Neler Oluyor Bana, Bize Neler Oluyor?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
29


Bu aralar hiç blog yazasım yok. Hâliyle blog yazmayınca da blogları da ziyaret edemiyorum. Bloglar ziyâret edilmeyince de kimse de lütfedip gelmiyor kolay kolay ziyaretimize. Belki de gelenler oluyordur ama "yeni yazı girmemiş bu adam" deyip sayfayı kapatıp giden de vardır. En son 6 Kasım'da yazmışım. Sonraki 3 yazıyı da eski yazıları güncellemek bahanesi ile tekrar sizlerle buluşturmuşum. Aralık ayında ise hiç yazmamışım. Gelen yorumlar olmuştu onlara bile cevap yazmadım henüz.

Nedenini bilmediğim, anlamlandıramadığım bir isteksizlik var. Oysa hedefler böyle değildi. Günaşırı yazılar paylaşacaktım. Bu rutini nasıl kazanacağım bilemiyorum. Yeni yıl, yeni kararlar deyip yeniden bu konuda kararlar almak gerekecek sanırım. HodjaEffendi'yi de boşladım. Sözde oraya da günlük yazılar ekleyecektim. 

Lise yıllarımda MSN Spaces, Azbuz vb. gibi sitelerle başlayan bu yazma sevdamda benzeri dönemler yaşadım. O yüzden biliyorum ki hepsi gelip geçici, ancak insanı yazmaya motive eden tek şey de okunduğunu bilmek sanırım. O yüzden mümkün mertebe blogları okumaya, yorumlar yapmaya özen göstermeliyiz. Ne demiş büyük usta, şair, yazar, blogger iNTeRNeTTinHoDJa:

"Blogu yaşat ki internet yaşasın!"

Blog önemli! Bak burası çokomelli! Bloglara sahip çıkalım, bloglara! (Buraları ilgili arkadaşların ses tonuyla okuyalım ki bir anlam kazansın.)

Ben kendim blogları boşlayınca tüm blogcularda da aynı hava var diye tahayyül ediyorum. Sizler de durumlar nasıl efendim? 

Bloglarla ilgili her şeyi de boşlamış oldum esasında. Mesela Blogger Kitap Kulübü'ne katıldım ancak ona da tam anlamıyla sahip çıkamadım. Üyeliğimin iptalini isteyeceğim başkanımızdan. Destek olamıyoruz bari köstek olmayalım. Blog Mahallesi var hakeza, orada da aktif değilim.

Neyse bu yazı üzerimdeki ataleti yıkma yazısı olsun artık. Umarım bundan sonra daha aktif şiirler, yazılar yazıp sizlerle paylaşırım. Mutlu ve huzurlu pazarlar diliyorum sizlere...

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Tags:

Yorum Gönder

29Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bu aralar ben de pek yazamıyorum. Aslında vakit yetmemeye başladı. O yüzden mecburen daha etkileşimde olduğum kişilere dönüş yapıyorum. Her şeyi okumaya fırsatım olmuyor bazen. Kafam da dolu bir de, içim sıkılıyor, kararsızlıklarım var. Geçer İnşallah, sizin de gönlünüze göre olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer sizler için. Çok sıkmayın canınızı...

      Sil
  2. İlginç konu başlıklarınız oluyor, kısa da olsa üşenmeyin yazın derim. Bir başlasanız devamı gelir sanki :) İyi hafta sonları diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Valla dönem dönem oluyor, bir ara bi boşladım, 4 sene geçmiş :)

    YanıtlaSil
  4. Bu aralar bende de var isteksizlik ama yazıları topu girip yayın saatlerini günlerini ayarlıyorum. Böylece blog ıssız adaya dönmüyor. Ama mutlaka okumaya çalışıyorum yollarda vs. :) BKK için Başkan'ı üzdünüz ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İptal dilekçemi geri çekiyorum başkan. 2023'te daha düzenli olacağım. :)

      Sil
  5. Ben yazmaya gayret ediyorum , yavan oluyor ama ne yapalım ? Dönem dönem değişim şart. Eskiden ne yazılar yazardık uzun uzun..

    YanıtlaSil
  6. oluyor böyle şeyler, yine de ara versek te temelli gitmemekten yanayım, zaten yazan okuyan kaç kişiyiz şunun şurasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok temelli gitmem ben de. Hatta yeni yılda daha düzenli yazmaya niyetliyim...

      Sil
  7. gülümseyerek okuduğum yerler oldu :) iyi geldi sabah sabah :) umarım daha sık yazı gelir sizden

    YanıtlaSil
  8. Her şeyin azı ve özü yeterli diyorsunuz yani.

    YanıtlaSil
  9. Genel olarak blog aleminde bir isteksizlik var sanırım, yeniden güzel bir yazıyla dönmene çok sevindim üstad. Bu arada isteksizliğin olduğu anlarda www.neyazayim.com adresindeki yazıları okuyabilirsin, ya tam bir dönüş olur, ya da tam bir terk ediş :)

    YanıtlaSil
  10. Sanırım ben en düzenli yazanlardan biriyim. Bloglarımdan gözüm gördükçe bunamadıkça vazgeçemem 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ben de vazgeçmeyeceğim de biraz ara verdim diyelim. :)

      Sil
  11. insanlarda zaman zaman bu Şekilde kırılganlıklar ve boş vermişlikler yaşasa bile emek sarfedilen güzel bir site ve birbirinden zengin içeriklerle makalelerle ve birbirinden değerli takipcilerinizin değerli yorumlarını boş vermemeniz ve daha güzel nice yayınlarınızla sizleri takip etmeye devam edeceğiz..doğru yoldasınız umudunuzu yitirmeyin diyorum..saygılar iyi yayınlar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevdam Bursa. Bu dönemler de elbette geçecektir bir gün. .)

      Sil
  12. Merhabalar. Yeni bir bloggerım. Hikaye ve denemeler yazarak bunları paylaşıyorum. Göz atmak isterseniz bloguma beklerim:)

    YanıtlaSil
  13. Hepimiz de var abi o isteksizlik. Ben de kaç gündür yazamıyordum . Ancak yazabildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende birkaç gün sürer ama bizde birkaç hafta ve ay sürebiliyor Cem. :)

      Sil
  14. Ben blogumda yazmayı ne kadar istesem de zamanım olmuyor. Evimizin bir odasını resim atölyesine çevirdim. Bir yandan resim bir yandan da alışveriş ve ev işleri...Bloguma ancak dinlenirken ya da çay-kahve içerken girip yazabiliyorum. Gezi yazıları bir hayli meşakkatli...Bazen bir yayınımı en az 3 günde tamamladığım oluyor. :)
    Yazma isteksizliği olabilir arada bir. Her ne olursa olsun siz yine de yazmaya devam edin.
    Bol yazmalı zamanlar diliyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nazlı Hanım. Zaman yetmiyor hiçbir iş için. Hep böyle bir yarım kalıyor düşüncesi zihnimizde her dâim. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!