Bi' Bina, Bi' de Zina!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
38

Geçenlerde arkadaşlarım paylaşınca hoşuma gitti ben de aldım bugün paylaştım. Sosyal medyada yaptığım paylaşımları blogda yorumlama ilkem gereği de bir şeyler yazmak istedim. 

Erkan CAN'ın Gemide filmindeki bir replikten bahsediyorum:

Bu dünya iki şeyden yıkılacak; bi' binadan, bi' de zinadan. Allah sonumuzu hayır etsin. Mahşer günü bütün binaları deniz geri isteyecek, batan bütün memleketler gibi. Deniz kumu eninde sonunda geri alacak, çaresi yok bunun.

diyor Erkan CAN

Erkan CAN, çok değişik bir oyuncu. Komedi filmlerinde de çok rahat oynayabiliyor, tam zıt karakter olan mafya babası karakterinde de. Çok çok başarılı benim gözümde. 


Bu dünyanın artık gerçekten çivisi çıktı. Bina yapmak için her yere çivi çakıyorlar ancak kopan yerleri tamir etmeye bu çiviler yetmiyor. Çivinin büyüğüne mıh derler bizim oralarda. O olsa o da yetmez! Doğayı katletmeye, turizm alanlarını rant uğruna önce yakıp sonra imara açmaya, yataya değil de fikey mimariye, insanları 20 yıl borçlandırarak toplu konut işlerine, sanayiye - üretime değil de inşaata teşvik sağlamaya devam ettikçe bu binalar bizim başımıza yıkılır yakın zamanda. 

Binalar, artan maliyetlere rağmen, yükselmeye devam ediyor. Benim yaşadığım muhit, Eskişehir şehir merkezine uzak ve bazı burnu yüksekte olanlar tarafından hafiften varoş kabul edilmesine rağmen burada bile evler 1,7 milyondan başlıyor. Kiralarda ise 7.500,00₺'ler - 10.000,00₺'ler havada uçuşuyor. Yazık günah ya hu! 

Binaların bu kadar çok artması Peygamber Efendimiz'in de haber verdiği üzere kıyamet alametlerinden. 

"Kıyamet alametlerinden biri de, yalın ayak, çıplak, yoksul koyun-keçi çobanlarının binaları yükseltmekte birbirleriyle yarış ettiklerini ve böbürlendiklerini görmendir.”

Bu yarış etme ibaresi geçince babamın her zaman anlattığı şu bilgi aklıma geldi. Babamın hocaefendilik yaptığı köylerden birinde çiftçi köylüler birbirleriyle banka kredilerinin çokluğuyla böbürlenip yarış ediyorlarmış. Akla, mantığa bak ya hu! Benim sayı olarak daha çok bankadan kredim var diyen mi ararsın yoksa toplam tutar olarak benim daha çok diyen mi ararsın! Bu kredi işi çok sakat. İnsanlar, olmayan paraya bu kadar kolay ulaşamamalı. Faize karşı olan hükümet işin bu tarafına gelince bankalar daha çok kredi versin, daha çok faizle iş yapılsın diye çaba gösteriyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

Zina! 

Başlı başına çok büyük bir bela! Günümüzde o kadar çok kabullenmişiz ki artık zinalar bile normal kabul edilir dereceye geldi! Allah affetsin küçük zinalara her zaman düşebiliyoruz. Küçük zinadan kastımı anlamayanlara anlatmak isterim. Her azanın bir zinası vardır, gözün zinası harama bakmak, ayağın zinası harama gitmek, elin zinası harama uzanmak, kulağın zinası haramı işitmek vs. Bunlardan korunmak şu devirde gerçekten çok zor veya benim nefsime ağır geldiği için ben öyle diyorum. 

Zina için dedim ya normal kabul edilen bir şey oldu diye. Erkek adam geliyor yaptığı zinayı arkadaşlarına anlatıyor, arkadaşlarından kimse de ya hu senin yaptığın büyük günahtır, sen evli -barklı, çoluk çocuğu olan birisin demiyor da tam tersine onun zinasına eşlik ediyor. Veyl olsun böylelerine, veyl olsun bize!

Zina yapan kimse dinden çıkmaz, kafir olmaz ama öncesinde bir dine sahip olduğunu bilmesi gerekir. Zina bütün dinlerde haramdır, uygun görülmez. Bunu neden yazdım, bazı aklıevveller böyle bir şeyi çağdışı kabul edip de şeriattan dolayı böyle olduğunu savunuyor da ondan. Zina yapan kişinin büyük günahlardan birine düçâr olduğunu kabul etmesi ve tevbe etmesi gerekir. Umulur ki tevbesi kabul olunur ve hidayete erer!

Günümüzde maalesef zinaya giden yollar sonuna kadar açık. Kendimizi, sevdiklerimizi, çoluk - çocuğumuzu bu ve bunun gibi illetlerden korumamız gerekiyor. Zinada kız tarafı, erkek tarafı meselesi var ki o da ayrı bir konu. Adamın oğlu zina yapıyor sanki normalmiş gibi karşılanıyor ama kızı zina yapınca kıyamet kopuyor. Kıyamet kopuyor dediğim de işte siz anladınız ne kadar kıyamet olduğunu! Hâlbûki erkekte de aynı tepki verilmeliydi. 

Neyse bir film repliğinden nerelere geldik. Ben müsait olduğumda bu filmi baştan sona izleyeceğim. Aranızda izleyen var mı? Varsa bu konuda yazdığı bir yazı vs. varsa yorumlarını okumak isterim. 

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Tags:

Yorum Gönder

38Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Muy interesante. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Alex. If you want you can follow and comment my new blog which is in English:

      HodjaEffendi spreads the knowledge and goodness. :)

      Sil
  2. Çok çok haklısınız Sn. Müfred. Bu alanda ikiyüzlülüğümüz çok fazla maalesef. :(

    YanıtlaSil
  3. Boa tarde. Parabéns pelo seu excelente trabalho e matéria. Não conhecia antes. Bom início de semana.

    YanıtlaSil
  4. Você abordou questões sérias que nos fazem pensar.
    Parabéns por isso!

    Boa semana!
    🌼

    YanıtlaSil
  5. very good post! follow:) hope U follow back

    YanıtlaSil
  6. Olá!
    Excelente texto para reflexão. Gostei de ler.
    Agradeço a visita e gentil comentário no meu cantinho.
    Desejo-lhe uma ótima semana.
    Abraço!

    Mário Margaride

    http://poesiaaquiesta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Olá!
    Excelente texto para reflexão. Gostei de ler.
    Agradeço a visita e gentil comentário no meu cantinho.
    Desejo-lhe uma ótima semana.
    Abraço!

    Mário Margaride

    http://poesiaaquiesta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Hello :=)
    You covered a great deal of subjects in your text, all of which are important issues. I enjoyed reading your thoughts on all of these matters.
    A very good day to you.

    YanıtlaSil
  9. Hello again, I forgot to thank you for your visit and comment.

    YanıtlaSil
  10. O kadar doğru söylemiş ki abi. Bu yazının altına imzamı atarım.

    YanıtlaSil
  11. Alıntı aslında tek başına herşeyi özetliyor. Haklısınız gerçekten giderek normalleştirilen bir durum oldu. Hele ki plaza ortamında insan gözüyle de görüyor sürekli ve allah kahretsin demekten başka da elimden gelen birşey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef büyük şehirlerde daha fazla gözlemlenebiliyor her ikisi de. :(

      Sil
  12. İnsanların çoğu sakattır :) yaptıkları ayıbı kabul etmezler örtmek için saldırırlar ve ben bunu hep komik bulurum :) maalesef

    YanıtlaSil
  13. ''Este mundo está realmente fuera del clavo ahora. Martillan clavos por todas partes para hacer edificios, pero estos clavos no son suficientes para reparar los lugares rotos'' Tan cierto...

    YanıtlaSil
  14. What you white is so true. Thanks for sharing.

    YanıtlaSil
  15. Replik kısa görünse de çok derin anlamlı ve yazdıklarınızın hepsini karşılıyor gerçekten. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. Nicely written! Have a great day!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    YanıtlaSil
  17. Olá amigo,
    Obrigado, pela visita e gentil comentário no meu cantinho.
    Interessante post sem dúvida alguma.
    Votos de um excelente fim de semana.
    Abraço.

    Mário Margaride

    http://poesiaaquiesta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  18. Um grande artigo, obrigada pela partilha!

    Bom fim de semana.
    Saudações

    YanıtlaSil
  19. Eu gostei de ler. É um trabalho que reflecte uma perspicácia e percepção especiais.

    Abraço
    SOL da Esteva

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I hope you could understand what I wrote. However thanks for stopping by!

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!