Ayvalık Kidalyo Hotel 9,4/10

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
İşim gereği zaman zaman seyahatlere çıkıyorum. Bu son seyahatimde ilk konakladığım yer Ayvalık Kidalyo Hotel oldu. Genelde konaklamak için seçtiğim yerleri Booking.com üzerinden en yüksek puanlara göre seçerim. Tabi içlerinden ekonomik olanlarını tercih ederim.

Booking.com üzerinden arama yaptığımda 171 değerlendirme sonucunda 10 üzerinden 9,4 ortalama ile "fevkalâde"lik sıfatıyla sıfatlanmış bir otel olduğunu gördüm. (2014'te 9,3 iken şimdi 9,4'e çıkmış. Demek ki kalite gittikçe artıyor.) İnternetten firmanın bilgilerine ulaştım ve rezervasyonumu yaptırdım. Otelin maalesef kendine ait bir otoparkı yok ancak yakınlarda hem belediyenin hem de özel işletmelerin otoparkı var. Aslında müşteriye otopark yok demek yerine bir otoparkla anlaşıp oraya yönlendirseler daha iyi olur kanaatindeyim. Çünkü ben hem akşam hem de sabah 4,00 TL + 4,00 TL olmak üzere toplamda 8,00 TL otopark ücreti ödedim.

Otele girdiğimde beni güler yüzlü bir beyefendi ile bir bayan karşıladı. Beyefendi otelin işletmecisi Mehmet Bey'di. Kendisi en iyi şekilde ilgilendi benimle. Yemek faslından sonra odama geçtim. Ekonomik odayı tercih ettim; fiyatı ise kahvaltı dahil 100,00 TL. Standart odalar vardı onlar ise biraz daha genişmiş ve fiyatı da 120,00 TL imiş. Otel 116 yıllık bir Rum binası ve 2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Korunması Gerekli Kültür Varlıkları kapsamında değerlendirmeye alınmış buram buram tarih kokuyor. Benim konakladığım Bengisu isimli odadan birkaç fotoğrafı aşağıda bulabilirsiniz.
Otelin ortak kullanım noktaları gayet güzel objelerle dekore edilmiş. Otelin en sevdiğim yönlerinden bir tanesi de sigara içilmemesi. Taban ve tavanlar ahşap olduğu için böyle bir uygulama var. Ancak isteyenler açık alanda sigara içebilirler. İnternet hızında da herhangi bir problem yok. Çoğu otellerde yaşadığım yavaşlığı burada yaşamadım açıkçası. Yumuşacık yatak ve yastıkta güzel bir uyku çektikten sonra kahvaltıya geçtim. Kahvaltı da yöresel ürünlerle tamamen organik bir biçimde hazırlanıyor ancak bana çok da uygun bir kahvaltı anlayışı değil. Ben kahvaltıda zeytin, peynirden ziyade sıcak bir yumurta veya menemen gibi sıcak bir şeyler ararım. Mehmet Bey de az kahvaltı yapınca kendilerinden kaynaklı olduğunu sandı ancak onlarla ilgili değildi. Eşimin tarzında kahvaltı yapmayı sevenler için mükemmel bir kahvaltı idi.
Mehmet Bey gerçekten çok kibar; otele gelenlere bir müşteriden ziyade misafir gibi davranan oldukça hoşsohbet birisi. Böyle bir hizmet sundukları için teşekkür ediyorum. Kendisinin misafirperverliği bana bu otel yazılarını yazdırmaya yöneltti. Bundan sonra konakladığım otelleri artısıyla eksisiyle burada paylaşacağım. Bu yazımı şu anda Geyikli Ede Apart Otel'den yazıyorum. Bir aksilik olmazsa burası ile ilgili de yarın akşam bir başka otelde bir şeyler karalayacağım.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!