Ah Şu Bel Fıtığı, Fıtık Eder Adamı!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
18
Zaman zaman buradan ve sosyal medya hesaplarımdan da yazdığımı hatırlıyorum ancak henüz sosyal medyadan tam bir öneri alamadım. Yaklaşık 6 aydır belimdeki fıtık, fıtık etmeye başladı beni. Ben bu bel fıtığı gerçeği ile 2017'de tanıştım. O zaman doktorun ağrılarımı dindirmek için verdiği Apranax, midemdeki ülseri kanatınca midemdeki ülser ile de tanışmıştım. 2017'den 2021'in sonlarına kadar gayet rahattım ancak yaklaşık 6 ay önce nükseden fıtık yaşam kalitemi olumsuz etkiliyor maalesef.

Bel fıtığını çeken bilir. Bilmeyen ise çok abarttığımızı düşünür ancak yatakta sağdan sola dönebilmek bile büyük bir başarıdır bizim için. En azından benim için öyle. Dedim ya 6 aydır çekiyorum; şimdilerde daha iyiyim ama tamamen kurtulmuş sayılmam. 




Bel fıtığı tedavisi için hem modern tıptan hem de alternatif tıptan yararlandım. Bel fıtığı ilk olarak esasında beyin ve sinir cerrahisinin ilgilendiği bir hastalık türü, ikinci olarak ise fizik tedavi ve rehabilitasyon departmanını ilgilendiriyor. Beyin ve sinir cerrahisine gittiğinizde benim gibi çok ilerlemeyen bir bel fıtığınız varsa ve ameliyata da gerek yoksa sizi fizik tedaviye yönlendiriyorlar. Ben 10 gün boyunca fizyoterapi aldım ve faydasını da gördüm ancak tamamen geçmedi ağrılarım.

Gündüzleri iyi gibi oluyorum ancak akşamları evin içinde iki büklüm dolaşıyorum. Duruş bozukluğuna da sebep olduğu için uzun vadede acaba bu şekilde mi kalırım endişesi de sarıyor aklınızı. Akşamları şiddetlenen her ağrıdan sonra "Yarın kesin Bıçakçı Cevat'a gideceğim." deyip deyip kendimi kandırdım ve sonunda bugün gidebildim.

Bıçakçı Cevat ile çok muhabbet etme şansım olmadı ama muhtemelen eskiden meşhur Bursa bıçakları ile haşır neşir olan birisi imiş. Şimdilerde ilerleyen yaşına rağmen Atıcılar ve Zafer'in gölgesinde kalmış olan Namık Kemal Mahallesi'ndeki küçük bir dükkanda şifa dağıtıyor. Ortam biraz köhne. Azıcık temizliğe dikkat etmesi gerekiyor Cevat Amca'nın. Benim belime ve baldırıma kendi özel karışımı dedikleri bir yağı sürdü. O bir şey demedi ancak daha önce ona gidenler 2 gün daha ağrı devam ediyor ve sonrasında ise ağrı kesiliyor diyorlar.

Bıçakçı Cevat'tan önce ben iki farklı alternatif tıp ile deva saçtığını iddia edenlere de gittim. Onlardan bir tanesi halk arasında kırık çıkıkçı nâmıyla meşhur birisi idi. Yalan yok, 2 sene önce eşimin ayak parmağı çıktığında kendisini keşfettik ve o alanda iyiydi; eşimin parmağını yerine taktı ama benim fıtığa çare olamadı.

Diğer bir tanesi ise doktorlara ve bürokratlara da şifa dağıtan birisi olarak lanse edildi bana. Vizite ücreti de yüksekti. Kahvehane masalarında yaptığı iş için 300,00₺ para aldı. Sonrasında ekşi mayalı köy ekmeğini nar gibi kızartıp sirkeli suya bandırmak sûretiyle belime koymamı söyleyerek beni günaha da soktu ama yine de maalesef belimdeki derde derman olamadı. 

Bakalım Bıçakçı Cevat'tan sonuç çıkmazsa Anadolu Baharat'tan satın aldığım Deva Lokman'a ait Direnç Tozu X ürününü deneyeceğim. O da olmazsa onlardaki bir yakı varmış onu alıp kendimi yakacağım! Yetti artık canıma tak etti! Tutmayın beni!

Modern tıbbın bel fıtığına tam anlamıyla bir çözümü yok. Ameliyat da çok işe yaramıyor söylenenlere göre. O yüzden beni mâzur görün lütfen sürekli alternatif tıptan bahsetmemden dolayı. Sizin önerileriniz varsa bel fıtığı ile ilgili lütfen yorumlarda yazın detaylıca. 

Hiçbir tedavi sonuç vermezse yine Bursa'da Biyomed varmış. Profesyonel bir masajla ve işin sonunda da makattan bir müdahale ile bel fıtığına çözüm buluyormuş. Allahım sen beni oraya düşmeden şifalandır ya Rabbim

Bel fıtığı çok değişik bir hastalık. Ağrılar geldiği zaman ayakta duramıyorsun, beş dakika iyi olsan beş dakika kötüsün. Bu da sanki numara yapıyormuş hissi uyandırıyor. Yatakta bir taraftan diğer tarafa dönmek bile büyük bir eziyet. Çeken bilir sadece. O yüzden bel fıtığı olanlara inanmamış gibi yapıp da adamları fıtık etmeyin!

Neyse ben de yazıyı uzatıp sizi fıtık etmeyeyim. Bel fıtığı ile ilgili önerileriniz, "benim kaynım şöyle yaptıydı da iyi geldi" dedikleriniz varsa bekliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve bol duâlı bir Ramazân-ı Şerif diliyorum sizlere...

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Tags:

Yorum Gönder

18Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Geçmiş olsun bende de var az zorlamada ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de geçmiş olsun. Ortaya çıkınca nasıl kayboluyor tekrar?

      Sil
  2. Geçmiş olsun gerçekten çok ağrı yapar.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun, bende de ameliyat seviyesine yaklaşmış bir durum söz konusu. Ama genel olarak sunulan çözüm; dikkat etmek:) Aslında benim gittiğim hastanede yeni bir bölüm açıldı ve beyin/ sinir cerrahı, henüz ameliyata gerek olmadığı için beni oraya yönlendirdi. Eskiden akupunktur diye bir tedavi vardı. Bu da sanırım onun çok benzeri bir uygulama. Tam ismi aklıma gelince ayrıca mesaj atacağım ama biraz maliyetli diye hatırlıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezgin Bey size de geçmiş olsun. Yeni bilgiler ve belgelere eriştiğinizde lütfen benimle de paylaşın.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. Ben de babamdan dolayı biliyorum, ağrısı çok olur.

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun, babamda da vardı. Ozon tedavisi uyguladılar. Üç senedir çok iyi ondan önce kilitlenip kalıyordu ve hareket bile edemiyorsun acıdan. Allahtan tedavi çok iyi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozon tedavisini duymadım, bir araştırayım. Kilitlenip kalma bende 4 sene önce bir defa oldu ama şimdilerde olmadı çok şükür.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun..Prof İbrahim Saraçoğlu Bel Fıtığı için Mucize Kür Tarifi için verdiği bir tarif vardı,bu belki işe yarayabilir,Saraçoğlu hoca "1 yemek kaşığı kırkkilit otu(at kuyruğu bitkisi),bir bardak boydaki cezveye konur,kısık ateşte kaynatılır,sonra ılıyınca bir yoğurt kasesine konur.Hasta yatağa uzanacak.Başka biri 5 parmağının uçlarını yarısına kadar bu suya daldıracak,hastanın ense kökünden kuyruk sokumuna doğru bunu devamlı ıslatarak (ve bir miktar bastırarak (çok bastırmadan) 15-20 defa devamlı) sürecek ve ertesi gün de hakiki gerçek ardıç yağını sürecek.."diyor ve faydasının olduğunu söylüyor..Tabii tam doğrusunu kendi ağzından dinleyebilirsiniz,youtubede var videosu.." Prof İbrahim Saraçoğlu Bel Fıtığı için Mucize Kür Tarifi" ve "Bel Fıtığı Olanlar İçin Kür - DİYANET TV" yazıp aratın çıkıyor..İki videoyuda izleyin bence..Tekrar geçmiş olsun.. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam çok teşekkür ederim. Evin her yanından bir yağ fışkırıyor bu aralar. Bunu da deneriz inşallah. :)

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun abi. Umarım bahsettiğin kısıma kalmadan hastalığın iyileşir. Bu arada 300 TL gerçekten fazla imiş.

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle çok geçmiş olsun. Ama abi dikkat et, iş bilmez insanların tedavi adı altında yaptıklarıyla daha da kötü olursun Allah korusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah kardeşim teşekkür ederim. Zaten çekme falan yapıyorlarsa gitmiyorum da en azından birkaç kişiden olumlu referans aldıktan sonra masaj vs. yapanlara gidiyorum.

      Sil
  9. Bıçakcı cevati tavsiye edermisin abi benim de çok ağrılarım var sol bacağıma vuruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydın Beyağabey ancak cevap verebiliyorum kusura bakmayın. Ben çok bir faydasını görmedim; zararını da görmedim. Kısa bir rahatlık hissi verdi sadece. Sonraki yazılarımda bahsettiğim iğneyi öneririm size.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!