noel kutlamıyoruz, Christmas falan da değil bu!" diyerek sanki içki içmek, sağa sola zarar vermek, elâlemin namusuna göz dikmek normalmiş gibi kabul etmemizi bekliyorlar. Normal kabul etmiyorum, kutlayanlara vs. de bir şey demiyorum. Bu devirde herkes her şeyi biliyor; nasihat kâr etmiyor. Emr-i bi'l ma'rûf - nehy-i anil münker yapmak gerçekten çok zor. Kalbimizle buğz etmekten başka bir şey gelmiyor elden. Hakkımızda hayırlısı. 

Hani normalleştiriyorlar dedim ya, buna bir de isim bulmuş CHP Grup Başkanvekili Özgür ÖZEL. Ne demişti hatırlayalım:

"Bu ülkede yılbaşı gecesi aldığı bir bileti kumar görmeyen, bir iki kadeh içkiyi günah saymayan, bu ritüeli yaşayan bir Anadolu Müslümanlığı var."
Böyle bir dünya yok kardeşim. Kumar da haram da günah da tanımları net olarak yapılmış terimlerdir. Üzerinde tevile ihtiyaç yoktur. Hele hele o kadîm Anadolu'nun adını böyle bir terime alet etmek de büyük hadsizliktir. Günah olduğunu kabul edip kendi nefsimin kölesi olmuşum demek lâzım. Günah saymıyoruz derseniz hafazanAllah dinden çıkarsınız. 

Tema Değişikliği

Temanın değiştiğini fark etmişsinizdir sanırım. Özellikle direkt bu sayfaya gelen arkadaşlarım, anasayfaya bakıp tekrar gelebilirlerse sevinirim. Daha üzerinde düzenlemeler yapacağım ama bu hâliyle bile içime sindi benim. Ya siz beğendiniz mi?

Her Pazar Bilgi Yarışması


Her Pazar saat 22:00'de Telegram grubumda bilgi yarışması düzenlemeye başladım. İlki bu akşam. Katılmak isterseniz lütfen buraya tıklayarak gruba dâhil olunuz. 

Gereksiz Bir Postane



Hemen hemen tüm sosyal medyalarda @rehitublog adıyla yer alıyorum. "Bilgi & İyilik Yayıcı" sloganımın gereği olarak yaptığım paylaşımlarımda bazen #gereksizbilgi olarak nitelendirilebilecek paylaşımlar da yapıyorum. Onlardan biri de üstte mesela. :) Takip edin, gerekli - gereksiz tüm bilgilere erişin. :)

Zekat - Sadaka


Her zaman ettiğim duâlardan birisidir "Allâhım bana bol bol zekat verebilmeyi nasip et." Henüz gerçekleşmedi ama bir de sizler bana günahsız bir ağızla duâ ederseniz ve Rabbim de uygun görürse gerçekleşecektir.

********

Yine ortaya karışık bir yazı oldu. Üstte hayırlı Cumalar yazıyor ama ben size hayırlı bir Pazar diliyorum. 

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.

Yorum Gönder

15Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Yeni temanız hayırlı olsun,sade temalar daha iyi gibi ama para kazanmak isteyenler için ideal olabilir..Dua güzelmiş,dua ederken hayırlısını da istemek lazım,zekat ve sadaka vermek de hayır meselesidir.."Allâhım bana bol bol zekat verebilmeyi nasip et ve sen ne verirsen hayırlısını verirsin,zekatımın da sadakamın da hayırlısını nasip et!"

    YanıtlaSil
  2. Yeni temanız hayırlı olsun, gide gele gözüm alışacak inşallah. İlk anda bu yazıya girmekte biraz zorlandım ama yolu buldum sonunda.
    O denizin altındaki postaneyi açanlar yeni bir iş sektörü yaratmışlar. Dalgıç postacı olarak o işe talibim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dalabiliyor musunuz hocam? Ne mutlu. Ben daha yüzemiyorum bile. :(

      Sil
  3. Dolu dolu bir yazı olmuş. Yeni temanızı çok beğendim, başarılar. en çok da Google amcama sordum çok iyi. Biz de bu şekilde söylüyoruz. Başkasından duyunca şaşırdım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gamzeli Kız. Google Amcama Sordum kategorisinde uzun zamandır yazıyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. yeni tema güzel olmuş, site içeriğini yansıtma açısından kesinlikle kullanışlı, hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ama herhalde onun üzerine değişen üçünce temadır herhalde bu. :)

      Sil
  5. Dünyanın ilk su altı postanesi ilginç geldi ve sevdim:) İşin içinde su varsa her şey güzel geliyor bana:))) Yeni temanız çok güzel olmuş bence, değişiklikler güzel oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık değişiklik yapmak aslında iyi bir şey değil ama yapacak bir şey yok. Ben de seviyorum değişiklik yapmayı. :)

      Sil
  6. Tema çok güzel olmuş gerçekten :) zekat ve sadaka da önemli hayatımız için, beladan ve kazadan korur hepimizi gucumuz yettiği kadar ilgilenmeliyiz kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün de mail olarak yorumunuzu gördüm ama bloga geldiğimde yoktu. :)

      Sizinle aynı sağlayıcıdan kullanıyoruz sanırım temayı. Benim de çok hoşuma gitti.

      Sil
  7. Sualtı postanesi ne ya. Boş işler :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!