İmamoğlu, Konya'nın Bir İlçesi midir?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Dün akşam memleketimiz Afyon'da bir aile büyüğümüzün evinde otururken bahsekonu olacak aile büyüğümüzün hanımı tarafından alınmış asker setleriyle oynuyordu oğlum Kayra Eymen. Asker setlerinin kutusunu incelerken oyuncakların İmamoğlu Oyuncak ve Plastik Sanayi tarafından üretildiğini görüp okudum ve "Ekrem İMAMOĞLU'nun oyuncak fabrikası varmış." dedim. Konu nasıl oraya geldi bilmiyorum ama o aile büyüğümüz de "İmamoğlu diye Konya'nın ilçesi var." dedi. "Ben hiç duymadım, ilçe değildir; kasaba falandır" deyince "Google Amcana sor!" dedi.

Google Amcama Sordum ve sonuç şu:

* Konya'da İmamoğlu diye bir yerleşim birimi var ancak ilçe değil. Bunu söyleyince "Eskiden ilçe imiştir; düşürülmüştür." dedi. Ben uzatmamak için tamam dedim çünkü terslenmeyi sevmez ve yeterince bana gıcık da kaptı bu konuda ama ben araştırmaya devam ettim. İmamoğlu hiçbir zaman ilçe olabilecek bir nüfusa sahip olmamış bile.

* Evet, Türkiye'de İmamoğlu adında bir ilçe var ancak o da Adana'da. O aile büyüğümüze "İmamoğlu ilçesi Adana'da imiş; Konya'da değil." deyince de "Hayır Yunak ile sınır, Konya'da." demişti. Kendi bildiğinin her zaman doğru olduğunu iddia edenlerden biri kendisi. O yüzden fazla uzatmadım ben de.

Sizde de var mı böyle inatçı büyükler? Aileden birinin değil de dışarıdan birinin sözüne daha çok itibar eden tipler? Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?

Bu arada acaba İmamoğlu Oyuncak'ın Ekrem İMAMOĞLU ile gerçekten bir bağı var mıdır acaba? :)

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!