Daldan Dala Atlatan Mevzular

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
6

Eskişehir


Eskişehir'e taşınalı tam bir ay oldu. Ben daha öncesinde geldim ama evi, eşyayı taşıyalı tam bugün bir ay oldu. Eşim daha tam alışamadı. Ona da çok hak veriyorum, en zor onun işi çünkü. Çocuklar kendilerine hızlıca arkadaş buldular. Ben zaten akşama kadar iş yerindeyim. Güldoşum da ümit ediyorum ki okulların açılması ile kendine arkadaşlar bulup Eskişehir'e alışmaya başlayacaktır. 

Millenicom


Bir önceki Eskişehir ile ilgili yazımda Millenicom kullanıcısı olacağımı yazmıştım. Kullanmaya başladık, bir haftadır kullanıyoruz ancak memnun kalmadık. Şu an bilgisayarda telefon internetini kullanarak bu yazıyı yazıyorum. Millenicom'a iki defa arıza kaydı bıraktım ikisinde de bir hız problemi bulunamadı diye geri döndüler. Geri döndüler dediysem kalıplaşmış mesajlarla. Arayıp "Senin derdin ne?" diyen olmadı. An itibariyle abonelik iptal talebimi ilettim. Bakalım nasıl bir dönüş yapacaklar?

Tuncer ÇİFTÇİ

Tuncer ÇİFTÇİ ismini duyuyordum, ara ara saçma sapan TV yayınlarına da denk geliyordum ama bu kadar ilerleyip gittiğini bilmiyordum. Adam mehdiliğini ilan etmiş. Bu adamın peşinden gidenler de varmış. Hele şu doğum gününü kutlayan ablalara bakın:

Ya sabah bu videoya denk geldiğimde ilk aklıma gelen Hz. Allah'ın hak peygamber olarak gönderdiği niceleri varmış ki bir tek ümmet bulamadan bu dünyadan göçüp gitmişler. Büyük peygamberlerden İsa (a.s) bile hayatında iken sadece 12 havarî edinebilmiş. Peygamberlerin 5 sıfatı vardır: 

Sıdk, Emanet, Tebliğ, Fetanet ve İsmet

Fetanet, peygamberlerin zeki olduğunu ifade eder. (Haşa) bir tane bile ümmet edinemeyen o peygamberlerimiz zekinin zıttı olmadığına göre, şimdiki insanlar mı çok salak da bu tarz sapkınlara meyl ediyorlar; gerçekten anlamıyorum. Allah akıl fikir versin. Bu videonun üzerine daha çok konuşulur da neyse...


Bu sefer kısa kısa bahsetmek istedim 3 farklı konudan. Yorumlarınızla canlanacaktır bu blog da bir gün. Yorucu bir gündü benim için. Görüşmek dileğiyle...


Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Tags:

Yorum Gönder

6Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Umuyorum eşiniz de çok güzel arkadaşlıklar edinerek alışır Eskişehir'e, bu arada sabah Haydar Ergülen'in Eskişehir isimli denemesini okumuştum. Ah imkan olsa da kalkıp bende taşınsam bile demedim değil. 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydar ERGÜLEN'i açıkçası tanımıyorum ama merak ettim kendisini ve denemesini.

      Sil
  2. Abi başlıkta Eskişehir'de geçen ilk günlerim gibi bir şey kullansaydın daha iyi olurdu. Google aramalarında çıkardı. Bunlar deneyim sonuçta. Senin durumunda olan ve Eskişehir hakkında bilgi almak isteyenler olabilir :) Sen daha iyi biliyorsun gerçi abi bu işleri. İlk bloglardansın sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehir yazıları ayrı. Belki gelir devamı ama bunu bu şekilde yaptım artık. Google aramalarında çıksın tabii de her şeyi ona göre yapmak da iş değil. :)

      Sil
  3. Köşe yazısı tadında olmuş bu yazın üstad, çok beğendim. Sözü yormadan bitirmişsin her zaman olduğu gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah azîzim, teşekkür ediyorum. Senin yeni yazılarını bekliyoruz. Adsız'a kaptırma sırayı...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!