Instagram'daki Dolandırıcı Saatçilere Dikkat!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
14

Sonda yazacağımı başta yazayım; dolandırıldık. Eşimin Instagram üzerinden yaptığı alışveriş maalesef kötü sonuçlandı. Çok fazla bir tutar değil ama başkalarının da dili yanmasın diye adamların yaptığı bu dolandırıcılıktan bahsetmek istiyorum sizlere.

Eşim aşağıda gördüğünüz seti beğenmiş ve özellikle de çelik bileklikleri için almak istemiş. 


Alışverişi yaptığı Instagram adresi olan @saat_duggan'da tüm setler 225,00₺. Ürünleri öyle bir anlatmışlar ki sanki orijinal. Saat zaten kendini belli ediyor 5 para etmez diyor insan ama çelik bilekliklerin piyasadaki fiyatlarını düşününce sadece çelik bileklikler için alınır diyorsunuz ama gelen ürünler aşağıdakiler:


Saat tahmin ettiğimiz gibi 5 para etmez ki çalışmıyor zaten ama çelik bilekliklerin reklam görselindekiyle hiç alakası yok. 

Eşim herhalde yanlış gönderdiler diyor, saati zaten hedeflemediği için ben gelene kadar onu kontrol bile etmiyor ve bu süreçte defalarca firmaya ulaşmaya çalışıyor ama nafile. Ne Whatsapp'tan ne de Instagram'dan yazdığı hiçbir şeye cevap alamıyor. Telefonla aradığında ise telefon sürekli meşgul tonunda. Instagram'dan da takip etmesi engelleniyor. 




İlk başta dediğim gibi çok bir paramız gitmedi evet ama insan yine de üzülüyor. Hele eşim kendi kendine kızıp durdu sürekli. Esasında ben bugüne kadar onu hep uyardım, Instagram'dan bir şey alma dedim. Bir firma zaten dürüstse en azından bilinen sitelerde bir online mağaza açar ve satışlarını oradan yapar. Bu adamlar tezgahı tamamen dolandırıcılık üzerine kurmuşlar zaten.

Şimdi eşim kapıda kredi kartıyla ödeme yöntemini seçtiği için bize bu ürünleri gönderenlerin bilgilerine erişebiliyoruz. Tabii bu bilgiler ne kadar doğrudur onu bilemiyorum. Şöyle ki:


Burak AÇIKALIN isimli bir vatandaşmış bu dolandırıcının gerçek veya takma adı. Dolandırıcılığa alet olan Yurtiçi Kargo'nun poşetinden anladığımız kadarıyla firmanın ismi Aris Saat. Halil Rıfat Paşa Mah. İnönü Blv. Onur Apt. No: 43 Merkez / SİVAS adresindeki bu firmanın gerçekten olup olmadığını merak ediyorum. Ben Google Maps'ten biraz baktım. Sivas'ta oldukça işlek bir yere benziyor İnönü Bulvarı. No: 43'te de bir sürü işyeri de var ama Aris Saat diye bir yer bulamadım. Benimkisi de bir garip hafiyelik işte minareyi çalan kılıfını çoktan hazırlamıştır ama olsun. Buraya yakın yerde aynı cadde üzerinler Açıkalınlar Kuruyemiş ile Açıkalınlar İddaa Bayii gördüm yan yana. O Açıkalınlar ile bir bağlantısı var mıdır bilemiyorum. Ayrıca adamın soyadı Açıkalın ama soyuna ihanet edip açık olan alınlarına kara leke sürdürmüş bu dolandırıcı şerefsiz/ler.

Google'a "Instagram Saat Duggan", "Aris Saat Sivas", "Burak Açıkalın Aris Saat" vs. yazdığınızda bir sürü şikayet görebiliyorsunuz farklı farklı mecralarda ama maalesef hiçbir yaptırımı yok bu yapılan dolandırıcılığın. 


Adamlar tezgahı tamamen dolandırmaya yönelik kurmuşlar. "Şeffaf kargo" vs. hepsi hikaye. Ona da demişler ki "Biz kargoyu göndeririz, olur da ürünü teslim almazsanız geldi - gitti parasını siz ödersiniz. Ödemezseniz de bu işle hukuk departmanımız ilgilenmektedir." Bu kargonun ücreti de 100,00₺. Bunu da ileride zamanında size kargo göndermiştik, siz bu kargoyu almadınız, dönüş ücreti size aitti ama şimdiye kadar ödemediğiniz için borcunuz arttı, icraya verildiniz. İcralık durumu ortadan kaldırmak için şu kadar miktar para ödeyin diye kullanacaklar. 

Bu adamlar tek değil üstelik. O yüksek yüksek takipçili bir sürü Instagram satıcılarının birçoğu maalesef dolandırıcı. Hatta birçok sayfa tek bir dolandırıcıya bile ait olabilir ki biz kısa bir araştırmayla bunu tespit edebildik:


Bu @moss.aksesuarix de @saat_duggan ile birebir aynı. İki hesaba da girdiğinizde göreceksiniz ki kullanılan videolar, görseller birebir aynı. Adamların işi gücü haram yoldan para kazanmak. Yazık günah! Komşu şehirleri depremle sarsılmış bir memleketin insanı, nasıl olur da ölümü hatırlayıp yaptıklarından pişmanlık duymaz. Nasıl olur da bu deprem felaketinin etkisi üzerimizde dururken insanları dolandırmaya devam eder?

Eşim, Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet etti ama eminim bir şey çıkmayacak. Hırsızlıkları aleni belli olan binlerce insan ile 50 - 60 sabıka kaydıyla hâlâ ortalarda cirit atan 18 yaşından küçük dallamalar hakkında bile işlem yapılmazken ispat etmekle kimsenin uğraşmayacağı 255,00₺ için de hiçbir işlem yapılmayacaktır. 

Bunların hakkından kanun gelemiyor çünkü memlekette hukuk sistemi çökmüş durumda. Bir memlekette adalet yoksa, o memleketten bir daha hayır da gelmez zaten. O yüzden herkes kendi bireysel önlemlerini almalı, uyanık olmalı. Böyle dolandırıcılara para kaptırmamalı. 

Dediğim gibi benim bu yazım hiçbir ses getirmeyecek, bundan eminim ancak bir kişiyi bile bu dolandırıcılığın pençesinden kurtarabilirsem bu benim için kârdır. Ben benzer yazıları daha önce de yazdım. Onlardan birinde de kayınpederimin televizyon dolandırıcılarına nasıl para kaptırdığını da yazmıştım. O yazılara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

TV'deki Dolandırıcı Reklamlar (Tele Alışveriş)

Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın. Esnafın da iyisiyle, komşunun da iyisiyle, öğretmenin de iyisiyle, siyâsî bireylerin de iyisiyle, hocanın da iyisiyle, doktorun da iyisiyle, patronun da iyisiyle... Sanırım en güzel duâ bu, bu hayatta. Selametle kalın, uyanık kalın, dolandırılmayın. :)

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Tags:

Yorum Gönder

14Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Geçmiş olsun. Paylaşmakla iyi yapmışsınız. Kitap dışında internet ya da sosyal medyadan hiç alışveriş yapmadım. Eşiniz de üzülüp canını sıkmasın. Tanrım kimseyi dolandırıcıların eline düşürmesin. Nasıl bu kadar vicdansız oluyorlar, inanın anlamış değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlarda gerçekten vicdan yok, empati yok, Allah korkusu yok. Kıyamet alametleri hep bunlar. İyi hasletler azalıyor dünya üzerinde...

      Teşekkür ederiz bu arada geçmiş olsun dilekleriniz ve yorumunuz için Nazlı Hanım.

      Sil
  2. İnsanlar iyice dolandırıcı oldu. Bu kadar kötü varken ülke düzelir mi? Gidip o sayfaya bir şeyler yazasım geldi ama silerler de hemen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silip engelliyorlar evet. Zaten bu kadar fazla takipçi aldatıyor insanları ama hepsi parayla satın alınmış bot hesaplar.

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun abi. Dediğin gibi bir kişi bile okuyup dikkat etse, kardır.

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun, hakkınızı arayın büyüğü küçüğü olmaz dolandırıcılığın, duyurmanız iyi oldu şikayet edebileceğiniz platformlar da olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şikayetvar gibi platformlarda şikayetler edilmiş zaten ama kimse ilgilenmemiş açıkçası.

      Sil
  5. Geçmiş olsun.Bazı bankalarda kredi kartı ile yapılan ödemede iptal seçeneği var. Eşimde benzer bir girişişimde bulunduktan sonra bana haber etti. Hemen garanti bankası uygulamasını açıp ödemeyi iptal etmek istedik. Bankanın normal kredi kartında iptal seçeneğivar( hatalı ürün, teslim edilememe gibi seçenekler var.) Ama dijital karta o seçenek eklenmemiş. Haberi okuyunca tekrar aklıma düştü. Eşime biraz önce bankayı aramasını söyledim. Bu arada ürün bir takı kapanan bir kuyumcu firması ama kredi kartında israil firması adı geçiyor. Eşim ürünü sevmiş fiyatıda normal,görsel aratması yaptık alibaba de var olan bir ürün. Bakalım bizim ki gelecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası o iptal etme kısmı hiç aklıma gelmedi ki zaten biz ürünler gelince haberdâr olduk dolandırıldığımızdan. Yapacak bir şey yok diyoruz, vardır bunda da bir hayır...

      Sil
  6. İnstagram sayfalarından alınan ürünlerin genelinde bu sıkıntı yaşanıyor. Çok dikkat etmek gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Dolandırıcılığın her türünün arttığı şu dönemde daha da dikkatli olmak gerekir.

      Sil
  7. Instagram üzerinden alışveriş yapmaya hiç güvenmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok uyardım eşimi ama artık akıllanmıştır diye düşünüyorum. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!