Kedi Katili KELOĞLAN!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
18

Şimdilerde gündemimizi meşgul eden bir kedi katili var sizin de bildiğiniz üzere. Oldukça lüks bir sitede yaşayan İbrahim KELOĞLAN, asansörde sıkıştırdığı sitenin kedisi Eros'u tekmeliyor. Bununla da yetinmeyip peşinden takip ediyor ve tenhada kıstırıp tekmeleye tekmeleye öldürüyor zavallı kediyi. Kameralardan tespit edilen KELOĞLAN ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılıyor ancak hayvanseverlerin yoğun baskılarından sonra tekrar göz altına alınıyor. Sanırım bugün de KELOĞLAN'ın duruşması varmış. Mahkeme salonunun olduğu yerden az önce önüme bir video düştü. Hınca hınç doldurmuşlar insanlar ve "Katil İbrahim" sloganları atıyorlar. 




Yazdıklarımla kedi Eros'un katili KELOĞLAN'ı savunuyormuşum gibi veyahut da öldürülen zavallı bir canı küçümsüyormuş gibi anlaşılmak istemediğimi peşinen belirtmek isterim. Bu konuda anlaştıysak yazmaya devam ediyorum...

  • Kedi Eros'un katili KELOĞLAN'ı protesto ettiğimiz kadar binlerce masum çocuk ve kadını katleden İsrail'i protesto ettik mi?
  • Kedi Eros'un katili KELOĞLAN'ı protesto ettiğimiz kadar her yıl onlarcasına tanık olduğumuz kadın katillerini protesto ettik mi?
  • Kedi Eros'un katili KELOĞLAN'ı protesto ettiğimiz kadar şu mübarek Ramazân-ı Şerîf ayında Doğu Türkistanlılara orucu, teravihi, Kur'ân-ı Kerîm'i yasaklayan Çin'i protesto ettik mi?
  • Kedi Eros'un katili KELOĞLAN'ı protesto eden Galatasaray'ın futbolcusu Mauro ICARDI acaba Gazze'deki olanlarla ilgili herhangi bir paylaşım yaptı mı?


  • Kedi Eros'un katili KELOĞLAN'ı protesto ettiğimiz kadar kutsal kitabımız Kur'ân-ı Kerîm'i polislerin koruması eşliğinde yakanları veya yakılmasına izin verenleri protesto ettik mi?
  • Kedi Eros'un katili KELOĞLAN'ı protesto ettiğimiz kadar alım gücümüzü düşürenleri protesto ettik mi?
  • Kedi Eros'un katili KELOĞLAN'ı protesto ettiğimiz kadar sokak köpekleri tarafından ısırılan çocuklar için hiçbir şey yapmayanları protesto ettik mi?
Bahsetmek istediğimi sanırım anladınız. Bu listeyi daha farklı argümanlarla uzatmak mümkün ancak bunu yapmak da bir şeyi değiştirmeyecek. Biz blogcular olarak bir şeyler yazıyoruz, influencer dedikleri, kitleler üzerinde etki sahibi olan sosyal medya ünlüleri, bir şeyler paylaşıyor, siyâsîler bir şeyler söylüyor ama maalesef kimse asıl harekete geçmesi gerektiği konularda daha fazlasını yapmıyor. O yüzden esasında örgütlenip sıcacık yerlerini bırakıp bu KELOĞLAN protestolarına katılan kişileri de ayrıca tebrik etmek gerekir. En azından inandıkları, gönül verdikleri davaları uğrunda harekete geçme erdemi gösteriyorlar. 

Ya biz ne yapıyoruz? Her şey dilimizde. Harekete geçme konusunda çok eksiğimiz var. Hakkımızı daha iyi savunabilseydik belki bugün her şey çok daha farklı olurdu. 

Haksız yere öldürülen bir insan için, haksız yere öldürülen bir kedi kadar ses çıkarmıyorsak orada durup düşünmemiz gerektiğini ifade etmeye çalışıyorum. Yazımın ana fikri bu esasında. Siz bakmayın benim yazıyı evirip çevirdiğime. 

Bu arada KELOĞLAN'ların yüz karası olan kedi katili İbrahim de umarız en ağır cezayı alır. Vahşi kedilerle dolu bir hücre evi iyi bir seçenek olabilir aslında ne dersiniz?

Yorum Gönder

18Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Aynı fikirdeyim aynı zamanda kedileri köpekleri çok severim nasıl kıydı o kediye anlamak mümkün değil! Kediye onu yapan çocuklara ne yapmaz bu yaklaşım içinde olmalıyız..
    İnsanlıktan çıkıyor bu iki ayaklı varlıklar ama isim bulamadım giderek canavarlaşıyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşref-i mahlûkat da insan, esfel-i mahlûkat da insan. Maalesef insanoğlunun bir orta yolu yok. Herhalde budur bizi diğer canlılardan ayıran. :(

      Sil
  2. Recebim (ayrıca dedemin de ismi) sana ve ailene hayırlı Ramazanlar. İşten güçten yorumdu selamdı yazamadım. Yaş da 45 olunca insanın eli daha mı az gidiyor acaba.. Çok koşuşturma var. Marmaray- tren- metro mahşer demosu gibi. Tahammülüm de azaldı. Ekmek telaşı.. Çok dikkat et kendine.. Bu arada söz konusuy olayla ilgili de yorumum var: 40 sene önce de hayvana insana işkence vardı ancak ispatlayamadığın için adam "yapmadım" deyip sıyrılabiliyordu. Evet teknolojinin sayısız berbat etkisi var ama bu gibi ispat gücü muazzam avantajlar sağlıyor. Allah insanı hayvanı kötülükten kötü insanlardan korusun.. Sana ve okuyucularına selamlar tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah abi güzel yorumun için teşekkür ederim. İş güç olunca insan bazı hobilerini ertelemek zorunda kalıyor. Ben de günlerdir yeni açabiliyorum kişisel bilgisayarımı. :(

      Sil
  3. Ne diyebilirim ki, siz denilecek en doğru şeyi söylemişsiniz zaten. Bu konuyu bende kafamda anlamlandıramıyorum.

    YanıtlaSil
  4. ne ceza aldı ki bu adam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2,5 yıl gibi bir ceza aldı sanırım ama şartlı tahliye edildi sonrasında. Yurtdışına çıkış yasağı olması lâzım. İçeride yatmıyor yani şu anda...

      Sil
  5. Biz de millet olarak ses çıkarma diye bir kültür yok be abi. Bu adam da salınmış. Yapanın yanına kar kalıyor hep.

    YanıtlaSil
  6. Yazınız o kadar anlam yüklü ki. Doğru olan noktaları tespit etmişsiniz. 😊

    YanıtlaSil
  7. İster hayvan olsun ister insan olsun, her canlının yaşamaya hakkı vardır. Ve protestolar hakkında sorduğunuz sorularda da size katılıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Böyle haberleri izleyemiyorum bile, çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Dünyada kötülük daha hızlı yayılıyor sanki. :(

      Sil
  9. Protesto edecek ne çok şey var 😒

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Derya Hanım. Daha bugün önüme düşen bir haberde şöyle yazıyordu:

      "Sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalıp hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın babası:

      6 dakika işkence edilerek öldürülen kedi Eros davası gündem oldu, 23 gün acı çekerek hayatını kaybeden kızım bu kadar konuşulmadı."

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!