506: Şarkıcı Olmak İçin Kanundan Kaçanlar

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
#BirYaşımaDahaGirdim etti 506!

Bu akşam haberleri izlerken şarkıcı olmak için asıl mesleklerini bırakan iki kişinin haberlerine ayrı ayrı haber bültenlerinde denk geldim ve şaşırdım açıkçası. Evet insan sevdiği, beğendiği işi yapmalı ama biraz da "deli cesareti" bu iş!

Başlıkta "kanundan kaçanlar" ifadesi kullandım çünkü birisi hakimken, diğeri de polisken mesleklerini bırakıp şarkıcı oluyorlar. Önceden hakim olup şimdi şarkıcı olan Özkan YILDIRIM'dan bahsedelim ilk olarak.

Özkan Bey, İzmir Barosu'na kayıtlı bir hukukçu iken ve mesleğinin son 8 senesinde hakimlik yaparken bir anda istifa edip o çok sevdiği şarkıcılığa başlamış. Şimdilerde ise söz ve müziği kendisine ait olan Ambulans isimli bir şarkıya klip çekmiş:


Tahmin edersiniz ki maalesef Youtube'da olumlu yorum hiç yok. Ben de aynı görüşteyim oradaki arkadaşlarla. Olmamış be Hâkim Bey! Kendisi bir röportajda şu ifadeleri kullanmış:

"Çok sevdiği müzik uğruna 8 yıl yaptığı hakimlikten ayrıldığını hatırlatan Yıldırım, "İnsanlar bazen yol ayrımına geliyor. Hayatlarında bir karar vermeleri gerekiyor. Ya size ait olmayan bir hayatı yaşayacaksınız risk almayacaksınız ya da size ait olan bir hayatı yaşayıp riske katlanacaksınız. Şarkının sözleri ironik. 'Senin gibi tüm aciller vakit gelir ona biner. Kimseleri sevemezsin, hayatın kanunu şu; sen hiç yavaş gidemezsin' diyoruz. Burada kanun adamı olduğum için ona da vurgu yapmak istedim. Ambulansın dünya müzik literatüründe kullanıldığı ilk ve tek eser de budur" diye konuştu."

*****

Polisken solist olan diğer kişi ise bir hanımefendi. Asıl adı Nebahat GÖRGÜLÜ olan hanımefendinin sahne adı ise Neby imiş. "Unuturum Elbet" isimli ilk şarkısına klip de çeken Neby, aslen Aksaraylı imiş ancak Almanya'da doğmuş ve Frankfurt'ta polis olarak görev yaparken istifa edip Türkiye'ye dönmüş. Neby eşinden ayrılmış 2 çocuklu dul bir bayanmış. Sitesinde verilen detaylara göre 165 cm boyunda ve 55 kg imiş. Gözleri ise kahverengi imiş. Bu detayları da verdiğimize göre onun klibi ile baş başa bırakıyorum sizi: 


Evet ben bir blogcu olarak görevimi yaptım ve bu akşam televizyonlara çıkan; kanundan kaçıp şarkıcı olan iki kişiyi paylaştım sizlerle. Şimdi sıra sizde. Neby ve Özkan YILDIRIM hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!