Ömer Ali'ye Hayat Ol!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
6

Sizleri dünyalar "TATLI"sı bir bebekle tanıştıracağım bu akşam. "TATLI"lığı hem soy isminden geliyor hem de kendinden. Ömer Ali TATLI, tatlı olmasına çok tatlı ama maalesef çağımızın hastalığı olan SMA Tip 1 ile mücadele ediyor. Çağımızın hastalığı diyorum çünkü eskiden bu kadar yaygın değildi sanırım; belki de yaygındı ama biz bilmiyorduk. Ne oldu ve nasıl olduysa son yıllarda SMA hastaları çok fazla arttı. Tedavi süreçleri de maddî olarak aileleri yıprattığı için valilik onaylı olarak bağış kampanyaları düzenleyebiliyorlar. 

Açıkçası konuyu çok da detaylı bilmiyorum ancak devlet bu konuda daha kesin adımlar atsa da Ömer Ali ve diğer SMA hastası bebeklerimiz sağlıklarına daha kısa sürede kavuşsa olmaz mı acaba? SMA hastalığını çok duymaya başladık ancak çok fazla de detayını bilmiyoruz bence. Kısaca SMA'dan bahsetmek gerekirse:

SMA Nedir?

Spinal müsküler atrofi (SMA), kaslarda küçülmeye yol açan bir grup genetik hastalığa verilen addır. SMA, beyin kökü ve omurilikte yer alan sinir hücrelerindeki kayıp sonrası ortaya çıkar. Bu durum sonucu ilgili sinirlerin innerve ettiği kaslarda işlev kaybı görülür ve bu kaslar atrofiye uğrar. Atrofiye uğrayan ya da daha anlaşılır bir şekilde ifade etmek gerekirse eriyen kaslar nedeniyle SMA hastası; yürüme, ayağa kalkma, baş hareketlerinin kontrolü, yutma, nefes alıp verme gibi hareketleri yapmada sorun yaşayabilir. 

Detaylı bilgi alıp SMA hastalığının çeşitlerini öğrenmek isterseniz buraya tıklayınız


Ömer Ali'nin babası ve annesi, Ömer Ali'nin tedavi masraflarını karşılayabilmek adına gece gündüz gayret gösteriyorlar. Gerek sosyal medyalarda gerekse meydanlarda canlı yayınlar yapıp, kampanyalar düzenleyip, kermesler organize edip insanların dikkatlerini çekmeye çalışıyorlar. Ömer Ali TATLI'nın bu yolculuğuna uzun zamandır uzaktan şahit oluyordum ancak blogumda yazıp bir nebze katkıda bulunmak bugüne nasip oldu. 

Ömer Ali'ye yardımcı olmak için karınca kararınca yapabilecekleriniz varsa lütfen esirgemeyiniz. En basitinden Vodafone veya Türk Telekom kullanıyorsanız bu operatörlerden "ÖMERALİ" yazıp 7921'e mesaj atabilirsiniz. Bu kısa mesajla Ömer Ali'nin tedavi masrafları için 20,00₺'lik bir yardımda bulunmuş oluyorsunuz. İmkanı olanlar üstteki görselde de yazan IBAN numarası üzerinden gönlünden kopan meblağı gönderirse önümüzdeki günlerde idrak etmeye başlayacağımız mübarek Üç Aylar öncesi çok büyük sevap işlemiş olur. 



Ömer Ali'nin inşallah sonunda kazanacağı bu yolculuğu yakından izlemek için de sosyal medya hesaplarından kendilerini takip edebilirsiniz. Ömer Ali'nin babası Ertuğrul Hocamızı gıyabında tanıyoruz. Merak etmeyin geçenlerde televizyonlara çıkan kötü niyetli SMA annesi gibi çocuklarına gönderilen parayı çarçur edecek insanlar değiller. O konuda ben de kefilim. Ömer Ali'yle ilgili tüm sosyal medya hesaplarına ve banka hesap bilgilerine şuraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Tags:

Yorum Gönder

6Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. umarım iyileşir bu hastalığa yakalanan herkes :(

    YanıtlaSil
  2. Bu konu o kadar kanayan bir yara ki keşke devlet kalıcı bir çözüm getirse, tez zamanda şifa bulur inşallah bu küçük yavru. ❣️

    YanıtlaSil
  3. Hem Ömer Ali'ye hem de bu hastalıkla uğraşan tüm çocuklarımıza Allah acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
  4. Have a great post

    Kisses
    www.pimentadeacucar.com

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!