Elveda Bursa, Merhaba Eskişehir!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
33
Bu yazıyı klavyeden buralara dökmek benim için çok kolay değil ancak yine de hayatımızda aldığımız radikal kararlardan bir tanesini yazmasam olmazdı. Ben yine de bir erkek olarak daha az etkileniyorum bu durumdan ama eşim öyle değil. Çocuklar ise çok da farkında değil esasında. Oğlum Kayra Eymen ilk zamanlar taşınmak istemediğini defalarca dile getirmesine rağmen sonrasında taşınma fikri ona da cazip gelmeye başladı. 

7 yıl önce bu zamanlarda başlayan Bursa maceramız yavaş yavaş sona eriyor. Bundan sonraki hayatımıza nasip olursa Eskişehir'de devam edeceğiz. Olaylar çok hızlı gelişti. Böyle bir düşüncemiz yoktu bile; hatta Bursa'dan kolay kolay ayrılmayız da diyorduk ama hiç farkında olmadan böyle bir iş ve şehir değişikliğinin içinde bulduk kendimizi. 

Eşim de ben de aslen Afyonluyuz. 7 sene önce iş için bulunduğumuz Uşak'tan yine yeni bir iş için Bursa'ya taşınmıştık. Şimdi ise yine bir iş değişikliği sebebiyle çok sevdiğimiz Bursa'dan Eskişehir'e taşınıyoruz. Nasibimiz bu kadarmış demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. 



Benim ilk çalışma sektörüm olan kompozit alanında hizmet veren Eskişehir'deki iyi bir firmadan iş teklifi alınca ve bir nebze de mevcut işimdeki şartlardan daha iyi olunca eşimin de onayıyla taşınmaya karar verdik. Dün itibariyle eski işimle ilişiğimi kestim. Diğer tarafa da önümüzdeki hafta işbaşı yapacağım. Taşınma işlemlerini de iyi bir ev bularak Kurban Bayramı'ndan önce halletmek istiyoruz.

Haziran aylarının benim iş hayatımda ayrı bir yeri var. Bu yeni işime Haziran'da başlayacağım, ayrıldığım son iş yerine de Haziran'da başlamıştım. Bursa'ya taşınmama vesile olan işe de Haziran'da başlamıştım. Kariyerimde Haziran'ın ayrı bir yeri var yani. 

Her işe girerken bu firmadan emekli olurum düşüncesi ile başlıyorsunuz ama hayat şartları sizi farklı yönlere çekebiliyor. Allah'a şükür bugüne kadar hiçbir firmadan çıkarılmadım, hep kendim çıktım. Bu yüzden de ilk çalıştığım firma haricinde hiçbirinden tazminat almadan ayrılmış oldum. Son ayrıldığım firmayla gayet dostane bir şekilde ayrıldık. Üzerimde emeği olanlara tekrar teşekkür ediyorum bu vesile ile.

İş değişikliği kolay ama bir de şehir değişikliği oldu mu, o apayrı bir olay. Tüm aileyi etkileyen bir sürece giriyorsunuz. Yeni taşındığınız şehirde iyi okul, sağlık ocağı, hastane, park, muhit diye kabaran kriterler arasında en iyiyi bulmaya çalışırken bu sefer de her kriterle yükselen kira fiyatları yüzünüze çarpılıyor. Eskişehir'de kiralar Bursa'ya göre daha düşüktür dediler ama maalesef öyle değilmiş. Yine de ince eleyip sık dokuyarak bütçemizi çok da zorlamayacak bir kiralık ev bulacağımıza inancım tam. Rabbim iyi insanlarla, iyi komşularla karşılaştırır inşallah. 

Taşınmanın öncesindeki ve sonrasındaki telaşe ayrı bir konu. Taşımayı gerçekleştirecek iyi bir nakliye firması bulmak gerekiyor. Taşınırken eşyaları yanan birileri olarak bu konudan en çok muzdarip olanlardan birisiyizdir sanırım. 2 Ağustos 2015'te eşyalarımızın taşınırken yandığını yine bu blogda yazmıştım. Okumak isterseniz tıklayınız. Önerdiğiniz iyi bir evden eve taşıma firması varsa onu da belirtebilirsiniz yorumlarda.

Bursa'da çok güzel dostlar biriktirdik. Bu dostların birçoğu ile ahiretlik olmuşuzdur. O yüzden bir ayağımız yine Bursa'da olmaya devam edecektir. Bursa ile Eskişehir arası 1 saat 45 dk falan sürüyor. Bir yandan memlekete de yaklaşmış olduk aslında. Vardır her işte bir hayır diyoruz artık. 

Bu yazımı Eskişehir'den okuyanlar varsa kiralık ev konusunda yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Biz sadece memura ev veririz diyenlere de buradan bir selam iletmek istiyorum. Özel sektörde devlet memurlarından daha iyi gelirli ve garantili işleri olanlar da var, bunu bilin istedim. :)

Bursa'yı özleyeceğiz. İçindeki güzel insanları özleyeceğiz. Eşimin geri dönme hayali baki...

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Tags:

Yorum Gönder

33Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Hayırlısı olsun sizin ve aileniz için:) Eskişehir'i çok ama çok severim, birkaç defa gitmiştim:) İnsanın alıştığı yerden ayrılması ve yeni bir düzen kurması kolay bir şey değil, biz de yıllar önce İstanbul'dan Ankara'ya taşınınca çok zorlanmıştık. Allah yardımcınız olsun ve gerçekten iyi insanlarla karşılaştırsın:) Umarım her şey daha iyi olur sizin için yeni hayatınızda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim KitapKeşfi. Umarım tüm duâlarınız ve duâlarımız kabul olur. :)

      Sil
  2. Hayırlısı olsun inşallah abi. Yakın zamanda Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine gitmiştim ama kıştı buz gibiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehir biraz soğuk tabii. Afyonluyuz biz de, çok etkilemez bizi. :)

      Sil
    2. Hayırlısı olsun abi sağsalim taşınırsınız inş. :)

      Sil
  3. Hakkınızda hayırlısı, İnşallah gönlünüze göre ev bulursunuz. Ben küçüklüğümden beri çok taşındığım için beni etkileyen bir durum değil taşınmak. Sadece yorgunluk oluyor doğal olarak. Keşke yüksek puan alıp atanabilecek olsam sakin ve yeşillik dolu bir yeri tercih ederdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım siz de en kısa sürede atanırsınız ve istediğiniz gibi bir yere gidersiniz.

      Sil
  4. Teyzom Allah hakkınızda hayırlısını versin. İnşallah daha iyi yarınlar sizinle olur. Şehir değiştirmek gerçekten zor ama alışıyorsunuz. Herkese selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teyzo. Teşekkürler. İnsanoğlu her şeye alışıyor zamanla.

      Sil
  5. Kolay işler değil şehir değişikliliği. Yeni işiniz hayırlı olsun. :)))

    YanıtlaSil
  6. Eskişehir çok güzel, çok medeni bir yer. Kısa sürede alışıacağınızı düşünüyorum. İnşallah her işiniz kolaylıkla hallolur. Selamlar 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz Yıldız Hanım. Dediğiniz gibi umarım her şey kolaylıkla hallolur.

      Sil
  7. Hayırlara vesile olur abi inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Kardeşim öncelikle hayırlı olsun inşallah.. memurdan fazla almana da sevindim :) ahahahahhaa

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle hayırlı olsun. Nedense Eskişehir'e yaşamaya ben sıcak bakıyorum. Sizin içinde umarım tüm dilekleriniz gerçek olur ve sorunsuz bir taşınma süreci geçirirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehir yaşanılabilecek modern bir şehir. O yüzden taşındıktan sonra sorun yaşamayız sanırım ancak taşınma sürecini sorunsuz atlatırsak her şey çok güzel olacak. :)

      Teşekkürler bu arada...

      Sil
  10. Hakkınızda hayırlısı olsun. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın. Küçük çocukla taşınması kolay değildir. Allah kolaylık versin. Herşey hayırlısıyla gönlünüzce olsun İnşaallah.

    YanıtlaSil
  11. Hocam öncelikle hayırlı olsun, güzel bir şehirden daha güzel bir şehre gidiyorsunuz:) Her taşınma ciddi zorlayıcı ama inşallah işler yoluna girince keyif alacağınız, mutlu bir hayat süreceğiniz günler hemen başlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sezgin Bey.

      Sil
  12. Hayırlısı olsun,Allah(cc) yolunuzu açık etsin..😊

    YanıtlaSil
  13. Hayırlı olmasını dilerim Bursada yaşamak benim de hayallerimin arasında var Eskişehir de güzel diye duymuştum huzurlu günleriniz olsun taşınmada da kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kiremithanem. Bursa gerçekten güzel bir şehir.

      Sil
  14. Çok haklısınız Müfred Hanım. Çok şükür evimizde huzur mevcut. O yüzden bize her yer Bursa bu saatten sonra. :)

    YanıtlaSil
  15. Hayırlısı olur inşallah umarım Bursa'yı sevdiğiniz kadar Eskişehir'ide seversiniz. Allah yolunu açık etsin.

    YanıtlaSil
  16. Hakkınızda hayırlısı olsun üstadım. Rabbim sizin gibi iyi insanlarla karşılaştırsın gittiğiniz yerlerde.

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!