Telegram Kanalındaki İlk Mesaja Ulaşma

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
39
Telegram uygulamasından haberiniz vardır diye tahmin ediyorum. Haberi olmayanlar için biraz bahsedebiliriz. WhatsApp gibi anlık mesajlaşmalar için kullanılabilen ve daha güvenli bir ortam sunan bir mecra diyebiliriz kısaca. Bazıları ByLock gibi bir uygulama sanıp kullanmaktan imtina ediyor ancak böyle bir şeyle uzaktan yakından alakası yok!



Telegram üzerinde kanallar var. Bu kanallar sâyesinde kanal sahipleri abonelerine yayınlarını iletebiliyorlar. Türkiye'de bildiğim çok aktif kullanılan kanallar yok. Benim bizzat takip ettiğim 2 kanal var. Bir tanesi Adam Danyal diye bir adamın kanalı ki kendisi yeni teknolojik ürünleri, inovatif ürünleri sosyal medyalarda paylaşır. Şu an kanalında 9998 abone (26.12.2020 itibariyle 13208) var. Bir göz atmak isterseniz şuradan ulaşabilirsiniz: https://t.me/adamdanyal

Diğer (eskiden) takip ettiğim kanal ise Akademi Dergisi'nin Telegram kanalı. Ona da şuradan ulaşabilirsiniz: https://t.me/AkademiDergisi Akademi Dergisi'nin abone sayısı ise şu anda 1439(26.12.2020 itibariyle 2562)

Bir de bu yazıya başlamadan dakikalar önce kendi açtığım bir kanal var ki takip etmenizi özellikle isterim. Devir Tasarruf Devri! başlıklı yazımın da etkisi ile sıkı bir Donanım Haber Sıcak Fırsatlar takipçisi olarak açtığım kanalın adını Sımsıcak Fırsatlar koydum. Kanal şurada: https://t.me/simsicakfirsatlar Şu an sadece 1 (26.12.2020 itibariyle 5)takipçisi var. O da ben :) 

Ayrıca Bilgi - Yarışma - Anket isimli kanal ve grubum da mevcut Telegram'da. Takip etmek isterseniz linkleri şu şekilde:

Sıcak Fırsatlar konusunu uzun zamandır Donanım Haber'den takip eden biriyim. Bazı ürünleri çok uygun fiyatlara mâl ettiğimi gören eş dost sorar nasıl becerdiğimi ve kendisine haber vermediğim için sitem ederdi. Ben de zamanında Facebook'ta grup olarak açtım ancak ilgilenemedim. Hatta onu yaptığımda da burada duyurmuştum şu yazımla. Buradan da anladığınız üzere hem blog açıp kapatma hem sosyal medyadaki diğer girişimlerimde maymun iştahlıyımdır. :)

Neyse biz gelelim asıl konumuza! Bir Telegram kanalına abone oldunuz ve paylaşımları çok beğendiniz. Ben bu kanalı en başından beri bir okuyayım diye düşündünüz ve kanalın ilk paylaşımını bulmaya çalıştınız. Eğer sürekli paylaşım yapılan bir kanalsa bunu geri giderek bulmak ölüm gibi gelir insana. O yüzden şu basit yöntemi kullanarak o Telegram kanalındaki ilk mesaja ulaşabilirsiniz:

Kanalın içinde iken sağ üstteki 3 noktaya tıklıyorsunuz ve "Search" seçeneğini seçiyorsunuz. Buraya "Telegram" gibi bir arama terimi yazabilirsiniz. Çünkü muhtemelen kanal ilk açıldığında "Telegram kanalımıza hoşgeldiniz!" diye bir giriş yapmış olabilir. 

Ancak "Telegram" araması size bir sürü sonuç getirecektir. İlk mesaja gitmek adına arama ekranı açıldığında ekranın sol altında beliren takvim ikonuna tıkladığınızda burada çok eski bir tarih seçebilirsiniz. Yılı 2010 seçin olsun bitsin! İşte şimdi Telegram'daki ilk mesaja ulaştınız! Tebrikler!

Sizin önerdiğiniz Telegram kanalları var mı?  Varsa yazar mısınız yorum olarak. Önerilerinizi bekliyoruz...

*

Bu yazı ilk olarak 22.09.2018'de kaleme alınmış olup 26.12.2020'de ise bazı değişiklikler yapılarak güncellenip tekrar siz okurların istifâdesine sunulmuştur. Yapılan değişiklikler şu an okuduğunuz şekilde eğik kırmızı yazıyla belirtilmiştir. Sizler de kendi kanal ve gruplarınız varsa veya önerdiğiniz kanal ve gruplar varsa yorumda belirtebilirsiniz. 
Tags:

Yorum Gönder

39Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. heç duymadım, telegram, bakıyım :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bir ara yüklemistim sonra sildim. Fazla uygulama kullanmak cok zaman harcatiyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru Derya Hanım ancak Telegram olmazsa olmazlardan :)

      Sil
    2. Yanıtınızı şimde farkettim. Ben youtube kanalı pek kullanmadığım için telegram tiktok gibi uygulamalara hiç bulaşmadım. Bloglar için bir yararı var mı onu bilmiyorum :)

      Sil
    3. YouTube kanalı için değil de artık Telegram, WhatsApp gibi güçlü bir mesajlaşma uygulaması olduğu için şans vermelisiniz. Zaten Türkiye'de şu 2 gündür yoğun bir göç var Telegram ile BiP'e.

      Sil
  3. Bende ilk duydum abi. Sayende öğrendik 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diyorum neden Sımsıcak Fırsatlar hâlâ tek aboneli. Bu girişim de patlayacak desene! :)

      Sil
    2. Abi Telegram girişinde cep tel istiyor. Benim bildiğim bunun özelliği cep telefonu istemeden kayıt olma özelliği değil miydi?

      Sil
    3. Telegram üye kaydında cep telefonu numarası zorunlu ancak üye olduktan sonra numaranın başkalarına görünmesini tamamen kapatabiliyorsun. Kullanıcı adı alıp öyle ilerleyebiliyorsun yani. Kimse senin numaranı bilmiyor. Bence sen de katıl bize.

      Sil
  4. Merhabalar.
    Öneriniz üzerine blog sayfamın temasını değiştirdim. Teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Ben de ilk defa duydum. Hem whatsapp gibi görünüyor hem de youtube gibi kanala abone olma falan var acayipmiş, oturtamadım kafamda :) Bi indirip bakarım belki biraz daha araştırayım da :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala bir kişi var, artsa gelicem de artmıyor 😁

      Sil
    2. Bi' kanala takipçi çekmeyi beceremiyorum ya hu! Whatsapp grubu kurmuştuk o da patlamıştı :)

      Sil
  6. Duymadığım bir uygulama belki ileride çok popüler olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telegram'ın bu kadar bilinmediğini de ben bilmiyordum. :)

      Sil
  7. Sözde sosyal medya uygulamalarına hakimim, hiç duymamıştım. Hepimizde bir paranoya hali gelişti, her uygulamaya temkinli yaklaşıyoruz. Tenıtım için teşekkürler, göz atacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telegram yaşadığınız paranoyalardan sizi kurtaracak bir uygulama! Araştırdığınızda muhakkak göreceksiniz...

      Sil
  8. https://t.me/simsicakfirsatlar 5.üyesiyim :)) şimdi sadece sen mi duyuru yapabiliyorsun biz bir şey yazamıyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ediyorum seni :) Kanalda sadece ben duyuru yapabiliyorum ancak kanalda paylaşmaya değer bir şey varsa bana iletebilirsin @rehitu kullanıcı adını kullanarak.

      Teşekkürler...

      Sil
  9. Telegramı sadece bilgisayar üzerinden kullanıyorum. Telefonumda yüklü değil. Belli aralıklarla takip ettiğim bir kç kanal var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizlere de önermek isterseniz o kanalları lütfen belirtin Arif Hocam.

      Sil
  10. Telegram duymuştum ama hiç araştırmadım ndir diye,zaten bu tür şeyleri pek kullanmıyoruz..Ama çok faydalı bilgi olmuş,emeğinize sağlık.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telegram her türlü komplo teorilerinden uzak, siyonistlerin kontrolünden de uzak bir yer. Bence şans vermelisiniz Ertuğrul Bey.

      Sil
  11. Bana yaz bu temanın orjinalini göndereyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah abim teşekkür ederim ancak mesajını geç gördüm. O temada yorum formunda bir hata vardı. Bazen yazdığım yorumlar gitmiyordu ve sıfırdan yazmak gerekiyordu. Bir Blogger arkadaşımız da dile getirdi bu sorunu; öyle olunca komple değiştirdim.

      Sil
  12. Telegramı duymuştum ama fazla bilgiye sahip değildim sayenizde epey bilgilendim saolun :)
    Evet artıları çokmuş bir şans verilebilir:)

    YanıtlaSil
  13. telegramı uzun zamandır kullanıyorum ve beğeniyorum da

    whatsapp ın gizlilik sözleşmesiyle daha da meşhur olacaktır telegram sizinde kanalınıza abone gelecektir.

    bu tarzda bir kanala aboneyim - fırsat merkezi - sizin kanala da bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Seydi Bey, Telegram şu an Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulaması oldu. Ben de uzun zamandır severek kullanıyorum. Herkese tavsiye ederim.

      Sil
  14. Ben çok eski kullanıcıyım tabi bir ara sildim sonra cripto para grupları için tekrar kurdum sildim sonra tekrar kurdum yani git gelli bir ilişkimiz oldu telegramla bakalım şimdilik duracak whatsapp işi netleşene kadar :) Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi kripto para türleri ile ilgileniyorsunuz Engin Bey?

      Sil
  15. şu ara tekrar gözde oldu telegram uygulaması

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!