Türkiye'nin %50'si

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
20


Üstteki infografik geçenlerde önüme düşünce saklamıştım üzerine bir şeyler yazarım diye. Nasip bugüne imiş. Vikipedi ve TÜİK kaynakları kullanılarak hazırlanmış harika bir infografik ortaya çıkmış bence. Ben infografikleri çok seviyorum. Paragraflarla anlatılacak bir şeyi tek bir yere sığdırabiliyorsunuz. Keşke bu tarz infografikler oluşturabilecek kadar dijital tasarım vs. üzerine bilgim ve becerim olsaydı. :(

Üstteki haritaları tek tek değerlendirerek vakit kaybetmek istemiyorum. Böyle yaparak üstteki infografiklere düzdüğüm övgü dolu sözleri yazmamış olmam gerekir. :)

Peki siz Türkiye'yi %50 - %50 karşılaştıracak olsanız hangi alanlarda karşılaştırırdınız? Benim ilk aklıma Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı geldi nedense. Siyâsî paylaşımları çok sevmem ama ilk akla gelen olduğu için paylaşmak istedim. İkinci olarak da aklıma cinsiyet dağılımı geldi ki onda da Türkiye'de bir denge var. Mart 2022 TÜİK verilerine göre nüfusun %49,9'unu kadınlar, %50,1'ini ise erkekler oluşturuyor. 

Bunun haricinde de açıkçası aklıma gelen saçma - sapan veri tahminleri de geldi ama bunlarla alakalı net veriler olduğunu düşünmüyorum. Mesela nüfusun yarısı kahve, diğer yarısı ise çay mı sever acaba? Nüfusun yarısı menemeni soğanlı severken, diğer yarısı da menemen soğansız yenir diyenlerden midir ki? Bununla ilgili zamanında gurmenin biri Twitter'da anket yapmıştı değil mi? Sonuçları hatırlayan var mı?

Dini konularda da %50 - %50 kıyaslaması yapabileceğimiz bir veri var mıdır sizce? Mesela nüfusun yarısı namazlarını hiç aksatmaz ama diğer yarısı aksatır diyebilir miyiz? Yoksa aksatan oranı %90'la daha fazla mı çıkar? Oruç tutanların, tutmayanlara oranı % kaçtır acaba?

Türkiye'nin %50'si aynı anda hareket etse, bir şeyleri protesto etse acaba bir şeyleri değiştirebilir mi? Bizde eleştirmek, protesto etmek yasaktı değil mi? Çok pardon...

Türkiye'nin %50'si şu garibin blogunu okusa neler olur ki acaba? Adsense'ten 500 bin lira kazanır mıydım ki? :) 

Bugünlük de bu kadar. Mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir haftasonu geçirmenizi diliyorum. Konuyla ilgili yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım.

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Yorum Gönder

20Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Sabah evden müslüman çıkıp akşam eve gayr-i müslüm olarak dönenlerin oranı da çok fazladır değil mi? HafazanAllah...

    YanıtlaSil
  2. Dinle ilgili bir karsılaştırma sağlıklı olmaz ama nufus olarak daha baska olmali veriler bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siyahlarla kırmızılar ama daha başka olmuyor sanırım maalesef :)

      Sil
  3. Muito obrigada.
    Bom domingo!

    YanıtlaSil
  4. Adsense'den 500.000 TL'yi hiç bir şartta kazanamayız gibi abi :)

    YanıtlaSil
  5. Zor ama İnşallah kazanirsiniz!

    YanıtlaSil
  6. Ciddiyetle ilerlerken adsense kısmı gülümsetti. :) Biraz zor gibi ama imkansız da diyemeyiz gibi :))

    YanıtlaSil
  7. ...thanks for your visit.

    YanıtlaSil
  8. Paraya para demezdin be abi Türkiye’nin %50 si okusa :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!