Her Gün 1 Paket Sigara İçseniz Ne Olur?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
18

Chris Notap isimli duyarlı bir vatandaşın çektiğini düşündüğüm aşağıdaki videoyu mutlaka izlemelisiniz. Lütfen sonuna kadar izleyiniz ve eğer sigara içiyorsanız bunu bir daha düşününüz.




Ben açıkçası hiç sigara içmedim. Belki ortaokul yıllarımda bir elin parmağını geçmeyecek kadar kaçamaklar yapmak zorunda kalmışımdır. "Zorunda kalmışımdır" diyorum çünkü isteyerek değil arkadaşlarımın ve akraba çocuklarının yanında mecburiyetten birkaç defa sigara içtiğimi hatırlıyorum. Alkol hiç kullanmadım mesela. Alkolle tanışma ihtimalim olduğu yaşlarda daha bilinçli olduğum için o hataya hiç düşmedim çok şükür. 


Sigaranın zararları her yerde yazılıp çiziliyor ama nedense insanoğlu men edildiği şeyleri yapmaya daha çok meyilli olduğu için bu hataya isteyerek ve bilerek düşüyor. Üstteki videoda izlediğimiz üzere sigaradan en büyük zararı ciğerlerimiz, gırtlağımız ve sonra sırasıyla diğer tüm bedenimiz görüyor. Sonrasında ise geri dönülmesi zor tahribatlar verebiliyor bedenimize.


Benim kayınpederim de yıllarca günde 3 - 4 paket Maltepe marka sigara içmiş ancak bundan 12 sene önce eşimle evlendiğimiz sıralarda sigarayı büyük bir kararlılıkla tek seferde bırakmıştı. O dönemde doktora gittiğinde doktorlar ciğerlerinin tertemiz olduğunu söylemiş. Kendisi dâhil herkes şaşırmış ancak sonradan anlamışlar ki kayınpederim dudak tiryakisi imiş. 


Siz sigara içiyor musunuz? İçiyorsanız günde kaç paket veya kaç tek içiyorsunuz? Sigarayı bırakmak için herhangi bir teşebbüste bulundunuz mu?


Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

18Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bende içmem. Kokusu, dumanı acayip rahatsız eder beni. Bekarken yeni içmiş birinin üstüne sinmiş koku bile itici gelirdi. Eşim içiyor. Ama nedense onda o kokuyu duymadım hiç. Yada rahatsız etmedi. Bilemeyeceğim. :)

    YanıtlaSil
  2. Maalesef öyle. İnsanların haram, günah gibi bir dertleri yok ki. :(

    YanıtlaSil
  3. Rahmetli kayın pederim derdi ki "Kızım ben yürürken hareket halindeyken içmem ki ciğerlerim dumanı iyice çekmesin otururken içerim " o da dudak tiryakisiydi demek ki beni arkadaşlarım alıştıramadılar.. Elhamdülillah.. Eşim bırakacağım derdi bırakamadı 52 yaşında kalp krizi ile vefat etti.. Üç oğlumda sigara içiyor maalesef beterin beteri var diye kendimi teselli ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayınpeder de mi acaba sadece oturarak içiyordu ki? Onu bir sorayım hazır bize misafirliğe gelmişlerken.

      Sigara içmeyen şanslı kişilerdeniz o hâlde. Keşke oğullarınız da hiç alışmasalardı. Umarım bırakırlar...

      Eşinize ve kayınpederiniz Hz. Allah'tan rahmet diliyorum...

      Sil
  4. İçmem, içenlerin yanında durmayı da hiç sevmem. Yolda içenlere de sinir olurum. Arkalarından asla yürümem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkalarından yürürken dumanın gelmesi bile insanı rahatsız ediyor. :(

      Sil
  5. Vakti zamanı gelince bırakacaksa bırakıyor tiryakiler maalesef. Ne bu görüntüler, ne de sigara paketlerin üstündeki berbat görüntüler onları caydırıyor. Anca bizleri, biz içmeyenleri etkiliyor bu videolar. :/

    YanıtlaSil
  6. Hiç içmedim hiç denemedim de bilmiyorum nasıl birşey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapmışsınız ve yapıyorsunuz. Tebrikler...

      Sil
  7. ne fena kokusu var onun yaa :) otobüslerde sigara ter çiş kokusu meşhur yani bizim ülkede :)

    YanıtlaSil
  8. Bu video kaç saat sürmüştür km bilir. Abi sigara içenler bunları biliyor, bilmez mi. Ama yine de içiyor. Ama olabilecek tüm hastalıkları da kabullenmiş oluyorlar. Bıraksalar iyi ama işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi onlar da bunun farkında ama işte lanet şey kendine bağımlı kılıyor insanları. :(

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!