Blogger Kitap Kulübü (BKK) - Eylül 2022 Kitabı Kafka'dan Şato

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
55

Ekim'in sonuna geldik ben Eylül'ün kitabını daha yeni yazmaya çalışacağım. Yazmaya çalışacağım diyorum çünkü kitabı bitiremedim bile. Akmıyor arkadaş, bir türlü ilerlemiyor. Kitap okuma alışkanlığını kaybetmiş birine tekrar okuma alışkanlığı kazanması için ilk etapta verilmemesi gereken bir kitapmış bu Şato

She Is The Man tarafından kurulan Blogger Kitap Kulübü (BKK) Eylül 2022 itibari ile faaliyetlerine başladı. Her ay için bir blog yazarı kitap belirliyor ve kulübe üye olan blogcular da o kitabı okuyup bloglarında etkinlikten de bahsederek yazıyorlar. Bu ayın bu zor kitabını Kaplan Diary belirledi. 

Franz Kafka'yı bilirim daha önce birkaç eseri ile haşır neşir olmuşluğum var ama Şato'yu hiç okumamıştım. Elimde olmadığı için de yeni taşındığımız Eskişehir'in İl Halk Kütüphanesi'ne gidip hemen aile boyu üyelik açtırdıktan sonra Franz Kafka'nın bu eserini ödünç alarak okumaya başladım. Okumaya başladım ama K. beni benden aldı. Ne yapmak istiyor, nereye varmak istiyor bir türlü anlayamadım. Bu adamın ne ara yardımcıları falan oldu? Ne ara birileri ile ilişkiler yaşamaya başladı anlayamadım. 10. bölüme kadar falan okudum ancak beni sarmadığı için BKK'deki tüm arkadaşlarımdan da özür dileyerek okumamı sonlandırdım. 

Okudum işte, şahitlerim var. Instagramlık fotoğraf çekmemişim kusura bakmayın. :)

Etkinliğe katılan tüm arkadaşlarımdan tekrar özür diliyorum ki Ekim ayını da kaçırdım ben. Zaten Ekim ayının kitabını da kütüphanede bulamadım. Kasım'dan itibaren daha özenli bir şekilde devam edeceğim kulüp üyeliğime. Ekim ayının kitabı ise Okuma Günlüğüm blogu tarafından belirlenen Ruth Ware'den Bayan Westaway'in Günlüğü idi. 

Benden Şato hakkında bilgi alamayan siz değerli okurları diğer arkadaşlarımın bloglarına yönlendiriyorum:

Apple Sodaa
Kaplan Diary
Okuma Günlüğüm
Yüreğimin İklimi
Tosbağa Günlüğüm

Bu arada kulüpte okunacak Haziran 2023 dönemi kitabını benim belirlemem gerekiyor. Hangi kitabı seçsem acaba? Var mı önerileri olan? :)

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Yorum Gönder

55Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Gecikmişsiniz ama olsun denediniz en azından. Herkesin ilgi alanı, beklentisi farklı olabiliyor, başka kitaplarla devam edersiniz.
    Not: Çocuk çok tatlı, Maşallah. :)

    YanıtlaSil
  2. Geç olsun da güç olmasın. Okunmamış bir yazar herkesin ilk okuyacağı bir yazar olabilir, ya da pinterestte girin book challenge tablolarından bir kategori belirleyip oradan kitap seçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Geç kalınmış olsada kitap okumak güzel bir alışkanlık en azından etkinlik olsada bu alışkanlığı yaymış oldunuz başarılar

    YanıtlaSil
  4. Özür dileyecek bir şey yok. Yine de gayretiniz için teşekkür ederim. Kafka'nın Şato'su ağır bir kitap, kabul ediyorum. Önceden ben de okumadığım için böyle oldu sanırım. Yine de zamanı gelince, sakin bir kafayla okursanız seveceğinizi düşünüyorum. Teşekkürler, iyi okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin yorumlarınız uzun uzadıya olunca ihtisas alanınızın bu tarz edebî metinler olduğunu düşünmüştüm. Yine de teşekkürler misafirperverliğiniz için.

      Sil
  5. Ben de anlamadan okumuştum abi :) Ne tür seviyorsan öyle başla. Aile romanı dersen Cevdet Bey ve Oğulları, Sinekli Bakkal olabilir bak.

    YanıtlaSil
  6. haziran ise nazım hikmetten bir kitap neden olmasın :)

    YanıtlaSil
  7. Kitap okumak gibisi varmi. Gayretiniz icin teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Bazı kitaplar ağır geliyor, belki daha sonra tekrar okumak isteyebilirsiniz:) Kitap okumak öyle iyi geliyor ki:))) Bu arada maşallah, kızınız çok tatlı:)))

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık Recep Bey ben zevkle okudum yazınızı, haklısınız ağır bir kitaptı, ben de yarısından sonrasını hızlıca okudum:) kasım ayının kitabında görüşmek dileğiyle, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Kasım'da daha aktif bir okuma ile güzel bir yazı çıakracağım inşallah...

      Sil
  10. A veces las responsabilidades no dejan que nos concentremos y no nos atrapan algunos libros. Me sucede un poco desde que soy mami. Te abrazo fuerte,
    Noa

    YanıtlaSil
  11. p/s how are you? hopefully you are doing well and happy

    YanıtlaSil
  12. Eu gosto de ler,embora não leia rápido, tem que ser no meu ritmo.
    Já li um livro que quase larguei, não conseguia entender o que o autor queria dizer.
    Linguagem difícil não dar!
    :-)

    YanıtlaSil
  13. Kafka kitaplarını ben de merak ediyorum ama uygun zaman gelmedi gibi hissettiğim için bir türlü okuyamadım :))
    Fotoğraftaki minik çok tatlı maşallah. :)
    (Başlıkta geçmişe gitmiş gibi görünüyorsunuz. :) )

    YanıtlaSil
  14. "Seçkin okur, seçerek okur" mottosuyla hareket etmek lâzım...

    YanıtlaSil
  15. Büyüdü evet, bugün haftada bir gün olmak üzere anaokulumuza da başladık. Çok sevmiş maşallah.

    YanıtlaSil
  16. I read lots of books and some I have given up on because of the author's style of writing or his/her subject. I have no problem giving up on a book, it's a waste of time if I'm not enjoying it.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You are really right Bill! Did you read this book of Kafka?

      Sil
  17. En azından denemişsiniz ne diyebilirim ki gerçekten ama gerçekten zor bir kitaptı. :D
    Bundan sonrakilerde hep beraber muvaffak oluruz umarım. :D

    YanıtlaSil
  18. Muy interesante, https://enamoradadelasletras.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. Kitabı sevmesem de yarım bırakamıyorum, yarım bıraktığınızı okuyunca içim huzursuz oldu :) Darısı başka kitaba diyelim.

    YanıtlaSil
  20. Bayan Westavay'i satın aldım daha başlamadım. Kafka'yı sevmek zorunda değiliz, o kadar güzel kitaplar var ki ısrara gerek yok sevmediysen.

    YanıtlaSil
  21. Okumadığım kitaplardan bir tanesi... Gerçekten akmıyorsa yarım bırakmak en güzeli oluyor. Benim bu yüzden yarım bıraktığım çok kitap var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok yarım bırakmam aslında ama dediğiniz gibi akmıyorsa bırakmak da iyi oluyor bazen...

      Sil
  22. Teşekkür ederiz. Sevgiler saygılar...

    YanıtlaSil
  23. ¡HOLA, HOLAAAAAAAAAAAAAA!

    Compartir momentos de lectura en familia. Que bonito es.

    ¡SE MUUUUUUUUUUY FELIIIIIIIIIIIIIIIIIIZ 💛!

    YanıtlaSil
  24. Hello, Nice photo of you with your daughter.:=) I'm sorry you did not enjoy this book. I haven't read a book in years as I have bad eyesight, cataracts in fact, so I listen to books being read instead.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I'm also so sorry for your eyes. Thanks Allah (God) that audio-books are so common nowadays...

      Sil
  25. Siz elinizden geleni yapmışsınız okumaya çalışmışsınız. Bazı kitaplar insana ağır geliyor, bana da oluyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle DüşTasarımcısı. Teşekkürler yorum için...

      Sil
  26. I like so much to read books, but in particular books about culinary, gastronomy, medicine, food and psychology 😉👍 Lately I read a book about Prague. This book is called Prague Walking. I have yet a book about New York and I have a plan to read this book because I am very interesting this city from point of view tourist. When it comes to books about psychology, I read polish a book which it was called "Jak być szczęśliwym dorosłym bez szczęśliwego dzieciństwa" (translation: "How to be lucky adult without lucky childhood"). This book is about it that how our childhood and upbringing significant impact on our life in adult, especially on our self-esteem and relationship between parents and other people. Often childhood trauma are the result of our past (childhood). This is very interesting psychology topic for me. Books Kafki I don't read but thanks for it that you share with us this post about experiences related to read this book.

    Best regard to you and have a nice, wonderful and positive day 🙋‍♂️😘
    Patric

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Patric;

      Thank you for this long comment. When I'm starting psychology books, I'm getting bored. They are not for me. :(

      Thank you for sharing your interests. :)

      Sil
  27. Siz yine iyi okumuşsunuz. Ben yirmi sayfa falan okudum. Aslında başlangıcı çok kötü gelmedi ama Kafka isminden ürktüm. Ruh hâlim hiç Kafka okuyacak durumda değildi. Bu yüzden ilk kitabımızı okuyamadım ama ekim kitabını bitirmek üzereyim. Bu hafta yazacağım bir aksilik olmazsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekim'i de ben okuyamadım. Kasım'da da devamsızlık yapmamak adına hemen başlamam lâzım kitabı okumaya...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!