Otel Yurdakul, Odalar Gayet Cool*!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
11
"Seyahat Ya Rasulallah" deyip rızkımızın peşine düştüğümüz yollar bu sefer beni Çanakkale'ye götürdü. Çanakkale'de Yurdakul Otel'de konakladım. Bu arada otel seçimlerimi nasıl yaptığımı da açıkça belirtmek isterim. Google amcama bakıyorum, o ildeki en yüksek notu almış olan ve şirketimin belirlediği bütçeye uygun olan otelleri tercih ediyorum. Yurdakul, Çanakkale ziyaretimde bunu ilk sırada karşılayan olduğu için orada konakladım. Bir sonraki seferde de yine en yüksek puana sahip olmayı korursa yine orada konaklarım belki ama kahvaltı kısmı beni düşündürüyor sadece. Konaklama esnasında telefonumun Notlar uygulamasına yazdığım notları aşağıda bulabilirsiniz:



📌 401 numaralı odada konakladım. Oda gayet iyi döşenmiş, ferah bir odaydı. 
✔️ Otelin fiyatları gayet makul. 270,00₺ ödedim oda + kahvaltı için.
✔️ Otel incelemelerimde bahsetmem gereken bir detay daha buldum. Oteldeki demirbaşların markası, dolayısı ile kalitesi. Bundan sonraki otel incelemelerimde muhakkak yer vereceğim. Kapı kilit sistemi Kale, lavabo Vitra, musluk ve duş başlıkları Hansgrohe, saç kurutma makinesi Etap Concept, duş kabini Hüppe, telefonlar Karel, tuvalet kağıtlığı Tema, prizler Legrand, kahve makinesi Beko, porselen kupa Kütahya Porselen, ikram çay Ofçay, ikram kahve Jacobs, ikram su Karacakaya, televizyon Beko, sandalyeler Leta, havlular ve nevresimler Varol Tekstil, klima Daikin ve klozet Geberit
❌ Odaya girdiğimde terlik yoktu. Onu da lavabo sorunu (Lavabo sorununu bir sonraki maddeye yazmışım. Sıralamalar farklı olabilir kusura bakmayın. için gelen arkadaşa ilettim. Hemen getirdi seccade ile birlikte. Unutulması imkansızların başında gelir aslında terlik. 
❌ Lavabolarda suyu tutmak istediğinizde kapattığınız bir mekanizma var bilirsiniz. Bas bırak yaptığınızda ise suyun izalesi sağlanır. O sistem burada da var ama bozulmuş. Resepsiyonu aradım ilgili arkadaşı yönlendirdi. Hemen 5 dk içinde geldi ve sorunu çözdü. Bu tarz sorunlar olabilir, hoş görüyorum ancak gördüğümü de yazmak zorundayım.
❌ Seccade demiştim üstte. Kıble yönergesi var ancak seccade yoktu. Sonradan talep edince getirdiler.
❌ Otel askıları kıskaçlı. Bu güzel bir düşünce. Önem veriyorlar detaylara ancak 3 askının biri kırık, diğeri kağıtla tutturulmuş ama çalışıyordu. Kırık olan kullanım dışı. Bu tarz aksaklıklara da dikkat etmeliler.
📌 Dışarıdan yemek siparişi verdiğinizde kuryenin odaya çıkmasına izin verilmiyor. Kendiniz inip resepsiyondan teslim alıyorsunuz. (Keşke odaya kadar çıkarsalar.)
📌 Otelin önünde geniş bir alan var otopark olarak kullanılan. Otopark sıkıntısı yok. 
✔️ Odalar aşırı sıcak. Benim gibi sıcaktan bunalanlar için gerçekten fazla sıcak. 
❌  Lavabodaki havlu askısının vidası gevşediği için yamuk duruyor. Takıntılı bir adamım ben. :) 
❌ Açıkçası kahvaltıyı otelin kalitesine ve bendeki beklentisine göre zayıf buldum. Yediğim sigara böreği sanki 1 hafta önce yapılmış gibiydi. Yarı açık büfe şeklinde hazırlanmış. Yeşillik, peynir, reçel gibi kahvaltılıkları önceden tabaklamışlar. Sıcaklar ayrı ayrı alınabiliyor. Sıcaklar da yetersizdi. Üstteki hiçbir sebepten kırmazdım puan ama bu sebepten kıracağım maalesef. Bazılarına özel siparişle omlet geldi ancak ekstra ücrete tâbi midir bilemiyorum.
📌 Burası tam bir pazarlamacı oteli sanki. Herkes birbirini tanıyor. Muhtemelen sürekli bu bölgeye gelen benim gibi arkadaşlar otelde tanışıp arkadaş olmuşlar. Kahvaltıda bir tek ben yalnızdım. :) Otelin bu yönünü ise takdir etmek lâzım. Daimi müşteri sağlamakta başarılılar demek ki.

Otele genel olarak bakış açım olumlu. Kahvaltı da bir tık daha iyi olsaydı notum 9'lara çıkardı ancak şu anki notum 8/10. Google'daki puanı ise 4,8/5.

* cool: harika, klas

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.

Yorum Gönder

11Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. en son 50 TL'ye kalmıştım otelde çok zaman geçti tabii :D bugünlerde 270 TL olması normal gibi sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık 7 yıldır bu şekilde iş seyahatleri yapıyorum en ucuz konakladığım otel 7 yıl önce 60,00₺ idi. Kahvaltısız. Sizin konaklamanız sanırım 10 yıl önceki falanmış. :)

      Sil
  2. Ramazan öncesi aklımda olan şehirlerden biri de Çanakkale idi. Şu an şartları zorlar gider miyim bilmiyorum ama bu oteli uygun olması nedeniyle listeme aldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İskele meydanına çok yakın değil ama abi bilginiz olsun.

      Sil
  3. Bazen soğuk odalar denk geliyor evet ama bana son iki seferdir aşırı sıcak odalar denk geliyor. :)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Yok hocam oda gayet geniş. Sadece ben doğru açılardan çekememiş olabilirim zira odada bir tane iki kişilik bir tane de tek kişilik yatak var.

      Sil
  5. 270 tl günlük olması lazım,şimdi herşeye zam geldiği için daha da pahalı olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben geçen hafta konakladım zaten. Dolayısıyla fiyatlar güncel Ertuğrul Bey. Ayrıca bu fiyatlar, şirketlere uygulanan fiyatlar. Bireysel fiyatlar bir tık daha yüksek olabilir.

      Sil
  6. İş seyahati yapmayalı öyle zaman oldu ki, benim şansıma hep yurtdışı denk geliyor ama orda gidiyoruz ama bir yer bile göremeden dönüyoruz. Geçtiğimiz hafta Dubai seyahatine katılamadığıma üzülmedim bile. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin iş seyahatleri daha iyiymiş ama evli insana göre değil bu yurtdışı iş seyahatleri. İnsan ailesini özlüyor.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!