Depreşti Yine Her Bir Şey! :(

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
13

Uzun zamandır bloga bir şeyler yazma konusunda aşırı tembellik yapıyorum. Nedenini bilmiyorum ancak sosyal medyada direkt paylaşımlar yapabiliyor olmak, yeni işimin oldukça yoğun geçmesi bunda oldukça etkili. Asıl neden ise tabii ki isteksizlik. Bu günler de geçer elbet. Neler gelip geçmiyor ki...

Daha bu haftanın başında ülkemizde büyük bir deprem oldu. Hatta iki deprem oldu. Artçıları ise binlerce... Öncelikle depremlerde yaşamını yitirenlere Cenâb-ı Hakk'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve tüm Türk milletine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Depremden yaralı bir şekilde kurtulanlar ise tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar umarım. 


Deprem bu ülkenin gerçeği ancak bu konularda gerekli önlemleri almamak, alınan önlemlerin gerekliliklerini yapmayanlara göz yummak da maalesef bu ülkenin gerçeği. Depremde bile sağcı / solcu, iktidar / muhalefet, oralı / buralı, ocu / bucu, sizin / bizim ayrımı yapan tek milletiz sanırım. Depremde bile siyâsî paylaşımlar öne çıktı. Herkes birbirini suçladı. Ben şu kadarını söyleyeyim bizim başımıza kim gelirse gelsin bu düzen değişmez. Halka bakın, yöneticilerin nasıl olduğunu görün. Bu adamlar başka bir ülkeden, başka bir gezegenden gelmiyor halkın içinden çıkıyor. Siyasetçilerin hepsi birbirinin aynısı, görüşleri farklı bile olsa, yaptıkları hep aynı. İçlerinde çok az da olsa iyiler muhakkak vardır ama %99'u maalesef aynı. Koltuğa oturana kadar hepsi iyi ama koltuğa oturup yetkiyi ellerine alınca çok azı vardır ki o yetkileri kötüye kullanmasın. 

Depremde herkes yekvücut olup seferber oldu. Tüm dünyadan Türkiye için yardım çağrıları yükseldi. Bunun yanı sıra kötü niyetli insanlar da yok değildi. Bir insan nasıl olur da depremzedelerin evine, işyerine girip hırsızlık yapar ya hu! Aklım olmuyor! Bunların çoğunun Suriyeli olduğu söyleniyor ancak aralarında Türkler de var. Bu arada aynı deprem Suriye'de de büyük yıkıma sebep oldu ama maalesef Suriye'ye, Türkiye kadar ilgi alaka gösterilmedi. Bizim acımız bize yetiyor evet ama yabancı yardımseverler umarım onları da gözetmişlerdir.

Dedim ya depremde herkes seferber oldu diye. Gerçekten öyleydi. Kiminle görüşsem bir yardımın ucundan tutmuştu muhakkak. Provokasyon amaçlı hani şunlar neredeler vs. paylaşımı yapanlar yine yazdıklarını silmek zorunda kaldılar. 

Hz. Allah bir daha bu millete böyle bir acı yaşatmasın! Bu son olur umarım diyeceğim ancak maalesef olmayacak. Bunun farkındayız ancak bilincinde değiliz. Büyük İstanbul depremi yaklaşıyor diye uzmanlar uyarıyor. Umarım yetkililer yetkilerini son demine kadar kullanır da gerekli adımları atarlar ve o depremi bu deprem kadar yara almadan atlatırız ülke olarak. Evet bu deprem, kader planının bir parçası ancak insanoğlu tüm önlemleri almalı ki ondan sonra Allah'a tevekkül etmeli.

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Tags:

Yorum Gönder

13Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Çok doğru dediniz, bu günlerde bile kavga tartışma bitmiyor. Millet kendini toplayıp dürüst olmadıkça üsttekilerin de değişeceğini sanmıyorum. Kim gelse aynı ama herkes kendi tuttuğunu körü körüne savunuyor. Bir durup düşünseler ölüm var, herkes son nefeste imanını kurtarmaya baksa.
    Allah yardımcımız olsun. Ölenlere rahmet diliyorum. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar kişinin öldüğü depremde bile insanlar "ölüm" gerçeğini maalesef hatırlamıyor; hatırlamak istemiyor. Vay hâlimize... :(

      Sil
  2. Maalesef ülke gerçeği para hırsı uğruna insan hayatını hiçe saymak 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hep böyleydi sanki ve böyle olmaya da devam edecek. Umarım ben yanılıyorumdur ama kim gelirse gelsin aynısı devam edecektir. :(

      Sil
  3. Hi my friend, are you and your family fine? I send DM on Instagram but no answer from you. Hope you and your family safe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. It's me, Naya. I am asking from my IG, so that's no name there

      Sil
    2. We are all fine. Thanks my friend. It's my fault that I was changing my Instagram always. However my last Instagram account is @rehituhodja

      Sil
  4. Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Acı duyduğum en büyük şeyse hiç gerek yoktu. Yani, bunların olmaması için önümüzde çözümler vardı ama görmezden gelindi para uğruna. Bundan sonra değişecek mi bir şey? İstanbul depremi geliyor diye bas bas bağırıyor bilim insanları. Ben pek umutlu değilim ama umarım bir daha böyle bir şey asla yaşanmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben açıkçası çok da değişeceğini düşünmüyorum. Umarım ben yanılırım. :(

      Sil
  5. hocam bu ülke gerçeklerin önemini yitirdiği bir yer olmaya devam ettikçe üzülen insanlar maalesef daha çok üzüleceklerdir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani hepimiz daha çok üzüleceğiz öyle değil mi? Șu günlere üzülmeyen var mıdır acaba?

      Sil
  6. Hepimiz çok üzgünüz, insan ne diyeceğini bilemiyor. Depremler devam ediyor, korkular artıyor. Kötü niyetli insanlar hiç durmuyor bu durumda. Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah herkesin yardımcısı olsun. Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın bu hayatta...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!