Cevdet SUNAY Hakkında Bilinmeyenler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Türkiye Cumhuriyeti'nin 5. Cumhurbaşkanı olan Cevdet SUNAY en az bilinen cumhurbaşkanlarımızdan birisidir. Bugün onun cumhurbaşkanı seçilmesinin 50. sene-i devriyesi. Bu vesile ile kendisi hakkında bilinmeyenleri yazmaya çalışacağım buraya.


* Cevdet SUNAY'ın lakaplarından bir tanesi "çivit" imiş. Kendisine "çivit" denmesinin sebebi de o dönemdeki meşhur bir çivit markasının üzerindeki öküz kabartmaları imiş.

* Yine bir rivayete göre Cevdet SUNAY, bir İran gezisinde iken formalite icabı tüm misafirlere yapıldığı şekilde mücevherler ve altınlarla dolu bir tepsi sunulmuş kendisine. Formalite icabı olduğu için de herkes nezaketen küçük bir parça alırmış. Bizim Cevdet SUNAY, birden iki elini birden daldırmış sonra hemen araya müsteşarları girmiş de doğabilecek bir siyâsî kriz engellenmiş olmuş.

Aklıma gelmişken aynı örneğin Recep Tayyip ERDOĞAN versiyonu da var. 2004 yılında yani toy olduğu zamanlarda, Güney Kore ziyaretinde Hyundai fabrikasını ziyaret ediyor RTE. Hyundai Grup Başkanı Jung Mongkoo da formaliteden bir araç seçmesini istiyor ve onu hediye edeceğini söylüyor. Bizimkisi de hemen "limuzin" diyor. Centennial model limuzin 80 bin dolar değerindeymiş ve anahtarı da Türkiye'de teslim edilmiş.

* En az tanınan cumhurbaşkanımız olup cumhurbaşkanlarını sayarken unuttuğunuz biri olur ya işte o Cevdet SUNAY'dır.

* Bir toplantıda M.Ö. (milattan önce) kısaltmasını "Mööö" diye okuduğu rivayet olunur.

* 1971'de Pamuk Prenses ve 7 Cüceler filminde oynayan 7 cüceyi makamında kabul edip "Okuyun da büyük adam olun." diyerek kendince espri yapmıştır.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!