Bel Fıtığından Nasıl Kurtuldum?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
34
Bel fıtığı problemi yaşadığımı daha önce defalarca kez yazmıştım buradan ve sosyal medya hesaplarımdan. Şu yazımda biraz detay vermiştim hatta. Bel fıtığı üzerine şiir bile yazdım. Çok şükür o günler geride kaldı. Yazımın detayına geçmeden önce tekrar bel fıtığı şiirimi gözlerinizi kanatmak için buraya ekliyorum:


Sonda yazacağımı başta yazayım. Belimdeki ağrıdan alternatif yöntemlerle değil modern tıpla kurtuldum. Detayını birazdan anlatacağım.

Ramazan Bayramı için memleketimiz Afyon'a gitmiştik. Dönüşte ve hatta dönüşten bir gün önce Afyon'da çok fena ağrı girmişti. Hareket etmekte zorlanıyordum. Afyon'dakinde acilde bir iğne yapmışlardı ve geçmişti ama aslında geçmemiş. Bir gün sonra yola çıktığımda sıkıntısını yaşadım. Afyon'dan Bozüyük'e kadar kıvrana kıvrana geldim. Bozüyük Devlet Hastanesi'nde 2 ayrı enjeksiyon uygulamalarına rağmen kâr etmedi. Bozüyük'ten Bursa'ya kadar eşim kullandı aracı. Bursa'da da gece acile gittim ancak ağrılarım geçmedi. Bunlar Cumartesi günü yaşanıyor, Pazar günüm komple sürüne sürüne geçti. Sürünmeden arta kalan vakitlerde iyi bir Beyin ve Sinir Cerrahı ararken internette Anadolu Hastanesi'nden bir doktora rast geldim. Yorumları fena değildi. Pazartesi için randevu aldık ve oğlum hariç cümbür cemaat doktora gittik. 

Anadolu Hastanesi'ndeki doktor direkt olarak eski MR sonucuna bakarak "Fıtığın çok büyük, ameliyat olman şart." dedi. Yine de tam emin olmak için tekrar MR istedi. Girişte 200,00₺, MR için de 500,00₺ olmak üzere toplamda 700,00₺ aldılar. MR sonucuna göre de yine aynı şekilde "Kesin ameliyat!" dedi doktor bey. 10.000,00₺ de fiyat biçince hemşehri indirimi ile 9.500,00₺'ye düşürttük. Biz düşüneceğimizi söyledik ve ağrı kesici ilaçlar ile raporu da alarak oradan ayrıldık.

Salı günü sabah namazından sonra MHRS'yi karıştırırken Bursa Şehir Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi'nde Op. Dr. Aydın GERİLMEZ'in aynı gün içinde bir randevusunun iptalden dolayı alınabilir olduğunu gördüm. Hemen kendi randevumu oluşturdum. Sabah saatleri idi yine oğlum hariç cümbür cemaat hastaneye gittik çünkü eşim beni yalnız bırakmak istemiyordu; ciddi anlamda ağrılarım vardı arabaya zor binip arabadan zor iniyordum. 

Op. Dr. Aydın Bey, MR sonuçlarımıza baktı. "Şu aşamada ameliyatlık bir durum yok. Ben sana bir iğne yapacağım belden. Muhtemelen iyi gelir." dedi ve uygulayacağı işlem için tarih verdi. Bahsettiği iğneyi daha önce duymuştuk ve özel hastanelerde sağlam para istenilen adına "Altın İğne" dedikleri bir uygulama idi. 

Ameliyat gününe kadar bu uygulama hakkında araştırmalar yapmıştım. Bilimsel adı transforminal enjeksiyon imiş. "Transforaminal enjeksiyon, C kollu skopi denilen özel bir cihaz altında yapılmaktadır. İşlem ortalama 15-20 dk sürmektedir. Bel fıtığı nokta atışı tedavisinde en sık kullanılan ilaçlar kortizon ve lokal anestezik ilaçlardır. Bu ilaçlar, sinir ve fıtık etrafındaki ödem, iltihap ve yapışıklıkların giderilmesini sağlar." yazan aynı bilgileri ezberlemiştim artık. 

Üstte ameliyat günü yazdım çünkü tüm prosedürler ameliyata girer gibi işliyor. Uygulama ameliyathane içerisinde yapılıyor. Yeşil önlükleri giyiyorsun, etrafında 5 - 6 sağlık görevlisi oluyor vs. vs. Üstte de yazdığı gibi gerçekten 15 - 20 dakikalık bir uygulama. Sadece beline lokal anestezi uygulanıyor ve sen gözün açık şekilde etrafını izleyerek, arada sinek ısırıklarını hissederek ameliyattan çıkıyorsun. Aydın Bey, müthiş bir doktor. "Şimdi acıyabilir.", "Doğru noktayı bulduk.", "vs. gibi konuşmalarla seni rahatlatarak seni de uygulama içine dâhil ediyor. 

Uygulamadan 10 dakika sonra yürüyerek arabama gittim ve işime devam ettim. Evet ağrılarım bıçak gibi kesilmemişti ama 3 - 4 gün içinde kesildi. Yamukluğum gitti. Şimdi ise daha iyiyim. Sadece namazda rükûya eğildiğimde hafiften ayaklarımı kırıyorum ama o da geçer inşallah zamanla. Buna şükür. Ağrılarımın kesilmesi ve duruş bozukluğumun da düzelmesi benim için büyük bir gelişme.

Kontrole de gittiğimde yine her zamanki sevecen tavrı ile yaklaştı bana Dr. Aydın Bey. "Bel fıtığı yanlış bir hareketle nüksedebilir, o yüzden dikkatli ol. Bir sıkıntı olursa gelirsin." dedi. Teşekkür edip ayrıldım hastaneden. 

Bu bel fıtığınden kurtulma hikayemi ne zamandır yazacaktım ancak fırsat bulamıyordum. Beni tetikleyen ise dün gece önüme düşen şu haber oldu:

İddialı açıklama: "Bel ve boyun fıtık ameliyatlarının %99’u boş yere yapılıyor"
Başımdan geçtiği için biliyorum gerçekten de öyle. Özellikle özel hastanedeki doktorlar işi tamamen ticarete dökmüş durumda. Güncel MR sonucum olmasına rağmen Anadolu Hastanesi'ndeki doktor, tekrar MR çektirdi. Biraz daha kandırsa 10.000,00₺'mizi alacaklardı.

Üstteki haberde bunu söyleyen de bir doktor. İlgili yazıyı okumak isterseniz buraya tıklayınız

Ooo çok uzun yazmışım, mesâi saati yaklaşıyor. Bel fıtığı yaşayan ve yaşamayan herkese hayırlı, şifalı günler diliyorum. Allah iyi doktorlarla, iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi. Doktorların ülkeyi terk etmesi Twitter'da gündem olmuştu birkaç gün önce. Ona istinaden de bir şiir yazmıştım doktorlara. Onu da ekleyeyim ve yazımı bitireyim:




Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Tags:

Yorum Gönder

34Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bu rahatsızlıktan sıkıntı çeken insan sayısı çok mutlu oldum sizin adınıza Allah her tür hastalıklardan muhafaza etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ben amin diyemiyorum. Toplum olarak Allah kaza bela vermesin, Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın, her türlü hastalıktan... gibi kabulü mümkün olmayan dualar ağzımıza pelesenk olmuş. Lütfen Allah dayanma gücü versin, daha büyük dert vermesin, çabuk iyileşir inşallah gibi kabulü biraz daha mümkün dualar öğretelim çocuklara.

      Sil
    2. Sizinki de farklı bir bakış açısı Adsız Bey/Hanım ama haklısınız. Bizim ülkemizde indi - bindi diye bir tabir varken sizin bahsettiğiniz kural hatasına daha çok var gibi sanki.

      Sil
  2. Allah'a şükür bende böyle bir şey yok. Ama hafiften bi kamburluk var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek sevmiyorum fark edince bazen dikiliyorum. Sürekli bilgisayar başında olmaktan hep :)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun abi. Ameliyatsız iyileşmen de çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun, günlük hayatı etkileyen çok sıkıntılı bir durum yaratıyor belfıtığı. İyileşmenize sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ciddi anlamda etkiliyor. Teşekkür ederim güzel temenniniz için.

      Sil
  5. Öncelikle çok geçmiş olsun. Genelde doktorlar son çare ameliyat derler ve istemeye istemeye yaparlar bu ameliyatı.. Birinin ameliyata gerek yok derken diğerinin ameliyat demesi kafa karıştırıcı ve güven sarsıcı:( Neyse ki ameliyata gerek kalmadan hallolmuş:) Bir sonraki gidişimde bende bu iğneyi soracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel hastaneye ve doktora para lâzım hocam. :(

      Sizde de mi var fıtık problemi?

      Sil
    2. Ne yazık ki evet.. 2 ay kadar önce gittiğimde durum çok iyi değil ama ameliyat son çare demişti. Hatta yeni açılan bir polikliniğe sevk etmişti. Sizin bir önceki yazıda bahsetmiştim, ismini hatırlayamadığım bölüm :)

      Sil
    3. Abi sen şu dediğim iğneyi de araştır bence. Geçmiş olsun...

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun. Maalesef ki tedavi de artık para kaynağı olarak görülüyor ve pek çok gereksiz amaliyat yapılıyor. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Adı kasaba çıkmış bir sürü doktor ve hastane var etrafımızda.

      Sil
  7. Çok gecmis olsun.Esimde de ayni svasorunr.Yazinizi eşime göstereceğim. Ameliyatsız olmasi cok iyimis.Allah bir daha yasatmasin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin İnci Hanım. Muhakkak sorsun doktora bu belden yapılan iğneyi.

      Sil
  8. Adınıza sevindim, çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  9. Üzgünüm, bunu okudum, umarım çabucak iyileşir ve umarım bu hastalık artık vücudunuzda tekrarlamaz. Allah sizi ve ailenizi her zaman korusun. Aamiin

    YanıtlaSil
  10. Bir sürü tedavi tekniğinden birini tercih etmek zorunda kalıyor insan işte. Şükür doğru tercihi yapmışım ben.

    YanıtlaSil
  11. Sevindim adınıza, çok geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
  12. Çok geçmiş olsun umarım tekrarlar benimde soğuk havalarda tutulma yapıyor sanırım yaş alıyoruz :)

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun tekrarı olmaması için daha iyi bakın kendinize.

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun bende sizinle aynı durumdayım ve dr aydın beyden randevu aldım şu anda ki son durumunuz nedir tedavi şekli gerçekten kalıcı oldu mu ?
    Cevap yazarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun. Aydın Bey'deki iğneden sonra ben açıkçası bir iğne daha oldum ve açıkçası şu an çok daha iyiyim. Aynı iğneyi Eskişehir'de başka bir doktora daha yaptırdım tekrar ağrım nüksettiği için. Ameliyat olmaktansa bu iğneyi öneririm ben sizlere. Aydın Bey de çok iyi bir doktor.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!