Şehidimizin Adı Ömer, Soyadı HALİSDEMİR

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli rol oynayan isimlerin başında geliyor şehidimiz Ömer HALİSDEMİR. Hz. Allah bu millete tekrar böyle acılar yaşatmasın ve bu vatan uğruna şehit olmuşlara rahmetiyle muamele eylesin; gazilerimize de şifalar ihsan eylesin.


Ömer HALİSDEMİR şehidimiz öyle sıradan bir şehit değil. Adını şanlı tarihimize yazdırmış birisi. O yüzden de adını en doğru şekilde bilmeliyiz. Medyada şehidimizin adı Ömer Halis, soyadı DEMİR imiş gibi paylaşımlar yapıldı en başından beri. Bu yüzden de doğan çocuklara Ömer Halis ismi verildi. Böyle yapılması çok güzel bir şey. Şehidimizin ismi yaşatılsın tamam ama doğru ismi yaşatılsın. Ben bu konuda birkaç gün önce tweet atmıştım. Bu tweetimi eleştiren bir arkadaşım da oldu:

Ancak bu sabah Alem FM'de Adem METAN Show'a katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN de konuşmasında "Ömer Halis'ler..." diye bir ifade kullanınca bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.

Şimdi bu yüce kahraman şehidimiz tarih sayfalarına geçecek. Buralarda da en doğru adıyla anılması gerekmektedir. Yani olay o kadar da basit bir yanlışlık değil yani. Herkes aynı yanlışı yapıyor. O yüzden tekrarlıyorum. Şehidimizin adı Ömer, soyadı HALİSDEMİR. Lütfen kayıtlara da böyle geçsin!


Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bence bu yaşananların tek kahramanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerlerine haksızlık etmeyelim ancak önde gelenlerden biri olduğu muhakkak. Hz. Allah rahmetiyle muamele eylesin.

      Sil
  2. Şahsi kanaatim; cocuguna omer halis ismini verenler bunu biliyor ama baska omerin degil omer halisdemir in ismini yasatmak icin oyle isim vermislerdir... omer halisler diyen belediye baskani bu konuda ilgisizmis o başka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenilerde bebeği olan bir arkadaşım da Ömer Halis koydu çocuğunun ismini. Bu konuyu açtığımda evet biliyorum ama Ömer Halis denilince direkt o akla geliyor dedi. Haklıydı o konuda.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!