Taksimetrelerin Ücretlendirme Sistemi Nasıldır?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Geçenlerde kırmızı ışıkta beklerken yanı başımızdaki taksinin taksimetresi dikkatimizi çekti. Eşimle taksimetrelerin çalışma mantığını konuşuyorduk. Ben tekerler döndükçe ücretlendiriliyor diye açıklama yapıyordum ancak o sırada araç kırmızı ışıkta beklerken bile taksimetre ekranındaki fiyat yükselmeye başladı. Demek ki sadece tekerler döndükçe değil rölantide, bekleme hâlindeyken de fiyat yükseliyormuş dedik. Sonra içimden ben bunu Google Amcama sorayım dedim ve sordum.


"Taksimetre çalışma mantığı" şeklinde çok aramalar yapılmış. Bu aramaların sonucunda benim edindiğim bilgiye göre evet eskiden benim de dediğim gibi sadece tekerlerin dönüşünden ücretlendirme yapılıyormuş ancak İstanbul için 21.02.13 tarihli bir haberde şöyle yazıyordu:

"İstanbul’da taksi ücretleri zamlandı. Sadece zam değil aynı zamanda sıkışık trafikte de 5 dakikadan sonra yazmaya başlayan 30 kuruşluk bekleme ücreti hemen yazılacak. Bu da trafik sıkışıklığı sorunundan kurtulamayan İstanbullular için iki kere zam anlamına geliyor. Yeni uygulamada ayrıca taksinin hızı 0-10 km arasındayken de yine bekleme ücreti yazılacak."

Yani trafik sıkışıklığında veya kırmızı ışıkta beklemelerde de taksimetreler çalışmaya devam ediyor. Her gün aynı başlangıç ve bitiş noktaları arasında aynı güzergâhta taksi ile gittiğinizde farklı fiyatlar ödemenizin sebebi trafik sıkışıklığı ve kırmızı ışığa yakalanma sayınız. Sıkışıklık arttıkça siz daha fazla para ödüyorsunuz.

Taksimetreler sadece mesafeyi değil zamanı ölçüp fiyatlandıran cihazlarmış. Buradan bunu öğreniyoruz. Ancak ne kadar bekleme yapıldığında kaç kuruş ücretlendirme yapıyor o konularda net bilgi elde edemedim ki zaten bu bilgiler şehirlere göre farklılıklar gösterecektir. Her yerin taksimetre ücret tarifesi farklı çünkü. Aramızda taksici birileri varsa belki bu konuda bizi bilgilendirebilir. 


Taksilerin duraklama anında da ücret yazması hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir fiyatlandırma taksiciyi zaman ve yakıt kaybından korurken müşteriyi zor durumda mı bırakıyordur sizce? Sizin bu konudaki fikirlerinizi de almak istiyorum.


Konuyu biraz dağıttık sanırım. Özetleyecek olursak taksimetreler sadece mesafeye göre değil anı zamanda zamana göre de ölçüm yapan cihazlardır. Taksimetrelerin matematiksel çalışma mantığı şöyledir: 



Gidilen Mesafe / Geçen Zaman * Ücret Oranı + Ek Masraflar

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!