PTTAVM.com'un İş Bilmezliği

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
8

Kırk yılda bir altın alalım dedik onda da başımıza neler mi geldi? Otur şöyle yamacıma anlatayım sevgili okur!

Her işimizi çevrimiçi görmeye başladığımız şu dönemde altını da çevrimiçi satış yapan online pazaryerlerinden alalım dedik. İnternette normalde ne, nerede en ucuzu bulan biriyim ancak nedense bu sefer bir hataya düştük ve yenilip yanılıp PTTAVM.com'dan eski tarihli bir çeyrek altın aldık. Aslında gerek Cimri uygulamasından gerekse de Akakçe uygulamasından fiyatları kontrol ettim ve en uygun fiyatlar PTTAVM.com'da idi. Daha önce de almıştım zaten buradan altın ama bu sefer sorun yaşayınca bloga taşımak istedim konuyu.

Üstteki paragrafta en ucuz ürünü bulamadığımı düşünmeyin aslında en ucuz ürünü buldum ancak fiziki bir kuyumcudan alsam daha ucuza gelecek olan altını online alınca pahalıya gelmiş oldu. Çeyrek altına ben 8 Mayıs akşamı tam 2462,34₺ ödedim ancak sabah mesai başlangıcında fark ettim ki çeyrek altına 100,00 - 120,00₺ arası fazla para ödemişim. Hemen PTTAVM'nin müşteri hizmetlerini aradım ancak paşazadeler sanırım daha mesaiye tam olarak başlamamıştı. Uzun süre telefonda beklememe rağmen kimse açmadı telefonumu. Uygulama üzerinde eski siparişleri görebiliyorsunuz ama hiçbir işlem yapamıyorsunuz. Bunun üzerine ben de internet siteleri üzerinden desteğe bağlanarak mesaj bıraktım. Siparişin iptal edilmesini, hiç gönderilmemesini istedim. 

9 Mayıs'ın ilerleyen saatlerinde mesaj geldi ve siparişin kargoya verildiği yazıyordu. Müşteri hizmetlerinden o gün dönüş olmadı zaten. Ertesi gün, 24 saatten de sonra dönüş yaptılar ve aşağıdaki maili attılar:


Bir de iade işlemi yapılamayan ürünlerden benim konumla ilgili olan kısmı da kalınlaştırarak yazmışlar. Hayır ben kendilerinden iade istemedim ki; bahsettikleri konu başıma gelmesin diye siparişi hiç sevk etmeden iptal etmelerini istedim ancak arkadaşlar 24 saatten de fazla bir süreden sonra dönüş yaptıkları için yapacak hiçbir işlem kalmadı.

Üstteki maillerine alttaki gibi cevap verdim ama arkadaşlar anlamamakta ısrarcı idiler.


Neyse 11 Mayıs'ta aldığımız çeyrek altın geldi. Fiyatının pahalı olma sebebi de anlaşılmış oldu. Faturadaki mal / hizmet tanımları sırasıyla şu şekilde idi:

Eski Tarihli Çeyrek Altın 2333,02₺
PTTAVM Komisyon Bedeli 104,05₺
Sigorta Bedeli 5,50₺

PTTAVM'ye 104,05₺ + KDV komisyon ödedik bu işlem için. Daha önce aldığımda böyle bir komisyon bedeli hatırlamıyorum hiç. Acaba vardı da o zamanlar taksitle de alınabildiği için gözüme mi çarpmadı? Konu ile ilgili bilgisi olanlar aydınlatabilirse sevinirim. İşin kısası yatırım aracı olan altına yatırım yaparken bile kazanamadık be biz. Vermeyince Mâbûd, neylesin Sultan Mahmûd? :)

Siz hiç online ziynet eşyası alışverişi yaptınız mı? Yaptıysanız deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? Dilerseniz altın fiyatlarının el yaktığından da dem vurabilirsiniz. Kürsü sizin...

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Tags:

Yorum Gönder

8Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Çok tatsız bir durum yaşamışsınız. İnternetten hiç altın almadım bilgim yok ama yaşadığınız bu tecrübeyi de kulağıma küpe olarak takıverdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PTTAVM.com yaşattı bu durumu evet. Bir daha kolay kolay alışveriş yapmam oradan. Diğer online pazaryerlerinin müşteri hizmetleri gece gündüz cayır cayır çalışırken buradakiler özelleştirilmelerine rağmen memur zihniyetinde çalışmaya devam ediyorlar anlaşılan...

      Sil
  2. Keşke direk kuyumcudan alsaydın abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra öyle yaparım artık. Şu komisyon bedeli işi canımı sıktı.

      Sil
  3. İnternetten kitap dışında hiç bir şey almadım. Aslında eşime istediğim kitapları ve internet sitelerini söylüyorum, o alıyor.
    Çeyrek altının fiyatı ne kadar çok artmış. Hiç farkında değilim.
    Alın terimizle kazandığımızın bir kuruşuna bile bir şey olmasın elbette ama olan olmuş artık. Canınızı sıkmayın. Geçmiş olsun size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin fiyatı çok ciddi bir şekilde arttı maalesef. :(

      Teşekkürler...

      Sil
  4. Pttavm.com'un fiyatlarını genelde uygun olarak görüyorum bir şey araştırdığımda ama hiç alışveriş yapmadım tam olarak güvenemediğim için. Genelde kitap, kıyafet alıyorum ama altın alışverişi yapmadım internetten. Bence internetten altın almayın, kuyumcudan almak çok daha iyi olabilir. Fiyatı ne kadar artmış bu arada:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PTTAVM'de satış yapanlarla diğer online pazaryerlerinde satış yapanlar genelde aynı firmalar. Zaman zaman tek bir platforma özel indirimler olabiliyor yoksa internette fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı.

      Bundan sonra almam zaten altın internetten. Dersimi aldım. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!