50,00₺'ye Hijyenik Tuvalet

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
26

Ülkede ciddi anlamda bir gelir adaletsizliği var maalesef. Az önce bir haber okudum ve bir yaşıma daha girdim! Bu ülkede bir yanda insanlar açlıktan ölürken, diğer yanda 50,00 liraya çok af edersiniz altına sıçıyor! Bunu hem de mecburiyetten değil sırf statü göstergesi olduğu için yapıyor. Neden mecburiyet yok biliyor musunuz? Haberi okuyun ve bana hak verin lütfen:




İstanbul Florya'da bir alışveriş merkezinde (Aqua Florya AVM imiş. Normalde haberde AVM'nin adı yazmıyordu.) müşterilerine VIP hizmet veren tuvalet, Avrupa'da 200 şubesi bulunan Hollandalı bir şirket tarafından 2015 yılında açıldı. 

Türkiye'de tek şubesi bulunan ve lüks hizmet konseptiyle işletilen tuvaletin kadın kısmında özel makyaj aynası ve kadınlara özel ürünlerin satıldığı bir nokta da bulunuyor.

İlk açıldığında 1,50 lira ücret belirlenen tuvaletin ücreti Mart 2023'te 25,00 liraydı. O tuvaletin ücreti bugün 50,00 liraya yükseldi. 

9 ayda %100 fiyat artışının yaşandığı tuvaletin ücretinin görüntüsü sosyal medyada da gündem oldu. AVM'de 6, aynı katta 2 ücretsiz tuvalet olmasına rağmen müşterilerin kendilerini tercih ettiğini söyleyen Sacettin GÜR, geçtiğimiz yıl da tuvaletin gündem olması üzerine "Genelde hijyene önem veren insanlar içeri giriyorlar. Bazıları başta serzenişte bulunabiliyor ama çıktıları zaman teşekkür ediyorlar. Hemen bize 20 saniye yürüme mesafesinde bir ücretsiz tuvalet olmasına rağmen insanların bizi tercih etmesi bizleri gururlandırıyor" demişti. 

Otopark gibi aylık abonelik sistemi de olan AVM'de tuvaletin ücreti 25,00₺ iken aylık abonelik fiyatı 400,00₺ imiş. Muhtemelen şimdi o da 800,00₺ olmuştur. 

AVM'de işletme müdürlüğü yapan Kadir K. "Buradan hizmet alıyorum ve çok memnunum. Hijyenik olduğu için ben burayı tercih ediyorum. Her kullanımdan sonra çalışanlar tarafından temizlenip, dezenfekte ediliyor. Aylık 400 lira (25 lirayken) ücret ödüyorum. Sonuna kadar parasını hak ettiğini düşünüyorum" diye konuşmuş.

Zamanında bu tuvalet ile ilgili yapılan bir röportajı da aşağıya bırakıyorum:


2theLoo markası ile hizmet sunan bu mekanı siz tercih eder miydiniz? Mekan diyorum çünkü buraya tuvalet demek saygısızlık olur! :) Bari büyük 50,00₺ olsaydı da küçük 25,00₺ olarak kalsaydı be Sacettin Abi! Aklıma Kibar Feyzo tuvalet sahnesi geldi. Onu da ekleyeyim bari yazımın sonuna:


Yorum Gönder

26Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Açıkçası çok temiz olabilir ama bu fiyat çok fazla. Milletin aklı ile oynuyorlar resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuvaletlerin normalde de çok temiz olması gerekmiyor mu zaten? Nimetmiş gibi sunmaları çok saçma. Çok haklısınız...

      Sil
  2. Böyle haberleri görünce boşa yaşıyoruz diyorum kendi kendime :) İnsanların özel hizmet verildiği hissine kapılmasını sağlayarak kekledikleri canım ülkem.

    YanıtlaSil
  3. Aslında olması gereken bir hizmet için onca para vermek.
    Olması gerekeni lüks gibi yansıtan zihniyetler utansın diyeceğim de nerdeee...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Tuvaletlerin olması gereken temizliğini sanki lüks gibi sunuyorlar insanlara. :(

      Sil
  4. Fiyat fazla geldi ve hijyenik konusunda katılmıyorum sonuçta orayı da hiç tanımadığımız insanlar kullanıyor evimizdeki tuvalet bile tek yaşamıyorsak hijyenik gelmiyor. Yani paralı ve ya parasız herkese açık bir tuvalet ne kadar hijyenik olabilir ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığınız yorum kapitalist sistemin hoşuna gitmediği için spama takıldı bilginiz olsun. :)

      İşin şakası o konuda çok haklısınız. Evde bile tek başına değilseniz hijyenik olmuyor. :) O yüzden en iyisi alaturka tuvalet...

      Sil
  5. Tövbe yaa koptum ama sinirden gülüyorum. Ay saçmalık.

    YanıtlaSil
  6. komikmiş sahiden de ancak şu var ki temizse 50 lira verilebilir sahiden de çünkü bizim ülkede tuvaletler iğrenç kokuyor mide bulandırıyor ve çok pisler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi tamam hoş da 50,00₺ de çok fazla değil mi ya hu!?

      Sil
  7. Hepimizin o hizmeti hak ettiği bir gerçek uzun bir süre devam edeceğini sanmıyorum peki avrupada Hollanda da tuvalet ücretleri ne kadar acaba merak ettim doğrusu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruyu ben de hemen Google Bard'a sordum ve gelen cevap aşağıdadır:

      Hollanda'da umumi tuvaletler genellikle ücretlidir. Ücret, 0,50 € ile 1 € arasında değişmektedir. Ücret, tuvaletin bulunduğu yere ve tuvaletin temizlik durumuna bağlı olarak değişebilir.

      Amsterdam'da umumi tuvaletlerin ücreti genellikle 0,50 €'dur. Merkezdeki bazı tuvaletler 1 €'a kadar çıkabilir.

      Rotterdam'da umumi tuvaletlerin ücreti genellikle 0,50 €'dur. Bazı tuvaletler 1 €'a kadar çıkabilir.

      Ulusal Çiş Günü'nde (19 Kasım) Hollanda'daki tüm umumi tuvaletler ücretsizdir. Bu, halka açık yerlerdeki tuvalet erişimini teşvik etmek için düzenlenen bir etkinliktir.

      Hollanda'da umumi tuvaletlerin çoğunda kredi kartı, banka kartı veya bozuk para ile ödeme yapılabilir.

      Sil
  8. Çoğu haberde sanki tek tuvalet buymuş gibi anlatııp yok yere tepki toplandı. Konuya ayrıntılı bir şekilde yer vermişsin abi ağzına sağlık. İsteyen kullanır istemeyen için de bedava seçeneği zaten varmış.

    YanıtlaSil
  9. Oldukça pahalıymış gerçekten de.

    YanıtlaSil
  10. İnsanımız pis kullanmadıktan sonra her yer temiz kalır. Gel gelelim insanımız da şöyle bir düşünce var, temizleyen, temizlesin, banane. İşte, bunu bir aşabilsek, 50 liralık tuvalete gerek kalmayacak kanımca.
    Kullananlar memnunmuş ki ücretin fazla oluşunu pek takmıyorlardır galiba. Neyse ki bedava olanı da varmış.
    Şöyle bir düşünce geçti aklımdan. Parası olanlar ve olmayanlar...Tuvalet kullanımında bile ayırım yapılıyor artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Orta direk kalmadı artık o yüzden ya paranla refah içinde yaşıyorsun ya da borçlarınla kıt kanaat geçiniyorsun. :(

      Sil
  11. OMG, there is free toilet in my country in every mall, and it's hygine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Also in Turkiye, there are free toilets in every malls however this one is one and only in Turkiye. :)

      Sil
  12. Şu anda ne kadar olmuştur kim bilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 aylık bir yazı daha. Daha da zamlanmamıştır diye düşünüyorum...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!