Anemon'a Yakışmayan Bir Aia Spa Wellness

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
20
Önceki yazılarımda bahsetmiştim oğlumuz Kayra Eymen'i yeni taşındığımız Eskişehir'deki Anemon Otel'in alt katında hizmet veren Aia Spa Wellness'te yaz okulu adı altında hizmet verdikleri yüzme kursuna yazdırmıştık. İlk haftadan beri şikayetlerimiz vardı ancak direkt şahsımıza yapılan saygısızlıklardan sonra bu yazıyı paylaşma gereği duydum. 

Yazımın çoğu noktasında dokunacağım ancak önemine binaen şimdi de yazmak istiyorum. Bu Aia Spa Wellness kesinlikle Anemon kalitesine yakışmıyor. Soyunma dolapları, tuvaletler gerçekten içler acısı bir hâlde. 5 yıldızlı bir otelin bünyesinde hizmet veren bir tesise kesinlikle hiç yakışmıyor. Bunu sadece ben değil herkes dile getiriyor. Ben ilk defa bir işletmenin sadece ve sadece 1 yıldıza sahip olduğunu görüyorum. Google'da bir yıldızlı işletme olur mu derdim ki varmış. Çalışanlar o kadar bezmiş ki çalışası yok. Adamlar kendi işletmelerinin notunu yükseltmek için yalan yanlış puanlamalar da vermemişler düşünün yani. 


Çalışanlar yukarıda da bahsettiğim gibi gerçekten aşırı somurtkan. Zorla çalıştırılıyorlar sanki. Yüzme hocamız iyiydi sadece ve sadece o gülümsüyordu. Diğerleri selam vermekten, selam almaktan bile aciz kişiler. Böyle bir yerde başarı da olmaz, huzur da. 

Gelelim şahsî konumuza.

Biz 4 haftalık seansımızın son haftasına katılamayacağımızı önceden de beyan etmiştik. Bize F. Hoca diye birisi numarasını verdi ve Whatsapp üzerinden yazmamızı istedi. Böylelikle hafta sonu aldığımız dersleri son haftaya mahsus olmak üzere hafta içine aldıracaktık ancak hizmet verdikleri saatler benim iş saatlerimle uyuşmadığı için nasıl bir çözüm yolu sunabileceklerini sordum. Cevap yazmadı. Telefonla aradım cevap vermedi. Sonraki haftanın Pazar günü (21.08) ise biz aynı saatimizde tekrar tesise geldik. Anemon Otel'e girerken ilk defa birisi "Hoş geldiniz" dedi resepsiyondan. Çok şaşırdık. Sanırım işe yeni başlayan birisi idi hanımefendi. Neyse şaşkınlığımız geçti aşağıya indik. Aia Spa Wellness tarafındaki sarışın yaşlı bir kadına durumumuzu anlatıyoruz ama hiç oralı olmuyor. Yüzümüze bakmadan bir şeyler yazıyor önündeki kağıda. Mesaj atmanız lâzım diyor, mesaj atmamızı söylediği F. Hoca da sonradan geliyor ama ona da bizim neden orada beklediğimizi anlatmıyor. Bu tarz durumlarda aşırı sinirli biriyimdir. Sırf kavga çıkarmamak için ben çok da müdâhil olmuyorum aslında. Eşim konuşuyor. Ben yine de sakinliğimi korudum ve "Kurs bitirme belgesi veriyor musunuz?" dedim; "Hayır" dedi. Yürüdük yolumuza, devam ettik. 

Üst kata çıktığımızda eşim resepsiyona gitti ve bize girişte "Hoş geldiniz" diyen hanımefendiye durumu anlattı ve yetkili ile görüşmek istediğini belirtti. Tahminimiz doğru imiş ki o hanımefendi Aia'nın Anemon'un bir markası mı yoksa dışarıdan bir firma mı daha bilmiyormuş. Bu yazıyı yazacakken araştırıyor ve görüyorum ki Aia Spa Wellness ile Anemon hepsi de Hazal Grup'un markaları imiş. Bu şekilde olunca "İki kere yazıklar olsun size Anemon!" diyesi geliyor insanın. 

İş seyahatlerimde birkaç defa Anemon'un farklı otellerini tercih etmiştim ama bundan sonra Anemon da bitmiştir benim için. Böyle düşük seviyede bir hizmet için bu parayı ödememeli insanlar. Hadi ben şimdi yaşadığım münferit olaydan dolayı böyle yazıyorum peki ya sosyal medyada, Google haritalarda yazanlar nedir? Bir otel yönetimi hiç mi kontrol etmez insanlar hakkımızda neler konuşuyor diye? Bu kadar kötü bir yönetim olabilir mi? 

Şu yazının buraya kadar olan kısmı 8 gündür bekliyormuş taslaklarda. Bloga bir şeyler yazayım diye bilgisayarı açınca fark ettim. Eskişehir'den bu yazımızı okuyanlar varsa Eskişehir Anemon ve Aia Spa hakkında ne düşündüklerini yazabilirler mi acaba?

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Tags:

Yorum Gönder

20Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Kötü bir durum. Hizmet sektöründeyse insan eleştirileri dikkate almalı. Tamam bazen her şeyi abartan müşteriler de oluyor ama herkes olumsuz düşünüyorsa ciddi bir sorun var demektir. Artık her şey zamlandığı için de kimse boşuna para harcamak istemez kalitesiz bir yere.

    YanıtlaSil
  2. Adamların hiç umurlarında değil demek ki abi. Umarım bir daha böyle yerlere denk gelmezsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz yerler franchising (bayilik) vererek ilerliyor ama bunun takibi de aslında ciddi bir iş. Geçenlerde Mado'nun bir şubesinde yaşadığı problemi dile getirdi LinkedIn'de birisi, sonrasında bir baktım Mado'dan herkes şikayetçiymiş meğer. Büyük firmalar daha çok dikkat etmeli bu konualara.

      Sil
  3. Ne acayip bir işletmeymiş yahu valla bende çok sinirlenirim hak verdim size.

    YanıtlaSil
  4. Daha önce kullanmadım ama sanırım Carrefour un oradaki Otel. Bu kadar düşük hizmet kalitesine rağmen nasıl bugüne gelebilmişler ilginç gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı var işte. Herkes bir defa ismine aldansa müşteri bitmez ama bu devran da böyle dönmez...

      Sil
  5. Hem ilgisizler hem de soruna çözüm üretmiyorlar. İnsan bir hizmet aldığında bunu en güzel haliyle almak istiyor. Sinirlenmekte haklısınız bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklıyım tabii ki ama işin üzücü yanı haklı olduğunuzu oradakilerin anlamaması.

      Sil
  6. Balığın baştan kokması gibi bir durum söz konusu gibi geldi bana. İşletmenin temelindeki sorunlar elemanlara kadar yansımış sonrasında da müşterilere tabi. Uzak durmakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten müşteri memnuniyetinin temeli çalışan memnuniyetinden geçer. Bunu anlayabilenler başarıya erişenler olmuşlardır.

      Sil
  7. Çok ayıp etmişler gerçekten de. Eşim de çok sinirlenir ben konuşurum 😃

    YanıtlaSil
  8. Çok sinir bozucu bir durum, ne deseniz haklısınız. Çözüm üretmek yerine daha çok sorun çıkarıyorlar, gerçekten insan anlam veremiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözde müdürleri bizi arayacaktı ama ne arayan var ne soran. :(

      Sil
  9. Sizin için üzüldüm. Gerçekten insan bir rahat etmek istese işini iyi yapmayanlar yüzünden edemiyor. Umarım bır daha bu tarz durumlarla karşılaşmazsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Dear Monarosa;

      Yorumunuz spama düşmüş ben de yeni fark etmişim kusura bakmayın.

      Sil
  10. TLC'deydi sanırım o program. O kadar büyük bir organizayona da gerek yok. Yetkili kişiler Google vs. gibi mecralarda yapılan yorumları dikkate alsalar yeter.

    YanıtlaSil
  11. Kendileri bilirler artık, ne diyelim. :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!