Muhacir (Macır) Kremi Zdrave'de Domuz Yağı Var mı?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
12
İşte bu soruyu Google Amcama Sordum; hem de farklı farklı dillerde farklı farklı şekillerde sordum ancak doyurucu bir cevap alamadım. Bu blog vasıtası ile sizlere de sormak istedim çok sevgili okurlar!



Yukarıda gördüğünüz kremden bizim geçen hafta haberimiz oldu. Macır (muhacir) kremi diye geçiyormuş. Oğlumuz Kayra Eymen'in cildi çok hassas ve yaz ayları geldiğinde kızarmalar, yanmalar, ürtikerler başlıyor. Gıdık bölgesi dediğimiz çenesinin altı sıcaktan, terden yanmıştı ve fena hâlde kızarmıştı. Komşumuz eşime bu kremi önermiş ve kullanması için vermiş. Akşamında bana da anlatınca Google Amcama Sordum ve adının Zdrave Krem olduğunu öğrendim.

Birkaç gün kullandı ve sürdüğümüz yerlerde sanki yara olmuş gibi kabarcıklar çıktı ancak oğlumuz acımıyor ve kaşındırmıyor dediği için biz de iyileşiyor herhalde dedik ve ses çıkarmadık. Bu birkaç günlük kullanımın sonunda başka bir komşumuz ise bu Zdrave Krem'in domuz yağı içerdiğini söylemiş eşime. Hemen kullanmayı kesmiş tabii ki. Kremi öneren ve kullanmamız için veren komşumuza da eşim bilgi vermiş ve o da bilmediğini söylemiş. Sonrasında sorduğumuz kişilerden bazıları domuz yağı içerdiğini söylerken bazıları da biz yıllardır kullanıyoruz ve böyle bir şey mümkün değil diyorlar.

Bu arada biz Bursa'da muhacirlerin yoğun olduğu Millet Mahallesi'nde yaşıyoruz ve sorduğumuz kişilerden bazıları da macır. Kimisine göre domuz yağı var; kimisine göre ise yok. Net cevap edinmek için Google Amcama Sordum ancak sanal dünyada da insanlar ikiye ayrılmış durumda. Mesela Benim Tutkumm isimli blogda da bu konuda tartışmalar geçmiş:


Ayrıca Estanbul.com'da da birileri domuz yağı var evet ama sakıncalı değil kullanılması demiş. Diğeri de iyi o zaman deyip rahatlamış.


Sizler duydunuz mu veya kullandınız mı bu şüpheli kremi? Krem gerçekten şüpheli; şöyle ki Mühendisin Oğlu isimli blogda krem içeriği ele alınmış ve bir kremde olmaması gereken maddelerin bu kremde yer aldığı tespitine yer verilmiş. Domuz yağı şüphesi olmadan bile şaibeli bir krem olduğu o yazıda ele alınmış. Bahsettiğim yazıya şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Muhacir kreminin içinde gerçekten domuz yağı var mı, yok mu tespit edemedim ancak bu şüpheli durumdan dolayı bile uzak durmak gerekir. Bulgaristan göçmenleri varsa belki bu konuda bizim önümüze net cevaplar koyabilirler. 

Yorum Gönder

12Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Göçmenler de bilmezler zannımca. Ancak laboratuvarda çalışanlar anlayabilir.
    Pek kullanmasam da helal sertifikalı kremlerden almaya çalışıyorum. Bursa'da helal dünya marketlerinden var. Bir kaç kere gitmiştik. Böyle bir şey olmazsa da vegan ürünlere bakıyorum. Mesela Eyüp Sabri'nin vegan şampuanları, diş macunları bulunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık her ürüne şüpheyle yaklaşmaya başladık ama tam anlamıyla gereken itinayı da gösteremiyoruz maalesef. Nasıl bir devre denk geldik ya hu!

      Sil
  2. ben de kullandığım kremlerde bulabilirsem helal sertifikalı ya da zararsız olmasına dikkat ediyorum. Güzel ve detaylı bir araştırma olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınızla eski yazılarımı canlandırdığınız için teşekkür ederim Lerzan Hanım.

      Sil
  3. Kalp damarlarına bile domuz damarı takıldığı bir dönemde, sağlık için içinde domuz yağı varmı diğe sormak biraz abdest, bg göçmeniyim içinde yok diğe biliyorum ki tr de sertifikalı çoğu merhemde bile domuz yağı mevcut

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdest? Abes demek istediniz herhalde. Evet Celil Bey bu dönemde kalp damarlarına bile domuz damarı takılıyor olması onun bu dönemde helal olduğu anlamına gelmez. Biz Müslümanlar saç fırçasında bile domuz kılı olup olmadığına bakarız. Domuzun sadece eti değil her şeyi haramdır.

      Mümkün mertebe uzak durmak lâzım domuz yağı olanlardan diye düşünüyorum.

      Sil
  4. ZDrave. Bulgaristan da bildiğim orijinalini devlet dışarıya 2 tane çıkmasına izin veriyor.Türkiye de pazar yerlerinde veya internet te satılılıyor.Orijinal olduklarını sanmıyorum.Gerçegini Bulgaristan a gidip gelen insanlar ancak 2 tane getirebiliyor.Gercegi yani orijinali gerçekten müthiş bir şey.İyileşmeyen kanser yarasını ,sıcak sudan yapmış bir türlü iyileşmeyen yarayı bizzat denedik ve gördük.Domuz yağı var yok bilemem ama domuz yayında yaraya bire bir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da farklı bir olay o zaman. Devlet kendisi mi üretiyor acaba da ülke dışına çıkışına kısıtlama koyuyor ki?

      Sil
  5. Merhaba öncelikle ızdrave kremin içinde domuz yağı yoktur bende bulgaristan göçmeni bir ailenin kızıyım biz bu kremle büyüdük ve çocuklarımıda bu krem ile büyüttüm Elhamdülillah bizde Müslümanız çok şükür dediğiniz gibi dikkat edilmesi gereken hassas bir konu biz yani ailem bu konuya çok dikkat ediyoruz benim ailem bulgarcada biliyor içeriğinde yoğun olarak çinko içerdiği yazıyor birde paraben içermediğini biliyorum 🤗Biz Müslümanlar olarak her zaman tetikte olmalıyız size hak veriyorum umarım yararlı olur 👍 Selamet ile inşaallah...

    YanıtlaSil
  6. Bu Kremi ilk defa burada gördüm çokmu faydalı veya etkili bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa'da oldukça meşhur, özellikle Bulgar göçmenlerin yoğun olduğu bölgelerde.

      Biz kullandık ve çok beğendik açıkçası.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!